ZJAZD POZNAŃSKI albo zbrodnia teutońska, czyli strasznego zuchwalstwa ludu wiarołomnego opisanie…

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

ZJAZD POZNAŃSKI albo zbrodnia teutońska, czyli strasznego zuchwalstwa ludu wiarołomnego opisanie…

Post autor: piwski »

DRUGI ZJAZD tego roku?

Zapraszam najserdeczniej na Zjazd Osiecki, do Jasła, już w ostatni weekend sierpnia. Czas będziemy spędzać w przewesołych okolicznościach Międzynarodowych Dni Wina, które to zresztą będzie naszym paliwem.

Dojazd z Krakowa i Rzeszowa pociągami, jak najbardziej możliwy. Oczywiście osoby bez osieckiego obywatelstwa zapraszamy równie serdecznie jak i obywateli.

Warunki kwaterunku... no cóż - jeśli ktoś jest mniej wytrwały, w domu mogę zaproponować jedno łóżko w prywatnym pokoju i jakieś 3-4 miejsca na rozkładanej kanapie w salonie.

Osoby piękne, silne i młode mają przed sobą perspektywę całonocnej integracji przy winie w pięknie urządzonym na takie okazje lokalu. Mamy tam też kanapę i wersalkę, więc jakby ktoś musiał, to i tam może chwilę odpocząć. Wejdzie tam i z 40 osób, ale najbardziej komfortowo jest przy ~20kilku.

Do winka przewidziany jest grill, około 100 metrów dalej można na niego się zaopatrzyć w Kauflandzie.
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

ZJAZD OSIECKI '23 - DNI WINA JASŁO

Post autor: Oswald Baskerville »

piwski pisze:
01 sie 2023, 8:59
DRUGI ZJAZD tego roku?

Zapraszam najserdeczniej na Zjazd Osiecki, do Jasła, już w ostatni weekend sierpnia. Czas będziemy spędzać w przewesołych okolicznościach Międzynarodowych Dni Wina, które to zresztą będzie naszym paliwem.

Dojazd z Krakowa i Rzeszowa pociągami, jak najbardziej możliwy. Oczywiście osoby bez osieckiego obywatelstwa zapraszamy równie serdecznie jak i obywateli.

Warunki kwaterunku... no cóż - jeśli ktoś jest mniej wytrwały, w domu mogę zaproponować jedno łóżko w prywatnym pokoju i jakieś 3-4 miejsca na rozkładanej kanapie w salonie.

Osoby piękne, silne i młode mają przed sobą perspektywę całonocnej integracji przy winie w pięknie urządzonym na takie okazje lokalu. Mamy tam też kanapę i wersalkę, więc jakby ktoś musiał, to i tam może chwilę odpocząć. Wejdzie tam i z 40 osób, ale najbardziej komfortowo jest przy ~20kilku.

Do winka przewidziany jest grill, około 100 metrów dalej można na niego się zaopatrzyć w Kauflandzie.
Nie mogę obiecać, ale mam wtedy urlop, więc może, może... :)
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Oswald Baskerville pisze:
01 sie 2023, 9:13
Nie mogę obiecać, ale mam wtedy urlop, więc może, może... :)
Tak jak Pan Kurator napisał (tyle, że nie mam wtedy urlopu, a Jasło jest daleko, więc w tym większym stopniu szanuję podróż na zjazd w Toruniu!). Wstępne rozpoznanie terenu dokonane. Kusić, kusi…
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

piwski pisze:
Osoby piękne, silne i młode...
Panu się chyba mikronacje pomyliły...
BP...
Ale ugółem będę już wtedy w Ojczyźnie z powrotem, więc jeżeli nie wystąpi siła wyższa albo coś się nie popsuje to BYĆ MOŻE (wszak wiadomo, że wino mmmm)
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Anastasia Windsachen pisze:
05 sie 2023, 19:36
Ale ugółem będę już wtedy w Ojczyźnie z powrotem
Ja wręcz przrciwnie. ☹️☹️
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ignats ik Ruth pisze:
05 sie 2023, 20:44
Ale ugółem będę już wtedy w Ojczyźnie z powrotem
Ja wręcz przrciwnie. ☹️☹️
1/5 przybywa, 1/5 wybywa...
(a może i 1/6 wtedy...)
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

piwski pisze:
Osoby piękne, silne i młode...
Panu się chyba mikronacje pomyliły...
BP...
Ale ugółem będę już wtedy w Ojczyźnie z powrotem, więc jeżeli nie wystąpi siła wyższa albo coś się nie popsuje to BYĆ MOŻE (wszak wiadomo, że wino mmmm)
Co znaczy mmmmm, to takie mruczenie dezaprobaty czy sympatii? W razie czego się ogarnie piwo czy mocniejsze coś. KAŻDEMU WEDŁUG POTRZEB!
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Alfred Fabian von Tehen-Dżek Stempel
Przybysz

Post autor: Alfred Fabian von Tehen-Dżek »

Myślę, że to jednak było mmm.... Aprobaty, a nie pogardy. Wszakże nie bez powodu chodzi anegdotka, iż raz wracając ze sklepu Anastazja, zapytana o to, czy wychodzący z butelką wina ze sklepu młodzieniec nie jest jej zaginionym synem bez zawahania odpowiedziała: "Nie. Jakby był mój, to by niósł dwie".
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze:
06 sie 2023, 7:27
Myślę, że to jednak było mmm.... Aprobaty, a nie pogardy. Wszakże nie bez powodu chodzi anegdotka, iż raz wracając ze sklepu Anastazja, zapytana o to, czy wychodzący z butelką wina ze sklepu młodzieniec nie jest jej zaginionym synem bez zawahania odpowiedziała: "Nie. Jakby był mój, to by niósł dwie".
xD
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Obrazek

Wczoraj w osieckim gronie mieliśmy przyjemnośc napić się we wnętrzu, które służyłoby nam za ekwiwalent tej pięknej toruńskiej altany, także powyżej załączam jedno zdjęcie, wykonane bez znajomego. Co prawda ujęcie nie najlepsze do pokazania ogółu wnętrza, ale zanim nie wykonam sensowniejszego to macie to.
Piwski Sroczyński
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”