Myślę, że starczy. Nie wiem, jak pozostali.
Ja jestem ich użytkownikiem, ale do tego rodzaju wydarzenia — zgadzam się — nie przydadzą się zupełnie.
Myślę, że starczy. Nie wiem, jak pozostali.
Ja jestem ich użytkownikiem, ale do tego rodzaju wydarzenia — zgadzam się — nie przydadzą się zupełnie.
Ignacemu chodziło dokładnie o Discord :) bo niestety w lecie jest tak, że mniej osób zagląda na forum, ale mają powiadomienia w telefonie z Discorda, więc można na Discordzie ludzi szturchać jakoś.Ronon Dex pisze: ↑10 cze 2022, 22:22Spokojna komunikacja w jakimś "technicznym temacie" (poza tym oficjalnym opisującym podróż) na Forum?Ignats ik Ruth pisze: ↑10 cze 2022, 22:18...trzeba tylko ustalić jakaś formę komunikacji, by Ci którzy będą w wakacje bardzo rzadko wchodzić też mogli jakoś brać udział. Bo zadbanie o takich jest tutaj celem nadrzędnym.
Na pewno nie jakieś diskordy czy inne dziwne komunikatory, bo to wymaga po pierwsze posiadania takowych, a po drugie działania w "czasie rzeczywistym" (śledzenie wiadomości na bieżąco) - co w sumie odpada, bo ja też latem mam często ciekawsze zajęcia niż siedzenia przy kompie.

Szturchać tak, ale opisywanie swojej wymyślonej aktywności, do której Ronon by musiał dobrać fotki w tym potoku informacji, jaki się przetacza przez Discord, jest bez sensu. Więc finalnie jednak przyda się to zrobić na dwa watki.Oswald Baskerville pisze: ↑10 cze 2022, 22:33Ignacemu chodziło dokładnie o Discord :) bo niestety w lecie jest tak, że mniej osób zagląda na forum, ale mają powiadomienia w telefonie z Discorda, więc można na Discordzie ludzi szturchać jakoś.
A to tak, naturalnie. Discord tylko to zaczepiania, informowania że jest nowa treść w wątku na forum.Ignats ik Ruth pisze: ↑10 cze 2022, 22:41Szturchać tak, ale opisywanie swojej wymyślonej aktywności, do której Ronon by musiał dobrać fotki w tym potoku informacji, jaki się przetacza przez Discord, jest bez sensu. Więc finalnie jednak przyda się to zrobić na dwa watki.Oswald Baskerville pisze: ↑10 cze 2022, 22:33Ignacemu chodziło dokładnie o Discord :) bo niestety w lecie jest tak, że mniej osób zagląda na forum, ale mają powiadomienia w telefonie z Discorda, więc można na Discordzie ludzi szturchać jakoś.

Osobiście z żadnych diskordów nie korzystam... a latem, to jak jestem na strzelnicy, na wodzie, na wycieczce czy na plaży to nie tylko żadnego komunikatora nie odczytam, ale nawet SMS-a to po kilku godzinach, a telefon to zwykle wyciszam w takich przypadkach (bo po co ma mi przeszkadzać?).Oswald Baskerville pisze: ↑10 cze 2022, 22:33Ignacemu chodziło dokładnie o Discord :) bo niestety w lecie jest tak, że mniej osób zagląda na forum, ale mają powiadomienia w telefonie z Discorda, więc można na Discordzie ludzi szturchać jakoś.
Samolot zacny! Czy Namiestnicy mają jakiś swój samolot? Przydałby się...Ronon Dex pisze: ↑10 cze 2022, 22:46Osobiście z żadnych diskordów nie korzystam... a latem, to jak jestem na strzelnicy, na wodzie, na wycieczce czy na plaży to nie tylko żadnego komunikatora nie odczytam, ale nawet SMS-a to po kilku godzinach, a telefon to zwykle wyciszam w takich przypadkach (bo po co ma mi przeszkadzać?).Oswald Baskerville pisze: ↑10 cze 2022, 22:33Ignacemu chodziło dokładnie o Discord :) bo niestety w lecie jest tak, że mniej osób zagląda na forum, ale mają powiadomienia w telefonie z Discorda, więc można na Discordzie ludzi szturchać jakoś.
Chodzi mi o taki "event", że jak jest kilka osób do wycieczki i gdzieś tam "lecimy" to w danym miejscu "odezwie się" ten kto akurat ma czas i chęci. Jak będzie nas kilka osób to zawsze ktoś się "narysuje", dla reszty bez parcia... ot "bierny pasażer". Nastepnym razem coś napisze...
PS. Wygodnie będzie - https://flightsim.to/file/33793/cessna- ... y-interior? jak tak to ogarnę maszynę z zewnątrz z leockimi oznaczenia cywilnymi... np na bazie tego: https://flightsim.to/file/32887/zk-ksw-c414aw-fictional W niedzielę mogę dać mu leockie numery rejestracyjne... zasięg 2400 km, to by się nadał. Mam ten dodatek (ten samolot) do MSFS2020 kupiony jakby co...

Ja sądze "projekt" mógłby zaistnieć w okresie lipiec-sierpień... wszak to ma być "aktywność letnia". Do końca czerwca mógłbym to graficznie przygotować (prace w MSFS2020 są bardziej złożone i czasochłonne niż w starym FSX... a do tego jeszcze mam w tym czasie tyogdniowy wyjazd w planie). Czyli jest trochę czasu na ustalenia i przygotowania...Oswald Baskerville pisze: ↑10 cze 2022, 23:31Co do komunikacji - dasz znać na forum o tym, że zbliża się lot, to na Discordzie ktoś puści newsa :)

Piękny plan! :)Oswald Baskerville pisze: ↑10 cze 2022, 16:41
Kochane Leotki, Kochani Leoci!
Zrobiło się ciepło, wyciągnęliśmy z szaf lżejsze ciuchy i wszyscy wiemy, co się zbliża, nawet mimo ostatnich deszczowych dni — lato, słońce i relaks! Nie wiem jak Wy, ale ja przebieram nogami na myśl o urlopie 🌞
W naszej realnej ojczyźnie zima trwa 8 miesięcy w porywach do 10, więc tych kilka tygodni słońca trzeba wykorzystać do maksimum. Wiadomo co się z tym wiąże w mikronacjach — flauta. Sezon ogórkowy rozbraja mikronacje bezlitośnie, ale zeszłoroczne wakacje pokazały, że jesteśmy w stanie wycisnąć z siebie kilka postów, że lato też może być czasem aktywności, nawet jeśli mniejszej niż reszta roku.
Dlatego chcę Was zaprosić do wspólnej zabawy! Pora przełamać klątwę lata i w niezobowiązujący oraz luźny sposób podbić rankingowe wyniki. Lato z Leocją to propozycja zorganizowania letnich aktywności, by każdy z nas mógł z doskoku i w miarę chęci zajrzeć do Palatynatu po wizycie na plaży czy przed pójściem w góry. Pomysł zrodził się dziś na Discordzie, zupełnie spontanicznie, więc konkretów na razie brak — są jednak chęci co najmniej kilku osób, a to najważniejsze! Pojawiło się kilka luźnych propozycji, poniżej lista uzupełniona o moje wymysły:
- rejs Statkiem Miłości z Edelweiss — jak ten statek wyciągniemy na morze, jeszcze nie wiemy
- odwiedzanie leockich plaż — niech @Ignats ik Ruth napisze, co miał na myśli
- oprowadzanie po Nowym Brzegu — lato to sezon turystyki, więc należy zadbać o naszych gości
Niewiele, wiem, ale wierzę, że zgodnie ze staroleockim zwyczajem inicjatywa urośnie przy naszym wspólnym wysiłku. Oprócz tego powoli toczyć się będą już rozpoczęte tematy, czyli GPL, Normy Szczęścia, porządki na forum, etc. Zatem zapraszam do aktywności i kto ostatni przy drink-barze będzie grabił wszystkie plaże!
PS. @Helwetyk Romański czy w ramach wdrażania letniego nastroju można zmienić tło forum na słoneczną wersję jeziora? :) Dajcie zgodę, a poszukam odpowiedniej fotki :)

Jakie wstawił??! Jakie wstawił?! To jest wizualizacja przyszłorocznej edycji!Oswald Baskerville pisze: ↑18 cze 2022, 22:54
Z tej okazji sprytnie skorzystał @Rumburak Jokerman i umieścił Dowódczynię na traktorze.