Popytałem paru osób zupełnie nie związanych ze sprawą i mikronacjami co myślą o takim obrazku.
Część z nich popiera ruch LGBT, część nie. Jednak każda z osób przyznała, że przynajmniej cześć obrazka jest nieodpowiednia. Już tłumaczę o co chodzi. O ile części nie przeszkadza tęczowa a raczej 6 kolorowa aureola i mogłaby ona zostać, tak banan, który jest trzymany przez dziecko, trzymane przez Maryję, ma w Internecie nadane znaczenie.
Nie muszę chyba go tłumaczyć. Jeśli jednak, to powiem, że oznacza on męski narząd rozrodczy, podobnie jak bakłażan. A zatem banan trzymany w ustach Maryi jest przegięciem. Bowiem każdy wie o co chodzi.
Gdyby jednak nie, to oczywiście chodzi o to co robią panie lekkich obyczajów (prostytutki) mężczyznom właśnie z tym narządem. A takie przedstawianie jest jawnym obrażaniem i prowokacją. Proszę zatem o usunięcie tego banana z obrazka, bowiem 6 kolorowa aureola może zostać. Smutno mi, że grupa kilku ludzi wprowadziła do mikronacji takie tematy i zniszczyło atmosferę klimat i dobrą zabawę, naruszając relacje międzynarodowe. Smutno mi, że są osoby, które pozwoliły i pozwalają na takie obrażania Matki Boga i uczuć religijnych. Smutno, że admini i twórcy tego systemu nabrali wody w usta i wolą milczeć, umyć rączki jak Piłat i najlepiej zapomnieć o tym.
Jako obywatel i przedstawiciel Skarlandu oraz RON, w imieniu wszystkich którym ta sprawa leży na sercu, wyrażamy ubolewanie nad tym. I jeszcze raz powtórzę, usuńcie ten jeden element. Nie niszczcie wizerunku. Bądźcie ludźmi. Mam nadzieje, że zachowacie się dobrze i postąpicie właściwie.
Książę Skarlandu