Nie tak od lat, to co widzicie to tak naprawdę budujemy od Grudnia tamtego roku. Trochę Osieka jeszcze we wrześniu 2021 powstali, ale to wciąż z 7 miesięcy, nie więcej m, go do budynków.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 21:02Jakoś nie widzę, ale to nie ma znaczenia.Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 20:26Było wyżej… 😉Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 20:25No i padło oficjalnie o jakie państwo-miasto chodzi. ;)Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 20:22Nie tylko Ty. Moim zdaniem, na bardzo wielu odcinkach Osiek nas (jako cały Pollin) prześciga o parę okrążeń, co jest szalenie inspirujące.Ronon Dex pisze: ↑07 sie 2023, 20:20
Jeśli chodzi o wspomnianą małą wyspę... której wskazaliśmy miejsce na oceanie (wiem po pijaku i w realu) to są to ludzie, którzy zrobili kraj w w grze Minecraft czy jakoś podobnie. Po realowym kontakcie, obejrzeniu prac (które nie powiem wzbudziły u wielu z nas szacunek) przynajmniej ja uznałem, że powinni mieć swoje miejsce w "naszym mikroświecie". I fajnie jeżeli do nas dołączą, ze swoją pracą i pomysłami...
Wracając do Osieka, to weźmy pod uwagę, że oni bawią się w MC, tam się po prostu buduje. Nie ma innej opcji. Wygląda to bajecznie, bo od lat bawią się tą grą. My możemy co najwyżej przyklasnąć.Ronon Dex pisze: ↑07 sie 2023, 20:27Masz rację... sam zaczynam się zastanawiać w jakiej gierce zrobić coś fajnego (chowa się przy Nich moje malowanie samolotów w MSFS czy robienie kompozycji w Armie3, o malowaniu w GIMP to już nawet nie wspominam) - zacząłem przeglądać Steam'a, bo faktycznie pokazali nam, że można stworzyć naprawdę fajny wirtualny świat w oparciu o różne gry.Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 20:22Moim zdaniem, na bardzo wielu odcinkach Osiek nas (jako cały Pollin) prześciga o parę okrążeń, co jest szalenie inspirujące.
Dla każdej mikronacji Cities Skylines się nada. Modów jest od groma i ciut ciut, a za chwilę wyjdzie CS2. Nie mniej nie wiem czy to nie zatraci całej wizualizacji.
Owszem plany miast w tej grze chodzą mi od lat, ale ja mam za słąby sprzęt by mi to "fikało".
Zjazd Mikronautów - Toruń 2023
Piwski Sroczyński
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Ale awatara toś Szanowny chyba wzorował na Alberciku. ;)HzG pisze: ↑07 sie 2023, 21:50Przynajmniej na biedę nie będziecie narzekać. ;)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 21:21W puli, głównie dzięki Hewretowi z Gerwenu było aż 55306,37 palatynów. To olbrzmia kwota, jak na warunki mikronacyjne.
Zjazd wspominam wspaniale, pomimo że szybko odpadałem do spania. Kiedy after?
Ja do domu w miarę szybko wróciłem, pierwszy pociąg spóźnił się 11 minut, ale drugi za to przyjeżdżał na stacje przed czasem. :D
Cały majątek, ale jak zabraknie to do namiestnika, powinien wspomóc. ;)
Może rozdamy wszystko co macie? Ja biorę "ametystową Makrelę"! :DHzG pisze: ↑07 sie 2023, 22:38Nie chcecie się podzielić udziałami Skarbu Państwa Republiki Bialeńskiej? xDHeinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 21:21- Franklin Garamond obstawił 1000,00 palatynów (48,046201227% udziału)
- Filip I Gryf obstawił 581,33 palatynów (27,930698159% udziału)
- Pierre-Frédéric de Albercique obstawił 500,00 palatynów (24,023100613% udziału)
- Hawert Sroczyński • Stempel
- Obywatel
Idk, wrzuciłem coś losowego do AI i mi wygenerowało.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 sie 2023, 9:56
Ale awatara toś Szanowny chyba wzorował na Alberciku. ;)
Już chyba niewiele rzeczy jest spieniężonych, ale za odpowiednim podpisem można to i owo. :DHeinz-Werner Grüner pisze: ↑08 sie 2023, 9:56Może rozdamy wszystko co macie? Ja biorę "ametystową Makrelę"! :DHzG pisze: ↑07 sie 2023, 22:38Nie chcecie się podzielić udziałami Skarbu Państwa Republiki Bialeńskiej? xDHeinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 21:21- Franklin Garamond obstawił 1000,00 palatynów (48,046201227% udziału)
- Filip I Gryf obstawił 581,33 palatynów (27,930698159% udziału)
- Pierre-Frédéric de Albercique obstawił 500,00 palatynów (24,023100613% udziału)
dr net. Hawert wicehrabia Sroczyński h. Wiwern, profesor SAN

- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Zgodnie z zapowiedziąFranklin Garamond pisze: ↑07 sie 2023, 23:35W ramach podziękowania za wsparcie puli konkursowej, z chęcią przekażę Hewretowi z Gerwenu(@HzG) ogonek z wygranej kwoty tj. 6572,71 ♇, gdy już MBP wytworzy mu rachunek w jedynie słusznej walucie.
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
I jak? Po dwóch dniach jeszcze odsypiacie? Czekam z niecierpliwością na tę historię!Helwetyk Romański pisze: ↑06 sie 2023, 19:52Człowiek zagląda do ogródka po trzech dniach „intensywnych rozmów”, a tutaj:
Jesteście najlepsi. 🖤🤍❤️
Więcej: później. Matki Prokrastynacji ani PESEL-u nie oszukasz.
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Zjazd Mikronautów — Toruń 2023
No to raczej szybko by się przydało.Helwetyk Romański pisze: ↑28 lip 2023, 21:48To się kiedyś zateguje…Orjon Surma pisze: ↑28 lip 2023, 21:46(BTW: Domagam się interpretowania przez tag youtube także linków z youtube.com. Muszę się domyślać, żeby wklepać youtu.be, to wyjątkowo upierdliwe.)
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Hawert Sroczyński • Stempel
- Obywatel
Ja się przyzwyczaiłem do Invision Power Board, tam wystarczy wkleić link i samo się osadza. Nawet z obrazkami. xd
dr net. Hawert wicehrabia Sroczyński h. Wiwern, profesor SAN

- Helwetyk Romański • Stempel
Tuja jaka jest, każdy widzi! (Resztę opowieści należy pozostawić autorom niespodzianki!).Orjon Surma pisze: ↑08 sie 2023, 20:04I jak? Po dwóch dniach jeszcze odsypiacie? Czekam z niecierpliwością na tę historię!
Typowy Kurator. Mógł sam poprawić odsyłacz, ale wolał zgłosić, żeby ktoś. To też zategowane!
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
To jest tuja na miarę naszych możliwości.Helwetyk Romański pisze: ↑09 sie 2023, 22:46Tuja jaka jest, każdy widzi! (Resztę opowieści należy pozostawić autorom niespodzianki!).Orjon Surma pisze: ↑08 sie 2023, 20:04I jak? Po dwóch dniach jeszcze odsypiacie? Czekam z niecierpliwością na tę historię!
Widzę, że doszliśmy do momentu w którym stałem się "osobą" i obecnie straszy się mną już tylko niegrzeczne dzieci.Ronon Dex pisze: ↑07 sie 2023, 20:20Akurat ta osoba (pogrubione przeze mnie) z Dreamlandu to udostępniła mi od samego początku prac skalowane mapy, a więc chyba nie powie, ze mu coś "zmniejszyłem"Joahim von Ribertrop - na forum Turetii pisze:To że kogoś głośniej słychać nie znaczy, że jest go więcej. Przeciwko nowomapie w ten czy inny sposób od pierwszych chwil jej tworzenia wypowiadali się:
-Kulega i Kulega Kartoliński
-Ola Chojnacka
-Moja Żona
-Andy Sky
-Maciej II (?)
-MAP
-W pewnym stopniu Franciszek Leopold (ale tylko w zakresie Orientyki)
To jest 6/7/8 osób. 7 osób, w Mikroświecie liczącym około 120 osób (Stempel podaje 102 osoby wypowiadające się w przeciągu ostatniego miesiąca, ale wiem jakimi fanatykami Stempla są mieszkańcy Vaarlandu). To jest jakieś 6%. Jak 6% to "znaczna część", to chyba uczyliśmy się innej matematyki.
Ronon, czemu zakreśliłeś mnie na czarno?
Bo zasadniczo ciężko jest być przeciwnikiem czegoś, co absolutnie w żaden sposób nie grzeje i nie ziębi, co podkreślałem.
Co to jest Turetia i czemu mirkoświat znowu ochujał? Który zwyrol nazwał się na forum jakiegoś Daunowa Moja Żona? Może mi towarzysz Romanow na swoim uniwersytecie trzeciego wieku zrobić wykład dla debili coście kurwa narobili?
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Próbował! A że głupi i stołek dostał za kuter śledzi, to cóż, nie umioł.Helwetyk Romański pisze: ↑09 sie 2023, 22:46Tuja jaka jest, każdy widzi! (Resztę opowieści należy pozostawić autorom niespodzianki!).Orjon Surma pisze: ↑08 sie 2023, 20:04I jak? Po dwóch dniach jeszcze odsypiacie? Czekam z niecierpliwością na tę historię!
Typowy Kurator. Mógł sam poprawić odsyłacz, ale wolał zgłosić, żeby ktoś. To też zategowane!
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji