[ANKIETA] Zjazd 2025: jaki termin?

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami

W jakim terminie powinien się odbyć 4. Zjazd Palatynatu Leocji?

Czas głosowania minął 07 kwie 2025, 20:00Wyniki są ułożone według malejącej ilości otrzymanych głosów.

1-3 sierpnia
9
18%
29-31 sierpnia
9
18%
15-17 sierpnia
8
16%
22-24 sierpnia
8
16%
8-10 sierpnia
7
14%
18-20 lipca
6
12%
11-13 lipca
4
8%

Liczba głosów: 51
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel
Dyspozytor Palatynatu Leocji

Post autor: Orjon Surma »

Drodzy,

Powoli nadchodzi czas konkluzji. Terminy są nieubłagane, wypadałoby zarezerwować miejsce, a do rezerwacji potrzeba konkretnego terminu. Zatem zadaję konkretne pytanie:
Gdybyś chciał uczestniczyć w zjeździe, to jaki termin by Ci pasował?
Z ankiety usunąłem 4-6 lipca i 25-27 lipca - te terminy nie pasują @Helwetyk Romański, a bez niego zjazd to nie zjazd. ;)
Termin ankiety: poniedziałek, 7 kwietnia, 20:00.

Miejsce zjazdu: póki co nikt nie zaproponował realnej alternatywy dla Leśnego Ośrodka Edukacyjnego w Jedlni-Letnisku koło Radomia. Jeśli mamy zmienić miejscówkę na jakąś bliżej jakiejś strzelnicy (puszczam oczko w kierunku @Anastasia Windsachen i @Ronon Dex), to w tej chwili jest ku temu najlepsza okazja.
Awatar użytkownika
Hawert Sroczyński Stempel
Obywatel

Post autor: Hawert Sroczyński »

Nieodłącznie długi weekend sierpniowy. ;)
dr net. Hawert wicehrabia Sroczyński h. Wiwern, profesor SAN

Obrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Już się pogodziłem z tym Radomiem.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel

Post autor: Damiano Robingren »

Wszystko po 24 lipca jest dla mnie odpowiednie :3
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
La Esperantismo celas la reciprokan sinkomprenadon kaj
konsekvence ankaŭ estimon kaj amon inter ĉiuj gentoj kaj nacioj.

L.L. ZAMENHOF
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Orjon Surma pisze:
30 mar 2025, 22:15
Drodzy,

Powoli nadchodzi czas konkluzji. Terminy są nieubłagane, wypadałoby zarezerwować miejsce, a do rezerwacji potrzeba konkretnego terminu. Zatem zadaję konkretne pytanie:
Z ankiety usunąłem 4-6 lipca i 25-27 lipca - te terminy nie pasują @Helwetyk Romański, a bez niego zjazd to nie zjazd. ;)

Miejsce zjazdu: póki co nikt nie zaproponował realnej alternatywy dla Leśnego Ośrodka Edukacyjnego w Jedlni-Letnisku koło Radomia. Jeśli mamy zmienić miejscówkę na jakąś bliżej jakiejś strzelnicy (puszczam oczko w kierunku @Anastasia Windsachen i @Ronon Dex), to w tej chwili jest ku temu najlepsza okazja.
Rozumiem, że połączenia kolejowe oraz ze stacji do ośrodka zostały sprawdzone?

EDIT: Już sobie odpowiedziałam
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

Anastasia Windsachen pisze:
30 mar 2025, 23:20
Orjon Surma pisze:
Drodzy,

Kolejowe od siebie - owszem, sprawdziłem. Będę 3 razy się przesiadać, no ale cóż, wypad na drugi koniec Polski...

Ze stacji do ośrodka - nie sprawdzałem. Zajrzałem teraz na mapy Google i lekko się przeraziłem perspektywą 45-minutowego spaceru, ale sądzę, że raczej znajdzie się ktoś, kto przyjedzie autem, więc tu bym się jeszcze aż tak nie martwił.
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Orjon Surma pisze:
30 mar 2025, 23:29
Anastasia Windsachen pisze:
30 mar 2025, 23:20
Orjon Surma pisze:
Drodzy,

Kolejowe od siebie - owszem, sprawdziłem. Będę 3 razy się przesiadać, no ale cóż, wypad na drugi koniec Polski...

Ze stacji do ośrodka - nie sprawdzałem. Zajrzałem teraz na mapy Google i lekko się przeraziłem perspektywą 45-minutowego spaceru, ale sądzę, że raczej znajdzie się ktoś, kto przyjedzie autem, więc tu bym się jeszcze aż tak nie martwił.
Już sobie odpowiedziałam. 3h podróżą łącznie dla mnie z Krakowa. Przesiadka w Radomiu lub Pionkach (ta trasa trochę głupia, bo muszę się cofać) i wysiadka na stacji Jedlnia-Letnisko, z której nie wydaje się być strasznie daleko do ośrodka
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Post autor: Ronon Dex »

Orjon Surma pisze:
Drodzy,

W moim przypadku każdy termin jest dobry (o ile wiem o nim w połowie poprzedniego miesiąca) poza drugim weekendem każdego miesiąca (mam zawody strzeleckie).

Orjon Surma pisze:
Jeśli mamy zmienić miejscówkę na jakąś bliżej jakiejś strzelnicy (puszczam oczko w kierunku @Anastasia Windsachen i @Ronon Dex), to w tej chwili jest ku temu najlepsza okazja.
O strzelnicy to nie ja pisałem... to znaczy pisałem, ale tylko jako osoba znająca się tych kwestiach... dla mnie strzelnica nie atrakcja - bywam regularnie, a do tego na jednej pracuję.

Radomia nie znam... chyba nigdy tam nie byłem. Z Internetu widać, że jak chcecie strzelnicę to takowe są w promieniu 30 minut jazdy samochodem od miejsca planowanego pobytu. Jednak sprawdzenie co rzeczywiście oferują wymaga nieco czasu (przy porannej kawie tego nie zrobię) i chyba w momencie gdy już będzie znany termin. Bo bez ustalonego terminu jest trudno o czymś na strzelnicy pogadać - mogą mieć planowane imprezy i zawody dużo wcześniej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

Taktyczny post dla podbicia tematu w Nowinach. Zachęcam tych, którzy jeszcze nie wyrazili swojej opinii, do zagłosowania! :)
Awatar użytkownika
Hawert Sroczyński Stempel
Obywatel

Post autor: Hawert Sroczyński »

A jest jakaś miejscówka w okolicy z Bookingiem?
dr net. Hawert wicehrabia Sroczyński h. Wiwern, profesor SAN

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”