Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - sezon 3.

Archiwa ligi narodowej w Xpert Eleven
Zablokowany
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Liga Piłkarska Palatynatu Leocji

Post autor: Vilarte »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Nie było mnie tu tydzień, rozesłałem pw tam, gdzie miałem rozesłać, a teraz zbiorczo podsumowanie dwóch ostatnich kolejek LPPL:
Kolejka 18
> Liszyno - Wandowiczanka 0-3
> KPN - KHR 3-0

Jako że obie przegrane tu ekipy są od dłuższego czasu nieaktywne, trudno o inny komentarz poza tym, że nie było niespodzianek.

> LTF - Terina 3-0

LTF dominował nad gośćmi zarówno w skuteczności, jak i w efektywności poszczególnych formacji. Goście już na początku stracili z kontuzją napastnika, co dodatkowo obniżyło im siłę ognia. U gospodarzy nadal zdobywanie bramek rozkłada się między wielu zawodników, co dodatkowo pomaga w przygotowaniu skutecznej taktyki. Jednocześnie dzięki remisowi Diany LTF po tej kolejce wskoczył na fotel lidera, z lepszym bilansem bramek.

> OCD - Diana 1-1

Spora niespodzianka, choć udział w tym miał też fakt, że kolejny raz angemontczycy wystawili kilku rezerwowych. Mimo umiarkowanej dominacji na boisku, zakończyło się to tylko podziałem punktów. Tym wynikiem Diana mocno skomplikowała sobie życie, bo resztę terminarza ma nieznacznie trudniejszą niż LTF.

> Tropikana - Wilki 0-1

Wilki wyszły na wyjeździe śmiało w 3-5-2 i po żmudnym, wyrównanym meczu wygrały. Było to już ich trzecie zwycięstwo z rzędu, i nadal realna pozostaje perspektywa 3. miejsca. Tropikana na odwrót - cztery porażki pod rząd.

> Radzivon - Kaduki 3-1

Goście pierwsi trafili, ale potem nastąpiła kanonada na ich bramkę, której nie mogli się oprzeć. Łącznie 10-2 w bramkach. Radzivon po serii porażek z marca i kwietnia odbudował formę i było to ich 5 z rzędu zwycięstwo z serii nad ekipami ze środka i dołu tabeli.
Diana Angemont-dowiedz się więcej:
https://micropedia.fandom.com/wiki/Diana_Angemont
Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Post autor: Vilarte »

19. kolejka:

> Diana – KHR 7-0
Po klapie z OCD tym razem nie było kalkulowania, wyszedł niemal najsilniejszy skład i rozjechał KHR, bijąc rekord ligi (poprzedni: 6-0 Diany z KPNem). Przy okazji udało się wrócić na lidera za sprawą porażki LTFu.

> Terina – OCD 0-0
Tym razem OCD zdołał zatrzymać Terinę. W tym meczu nie działo się praktycznie nic. 1-1 w szansach, posiadanie piłki plus minus równe, nikt nie złamał nogi, nikt nie przedziurawił własnej siatki. OCD uzbierało już 10 punktów i teoretycznie może jeszcze przeskoczyć KPN. Terina musi się skupić na obronie trzeciego miejsca.

> Wandowiczanka – KPN 3-0
Prawdopodobnie trener KPNu nie ustawił składu, bo goście nie mieli ławki rezerwowych i skończyło się tylko na 3-0, jako że w szansach było 10-0. KPN ma teraz kadrowo trudną sytuację, bo na kolejny mecz wypadnie im dwóch zawodników – kartki i kontuzja – więc będą grać niemal gołą jedenastką (łącznie 17 piłkarzy, ale aż 4 bramkarzy).

> Kaduki – Liszyno 2-0
Spokojne zwycięstwo Kaduków, które umocniły się przez to na siódmym miejscu. W następnej kolejce grają z KPN, więc będą faworytami.

> Tropikana – Radzivon 0-1
Radzivon kontynuuje dobrą serię. Znów zwycięstwo z ekipą ze środka tabeli i mocne 6. miejsce z widokami na więcej. Debiutancki sezon jest u nich falowaniem między bardzo dobrą a mierną formą, ale na przyszłość wróży to tylko dobrze.

> Wilki – LTF 2-0
Bardzo dziwny mecz, bo LTF praktycznie nie istniał w okazjach: 9-0, mimo że wyszedł w większości podstawowym składzie. Wilki bez kombinowania w taktyce, 4-4-2, zgarnęły cenne 3 punkty i wydaje się, że trwale odbudowały swoją formę na koniec sezonu. LTF z powrotem traci 3 punkty do Diany, końcówka sezonu będzie ciekawa.

Obrazek
Diana Angemont-dowiedz się więcej:
https://micropedia.fandom.com/wiki/Diana_Angemont
Obrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Huh, jak do tego doszło, nie wiem.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Takiej straty to się nie spodziewałem. :D
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Franklin Garamond pisze:
27 maja 2021, 23:37
Huh, jak do tego doszło, nie wiem.
Nie wiem jak duzy to miało wpływ na wynik, ale w ostatnim meczu w podstawowym składzie Wilków zamiast 19-latków, którzy do tej pory nabijali WR, pojawili się doświadczeni zawodnicy ;)
Awatar użytkownika

Upatruję się powodu w dopasowaniu Twojej obrony do mojego ustawienia. No ale zero akcji to jest aż dziwne. zwłaszcza, że nie miałem ustawionej turbo defensywy. Zakpiła ze mnie maszyna losująca 😅
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Franklin Garamond pisze:
28 maja 2021, 11:43
Upatruję się powodu w dopasowaniu Twojej obrony do mojego ustawienia. No ale zero akcji to jest aż dziwne. zwłaszcza, że nie miałem ustawionej turbo defensywy. Zakpiła ze mnie maszyna losująca 😅
A ze mnie to nie? Dałem punkt OCD! :D
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Daleko do końca sezonu? Można już nową ekipę zgłaszać? :D
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

Post autor: Ludwik Tomović »

Oswald Baskerville pisze:
02 cze 2021, 13:20
Daleko do końca sezonu? Można już nową ekipę zgłaszać? :D
14 czerwca koniec sezonu jeśli dobrze pamiętam
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/
dr net. ppor. Ludwik Wilhelm diuk Tomović

Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Awatar użytkownika

Po ostatniej kolejce - remisie Diany i naszej wygranej z Akai Minato... dwa mecze przed końcem sezonu tracimy jeden punkt do lidera. O ile trener Vilarte znowu nie przekombinuje, próbując podciągnąć młodzież w rozwoju, to nie mamy szans na wygraną w lidze.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Franklin Garamond pisze:
06 cze 2021, 10:15
Po ostatniej kolejce - remisie Diany i naszej wygranej z Akai Minato... dwa mecze przed końcem sezonu tracimy jeden punkt do lidera. O ile trener Vilarte znowu nie przekombinuje, próbując podciągnąć młodzież w rozwoju, to nie mamy szans na wygraną w lidze.
Ja tam wcale @Vilarte do tego nie namawiam, nie zaryzykuje... ;)
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum LPPL”