Może Nowe Wybrzeże to nie jest najlepsza nazwa. Jakoś nie gra w uchu. Bardziej widzi mi się Nowy Port, choć to dzielnica Gdańska z raczej średnią renomą.
San Leon, Hanza, Pobrzeg, Fontock, San Seriffe... Nie mam pomysłów jakoś.
Dla mnie to było najzupełniej świadome nawiązanie, i jestem na tak (niezależnie od nazwy stolicy).Franklin Garamond pisze: ↑13 lis 2019, 0:24Żeby nie było zaskoczeń https://pl.m.wikipedia.org/wiki/G%C5%82os_Wybrze%C5%BCa
Moim zdaniem jest wystarczająco generyczny, w razie czego. To nie Oliwa, Orunia czy Wrzeszcz.Franklin Garamond pisze: ↑13 lis 2019, 0:24Bardziej widzi mi się Nowy Port, choć to dzielnica Gdańska z raczej średnią renomą.
Franklin Garamond pisze: ↑13 lis 2019, 0:24San Leon, Hanza, Pobrzeg, Fontock, San Seriffe... Nie mam pomysłów jakoś.
To, idąc tropem Hanzy… Gromada, Kram, Ława, Targ, Agora, Fortuna, Wena? Albo: Felicja…?Iwan Koniew pisze: ↑13 lis 2019, 7:28Mnie się Hanza chyba podoba najbardziej, w związku ze Związkiem ;) Hanzeatyckim oczywiście.
Nowy Targ - ładna nazwa. Nowa (Skoda) Felicja także.Helwetyk Romański pisze: ↑13 lis 2019, 9:59To, idąc tropem Hanzy… Gromada, Kram, Ława, Targ, Agora, Fortuna, Wena? Albo: Felicja…?
Celowo nie dodawałem Nowego przy Targu, ale Felicja… faktycznie. Uch.Franklin Garamond pisze: ↑13 lis 2019, 14:03Nowy Targ - ładna nazwa. Nowa (Skoda) Felicja także.Helwetyk Romański pisze: ↑13 lis 2019, 9:59To, idąc tropem Hanzy… Gromada, Kram, Ława, Targ, Agora, Fortuna, Wena? Albo: Felicja…?
🤔
Nowy Brzeg?
Tak jest.
Domyślne ustawienie zmienione. Po zalogowaniu trzeba jednak, niestety, zmienić to z poziomu panelu użytkownika — ostatnia opcja u dołu.Franklin Garamond pisze: ↑14 lis 2019, 18:01btw. odrobinę uwiera mnie to, że nawet dzisiejsze posty opisane są datą, a nie "dzisiaj/przed chwilą". Nigdy nie wiem jaki jest dzień miesiąca i bardzo mi to utrudnia odnajdywanie wątków do odpowiedzi. Rzucam okiem na forum bez zalogowania i widzę wszystko z datami, więc pewnie z wczoraj.
No to odhaczone w takim razie? Herbem czarna łódka na żółtej tarczy?
Głos Wybrzeża, herbu brak
Były propozycje, nie było decyzji.
To chyba zadanie dla Czcigodnego Regenta.Helwetyk Romański pisze: ↑11 lis 2019, 14:254. Oficjalny krój pisma (nagłówek forum, papiery urzędowe)[/b] — mile widziane Google Fonts
Były propozycje, nie było decyzji.
No to już chyba jest, prawda?Helwetyk Romański pisze: ↑11 lis 2019, 15:166. Ikonka widoczna w przeglądarce. (Proszę nie lajkować, proszę zgłaszać…)