Jest to odpowiednik samochodu z rodziny MAZ-543/MAZ-7310/MAZ-7910 i w zdecydowanej większości wersji występuje jako nośnik wyrzutni rakiet czy urządzeń współpracujących. Wersja samochodu ciężarowo-terenowego jest mało spotykana. Osobiście się z nią nie spotkałem w realu, w zasadzie miałem do czynienia tylko z jedną wersję tego pojazdu (choć nawet udało mi się niż dwa razy przejechać "za kółkiem") czyli MAZ-543. Było to w czasie gdy przygotowywano modernizację systemów plot. Newa i na podwoziach MAZ-543, z których zdjęto wyrzutnie rakiet taktyczno-operacyjnych montowano stację naprowadzania SNR 125 SC.
Przyznam, że odmiany jako pojazd ciężarowy-transportowy nie spotkałem nigdy, nawet nie widziałem na oczy... Ładowność 15 ton dla wersji transportowej podaje tylko jedna książka, którą dysponuję (T.J. O.Malley " Wojskowe pojazdy transportowe"). Jest tam ona podana jako maksymalna, ale sądzę, że nie musi to być precyzyjne. Znając ten pojazd sądzę, że zabierze więcej i to bez większego problemu. Specjalne odmiany pożarnicze miały możliwość zabierania ponad 22 ton środka gaśniczego, a sam zbiornik i urządzenie gaśnicze też musi coś ważyć. Rosyjskojęzyczna Wiki podaje znowu ładowność 20 ton.
Moim zdaniem pojazd ma ładowność 15-25 ton - można przyjąć, nie niektóre wartości mogą wynikać z parametru ładowności w ciężkim terenie (wtedy dość drastycznie ładowność maleje) lub z przepisów dotyczących nacisku na drogę, stąd ta wartość 15 ton może być zaniżona. Nie byłby to odosobniony przypadek... używane w reealu swego czasu (w PRL) powszechnie ciężarówki Kamaz miały ładowność do 8 ton, ale wynikało to z przepisów drogowych o nacisku osi, bo konstrukcyjna i instrukcyjna w niektórych odmianach była sporo większa.