proszę o zatwierdzenie herbu dla mojej dzierżawy. Herbem tym chciałbym by był: w polu szachowanym teutońskim (pięciopolowym czerwono-błękitnym) w słup dwa lamparty (lwy patrzące) złote, w koronach złotych, z uzbrojeniem srebrnym.
Wizualizacja:

Tu jest wszystko na uścisk oplutej dłoni, więc uważam, że zapytać o "agrément" jest po prostu w dobrym guście. ;P
Na dwudziestkępiątkę! (Nie znam odpowiedzi na pytanie o zatwierdzanie herbów; ściera się u mnie chęć narracji z niechęcią do utrudniania życia).Ignats ik Ruth pisze: ↑09 sty 2021, 18:53Tu jest wszystko na uścisk oplutej dłoni, więc uważam, że zapytać o "agrément" jest po prostu w dobrym guście. ;P
Zasiorbałem z WappenWiki, nawet się nie zastanowiłem ;pHelwetyk Romański pisze: ↑09 sty 2021, 19:08(...) szachownica z czarnymi obwódkami czasami źle się skaluje w dół.

Na podstawie art. II ust. 1 i 2, w związku z art. I ust. 2 Aktu o formie rządu Palatynatu Leocji z dnia 20 stycznia 2020 r. (M.L., poz. 732 ze zm.), Namiestnicy Palatynatu Leocji, mając na uwadze art. 19 Ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. — Kodeks postępowania administracyjnego (Dz.U. z 2020 r., poz. 256 ze zm.), postanowili odpowiednio zastosować przepis 61a § 1 powołanego kodeksu.Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑09 sty 2021, 21:20Nie wiem, czy powinienem pisać w wątku urzędowym […]