Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - sezon 3.

Archiwa ligi narodowej w Xpert Eleven
Awatar użytkownika
Zbyszko Gustolúpulo Stempel
Obywatel

Liga Piłkarska Palatynatu Leocji

Post autor: Zbyszko Gustolúpulo »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Vilarte pisze:
21 sty 2021, 23:44
@Zbyszko Gustolúpulo ligę tworzył @Tomasz Ferina. Ja zarządzam nią dopiero od końcówki pierwszego sezonu, a w ogóle włączyłem się gdzieś w jego połowie.
Wybaczcie moje narzekanie, najważniejsze że liga jest i działa :-)

Przyznam, że nauczyłem się tu już więcej o taktyce niż przez wszystkie lata uczestniczenia w SLP i innych ligach 😂
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
🏴‍☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴‍☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Wiecie jaki jest najlepszy poradnik? Własne doświadczenie. Uczyć się na błędach i wyciągać wnioski. Lubisz grać pressem-to graj, lubisz ostro-to graj, ale dostosuj do tego piłkarzy lub odwrotnie taktykę do piłkarzy...
To dużo daje. Pomyśl, czy warto zmieniać taktykę co tydzień, zawodnicy będą mniej zgrani, ale moze zaskoczysz rywala, albo staraj się grać tylko jedną by chłopcy byli bardzo zgrani, ale bądź przewidywalny dla rywala..
Czysta magia piłki... :)

Co do zarządzania ligą... Nie ma innej możliwości by złożyć niższą ligę z różnicą 2 drużyn na poziomach.
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Wawrzyniec Butla-Wino
Obywatel

Post autor: Wawrzyniec Butla-Wino »

Można dołaczyc?
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Wawrzyniec Butla-Wino pisze:
22 sty 2021, 11:22
Można dołaczyc?
Nie jestem pewny, ale technicznie chyba nie jest możliwe dołączenie do ligi w trakcie rozgrywek. A pierwsza kolejka właśnie została rozegrana

@Vilarte proszę o potwierdzenie :)
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Nie można... To jest pewne, a szkoda... Pozostaje czekać wytrwale aż zwolni się jakieś miejsce...
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Post autor: Vilarte »

Niestety, jesteśmy na samym początku sezonu, a wśród managerów najdłuższa nieobecność to tydzień, więc na razie jest daleko od zwalniania kogokolwiek. Zwłaszcza przy 1 meczu w tygodniu zwalnianie przed upływem plus minus miesiąca jest niewskazane. Na razie trzeba czekać...
Diana Angemont-dowiedz się więcej:
https://micropedia.fandom.com/wiki/Diana_Angemont
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Chyba warto przeprowadzić jakąś kampanię i oficjalnie gdzieś zacząć reklamować LPPL? Nawet tutaj na forum.
Może przez czas rozgrywania III sezonu znajdzie się więcej chętnych, którzy dołączą i tym samym będzie możliwość stworzenia II ligi.
Sevedro
Przybysz

Post autor: Sevedro »

Heinz Werner-Grüner pisze:Wiecie jaki jest najlepszy poradnik? Własne doświadczenie. Uczyć się na błędach i wyciągać wnioski. Lubisz grać pressem-to graj, lubisz ostro-to graj, ale dostosuj do tego piłkarzy lub odwrotnie taktykę do piłkarzy...
W SLP prowadzę Falangę Fer. Nawiązując do nazwy drużyny, wszyscy obrońcy mają cechę specjalną "wytrzymałość" i zawsze gram pressingiem. Może za kilka sezonów przyniesie to rezultaty :D.
Piotr vel Bocian pisze:
22 sty 2021, 14:20
Chyba warto przeprowadzić jakąś kampanię i oficjalnie gdzieś zacząć reklamować LPPL? Nawet tutaj na forum.
Może przez czas rozgrywania III sezonu znajdzie się więcej chętnych, którzy dołączą i tym samym będzie możliwość stworzenia II ligi.
Żadnych nowych lig! Co najwyżej nowa klasa czy dywizja. Jak będzie grozić widmo nieparzystej liczby drużyn lub braknie 1 do nowej klasy/dywizji, to, podobnie jak w przypadku Erste Klasse, mogę coś poklikać. Teraz zbieram energię na takie ewentualności, stąd moja wcześniejsza rezygnacja.
Severin le Droit
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

Post autor: Ludwik Tomović »

Podejrzewam że chodziło właśnie o klasę/dywizję ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/
dr net. ppor. Ludwik Wilhelm diuk Tomović

Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Esteladio pisze:
23 sty 2021, 10:49

Żadnych nowych lig! Co najwyżej nowa klasa czy dywizja. Jak będzie grozić widmo nieparzystej liczby drużyn lub braknie 1 do nowej klasy/dywizji, to, podobnie jak w przypadku Erste Klasse, mogę coś poklikać. Teraz zbieram energię na takie ewentualności, stąd moja wcześniejsza rezygnacja.
Realowy skrót myślowy. Oczywiście mówiąc o drugiej lidze miałem na myśli utworzenie niższej dywizji.
Awatar użytkownika
Samuel Radziwiłł Stempel
Obywatel

Post autor: Samuel Radziwiłł »

Mam pytanie do mających więcej doświadczenia. Co oznacza przy wskazniku WR liczba ujemna, np. -5, -7?
(-)Samuel książe Radziwiłł
Książe Urbino
Rzeczpospolita Obojga Narodów
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum LPPL”