T E L E G R A M
Dalekopisy Leockie spółka dzierżawcza
Rozbrojenie Romanowa było "po przyjacielsku". XDCoirloscadh pisze: ↑17 mar 2023, 0:34Czytałem! Bardzo fajne, ale nadal nie tłumaczy to czemu rozbrojono Bośniaków :pHeinz-Werner Grüner pisze: ↑16 mar 2023, 22:58Co ciekawe ja też tego nie wiem. ;)
Co do "rozbrojenia" to już dopowiedzenie... Najpierw nalezy przeczytać Misję Langskip. Tu zaczęła się historia oberhauptowskich roztopów w tej jakże pięknej krainie. Boszniacy trafili do Szarotkowej Krainy przez przypadek, jak my wszyscy.
Z tego co przeczytałem to Bośniacy byli pozytywnie nastawieni ku Edlą, tym bardziej że Romanow coś z nimi się pogodził czy whatever i nie mieli problemu z władzą Oberhauptowską, jednak do rozbrojenia nadal doszło :pp Edelweiss z tego co wiem nie ma regulacji na temat broni palnych, a tym bardziej że bośniacy nie byli jakąś partyzantką, to nie ma żadnego, powtarzam nie ma żadnego powodu na to żeby boszniacy zostali rozbrojeni.
No właśnie, nieco ziew. xDKarolina von Lichtenstein pisze: ↑15 mar 2023, 6:46Widzę, że najlepsze rewolucyjno-niepodległościowe tradycje Wysokogórskiej Republiki Elfidy, Wysokoleśnej Republiki Słowenii i Republiki Południowej Awary są kontynuowane.
Synopsysy się rozpowszechniają! ❤❤❤Anastasia Windsachen pisze: ↑19 mar 2023, 21:22![]()
T E L E G R A M
045.W Królestwie Voxlandu rozpoczęło medialną działalność Kino Apollo. Pierwszym z filmów, które wyświetlono krótko po starcie było nowe dzieło voxlandzkiej reżyserki Anny Adelsberger "Zakazana Miłość". Jest to kolejna kulturowa cegiełka w Voxlandzie przy działającym już Teatrze Narodowym.
Mogłem się orientować. 🤷🏻♂️Anastasia Windsachen pisze: ↑14 mar 2023, 20:33Na Orientyce powstało anarchistyczne państwo — Rewolucyjne Wolne Terytorium Wysokogórskie […]. Warto zauważyć, że zajęło ono ziemie, na które od dawna miał smaczek @Helwetyk Romański. Czy Namiestnik coś ma do powiedzenia w temacie?
Brzmi super, ale ginie w tym brzydkim forum. Później się przekopię an spokojnie.Helwetyk Romański pisze: ↑20 lip 2023, 23:27![]()
T E L E G R A M
046. W Republice Muratyki powstał Urząd Drogowy — „instytucja zajmująca się utrzymaniem dróg państwowych znajdujących się na terenie Muratyki, a także towarzyszącej infrastruktury, takiej jak znaki drogowe czy przydrożne budynki należące do urzędu”. Przykład zastosowania znaków drogowych można zobaczyć, na przykład, w nagłówku działu Miasta Stołecznego Zwierzogrodu. Coś pięknego.
Helwetyk Romański pisze: ↑20 lip 2023, 23:27![]()
T E L E G R A M
046. W Republice Muratyki powstał Urząd Drogowy — „instytucja zajmująca się utrzymaniem dróg państwowych znajdujących się na terenie Muratyki, a także towarzyszącej infrastruktury, takiej jak znaki drogowe czy przydrożne budynki należące do urzędu”. Przykład zastosowania znaków drogowych można zobaczyć, na przykład, w nagłówku działu Miasta Stołecznego Zwierzogrodu. Coś pięknego.

Podobno najwyższą formą uznania jest naśladowanie. Nie ukrywam, że gdy tylko zobaczyłem to rozwiązanie, od razu zacząłem się zastanawiać, czy — biorąc poprawkę na odmienną strukturę forum — w Leocji dałoby się chociaż nawiązać do muratyckich znaków drogowych. Znaki kierunkowe i odległości planowałem, póki co, wdrożyć w Pionierze, a wyszło jak zwykle, prawda.Kaspar Waksman-Dëter pisze: ↑24 lip 2023, 2:13Bardzo dziękuję za słowa uznania. Wkrótce cały kraj będzie opatrzony w takie oznakowanie, co uczyni zwiedzanie Muratyki zdecydowanie łatwiejszym i ciekawszym. Już teraz zapraszam do zwiedzania, może coś przykłuje waszą uwagę :D