Mikronacje uznawane przez Palatynat Leocji

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aleksander Stempel
Obywatel

Post autor: Aleksander »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

M2.r pisze:
09 sty 2022, 1:45
Intrygującą rzeczą jest fakt, że poza tą jednozdaniową, bezsensowną, twórczością z błędami ortograficzno-stylistycznymi, gro aktywności obywatelskiej Santery stanowią tematy z serii "Atlas grzybów", będące bezpośrednią kalką rzeczy z internetu.

[..]

Królestwo Santery wiedzie prym jeżeli chodzi o rejestrację pojazdów ciężarowych i maszyn rolniczych. Jeżeli chcemy mieć poprowadzony bank metodą XVI-wiecznych kupców przesiadujących na ławce, to również pięcioletnia Santera jest właściwym miejscem importu takiego narybku.

W Santerze nie prowadzi się normalnych rozmów o dupie Maryni. Nie ma nawet sarmackiego odliczania do 1000. Jest za to wypis z urzędu rejestracji pojazdów opatrzony zdjęciami i pokaźną ilością tablic rejestracyjnych. Tu należy powinszować pewnej zapalczywości, ale raczej facetowi, który sam do siebie napisał ponad 800 postów, tej akurat nigdy nie brakowało.
Gaston, wyłaź! Wiemy, że to ty!
(-) Aleksander, r.s.
Awatar użytkownika
Vladimir ik Lihtenštán Stempel
Przybysz

Post autor: Vladimir ik Lihtenštán »

M2.r pisze:
09 sty 2022, 1:45
Generalnie z głodu zrobiliśmy się zbyt tolerancyjni dla wszelkiej maści yoyonacji, klonnacji i innych form mikronacyjnego brudu spod paznokci, [...]
Raczej lepiej nie będzie. O ile "lepiej" rozumiemy jako "dawne czasy". Być może z Santery, o ile rzeczywiście zarzuty o kloning są słuszne, wykluwa się nowe. Być może mikronacje przechodzą w kierunku RPG, gdzie sterowanie wieloma awatarami będzie normą, albo kopiowanie "atlasów grzybów", bo inne formuły aktywności się wyczerpią. Ponoć dla cesarza Lebencjusza Sarmacja i Dreamland były herezjami. Dla nas, a szczególnie tych podstarzałych wyjadaczy, herezją może być Santera.
Obrazek
(—) Vladimir ik Lihtenštán
rex sepulcrorum, baronet Królestwa Nowej Teutonii,
namiestnik cesarski Srebrnego Rogu i całej Slavii
Awatar użytkownika
Ametyst Faradobus Stempel
Przybysz

Post autor: Ametyst Faradobus »

Ja mam proste podejście: każdy niech się bawi jak chce (jeśli lubi przełączenie się z konta na konto w celu masowego produkowania niewiele wnoszących postów to spoko, ja potrafię spędzić dwie godziny, aby zrobić to), ale nie przy okazji doskonale widzimy, że niekoniecznie warto jest fetyszyzować liczbę postów.
PROCESOR DOKTÓR NAUK NET. MAGISTER
Ametyst z rodu Faradobusów

Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Abstrahując zupełnie od przypadku Królestwa Santery — z mojej perspektywy nie ma niczego złego ani w jednoosobowych mikronacjach, ani w mikronacjach, w których jedna osoba prowadzi jednocześnie wiele tożsamości. Uważam jedynie, że w tym drugim przypadku powinno być jasne, że mamy do czynienia z kreacją wielu postaci, a nie wieloma postaciami. (Przykładem — winkowski Bóbr Gofer).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Przybysz

Ja sam byłem przez małą chwilę zarówno Ametystem Faradobusem, jak i Arkadiuszem II Filipem.

Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel

Post autor: Helwetyk Romański »

Ametyst Faradobus pisze:
09 sty 2022, 13:44
Ja sam byłem przez małą chwilę zarówno Ametystem Faradobusem, jak i Arkadiuszem II Filipem.
A ja do tej pory, przez Alzheimera, co jakiś czas się upewniam…
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

Post autor: Franklin Garamond »

Ja czasem sam siebie nie poznaję.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Przybysz

Helwetyk Romański pisze:
09 sty 2022, 13:58
Ametyst Faradobus pisze:
09 sty 2022, 13:44
A ja do tej pory, przez Alzheimera, co jakiś czas się upewniam…
A tak, też mi się czasem ręka trzęsie.

Obrazek
Awatar użytkownika
M2.r Stempel
Obywatel

Post autor: M2.r »

Bruno Petrowicz Catalan pisze:
09 sty 2022, 9:26
Pańska bezczelność nie ma jednak granic.
Król jest nagi, mam nadzieję, że jak znowu zacznę grzebać, to nie wyniknie z tego, że bezczelnie korzystał Pan z "grona obywatelskiego" Santery do wpływania na decyzje międzynarodowe, prawda?
Zakończenie działalności Królestwa Santery akurat nie od pana będzie zależało, mimo wysiłków i pseudo analiz.
Przecież to samo właśnie napisałem w ramach mojego posta!
Królestwo Santery powstało, istnieje i działa by służyć dobrej zabawie jej obywateli, a nie pańskim zachciankom i oczekiwaniom.
To tak się teraz dobrze bawią na kontynencie? W całości, od 8 miesięcy, przeklejając kontent z innych źródeł i nie prowadząc między sobą normalnych rozmów? To nie tyle mikronacja, tylko zwyczajna spamnacja.
Zarówno pan jak i każda inna osoba która nie ma życzenia zaglądać na forum Santery, robić tego nie musi.
Jak udowodniłem, nikt nie zaglądał na forum Santery, bo chory na zapalenie opon mózgowych chomik, wyczaiłby, że coś jest z tym kontentem nie tak. Ale skoro istotnie tak jest, że my, z wielkiego świata, nie musimy oglądać tego dzieła, a robi to Pan tylko sam dla siebie, to proponuję wykreślanie Santery z międzynarodowych rankingów postów. Nie wiem po co liczyć taki śmieciowy kontent.
Pouczanie wszystkich dookoła i wylewanie na każdego z kim się pan nie zgadza wiadra pomyj było kiedyś praktyka przedstawicieli Dreamlandu, szkoda że wraca pan do tamtych praktyk.
Ależ Pan się jeszcze musi wiele nauczyć o Wielkiej Polityce, ja przecież jestem powszechnie znany z jasnego określania co jest dobrym kontentem, a co gównem spływającym po nogawce. Gdyby się Pan mnie wtedy posłuchał i grzecznie zrobił siad, to Santera dzisiaj byłaby dalej nadrdzewiałą puchą podrobów pseudomikronacyjnych z końca alejki. A tak to, ktoś w końcu zwrócił na Was uwagę i inni będą się już oficjalnie od waszej smrodliwej działalności trzymać z daleka.
Cały pana wywód właśnie spłynął wraz z wodą w toalecie.
Do tej pory nie wiedziałem czy "obywatele" Santery robią coś innego niż pociągają za spłuczkę tworząc swoją "wolną i niezależną" mikronację, natomiast teraz jestem już tego pewien.
Vladimir ik Lihtenštán pisze:
09 sty 2022, 11:44
Raczej lepiej nie będzie. O ile "lepiej" rozumiemy jako "dawne czasy". Być może z Santery, o ile rzeczywiście zarzuty o kloning są słuszne, wykluwa się nowe. Być może mikronacje przechodzą w kierunku RPG, gdzie sterowanie wieloma awatarami będzie normą, albo kopiowanie "atlasów grzybów", bo inne formuły aktywności się wyczerpią. Ponoć dla cesarza Lebencjusza Sarmacja i Dreamland były herezjami. Dla nas, a szczególnie tych podstarzałych wyjadaczy, herezją może być Santera.
Kloning, nie kloning. To już bez znaczenia. Nie widzę problemu w tworzeniu nowych tożsamości o ile nie służą one tylko temu, by wszystkich wokół wprowadzić w błąd w kontekście rzeczywistej aktywności i liczby postów danej mikronacji. Tutaj nie tylko był kloning ale przede wszystkim - tragiczny, nieczytelny kontent, którego jedynym celem było wypchnięcie Santery na wysokie miejsce w rankingu ISM, o czym swego czasu mówiłem na Sympozjum w Bialenii. Nie tędy nasza mikronacyjna droga. Jeżeli idziemy w kierunku żeby wyłącznie pisać nieczytelne posty, aby połechtać swoje ego wysokim numerkiem, to może najwyższy czas zrezygnować z tej zabawy.
Helwetyk Romański pisze:
09 sty 2022, 13:35
Abstrahując zupełnie od przypadku Królestwa Santery — z mojej perspektywy nie ma niczego złego ani w jednoosobowych mikronacjach, ani w mikronacjach, w których jedna osoba prowadzi jednocześnie wiele tożsamości. Uważam jedynie, że w tym drugim przypadku powinno być jasne, że mamy do czynienia z kreacją wielu postaci, a nie wieloma postaciami. (Przykładem — winkowski Bóbr Gofer).
Nie ma, wręcz przeciwnie. Mamy choćby takie perełki jak Krakozja Stepowa, były projekty prowadzone jako swego rodzaju stacja arktyczna (już nie pamiętam dokładnie), jak również takie w całości w formie bloga. To jest fajne i interesujące. Ale posty pisze się po to, żeby ktoś je później przeczytał. Minimum to oryginalność (której np. nie można było zarzucić tworom protonordackim, które mimo swojej tymczasowości, były jednak czymś więcej niż Santera - zwyczajnym Atlasem Grzybów).
Ametyst Faradobus pisze:
09 sty 2022, 12:03
Ja mam proste podejście: każdy niech się bawi jak chce (jeśli lubi przełączenie się z konta na konto w celu masowego produkowania niewiele wnoszących postów to spoko, ja potrafię spędzić dwie godziny, aby zrobić to), ale nie przy okazji doskonale widzimy, że niekoniecznie warto jest fetyszyzować liczbę postów.
Ale nie jest to literalnie 40% twojego kontentu, w dodatku, pewnie gdybym się zagłębił w te niezliczone wyciągi bankowe, to pewnie zauważyłbym, że wszystkie są robione bez sensu (numerki wpisane z dupy albo przekopiowane), gdybyś natomiast postował wyłącznie w rycie santerskim, to też bym cię tu zgnoił.
Awatar użytkownika
Przybysz

Ja jestem trochę birytualistą.

Obrazek
Awatar użytkownika
Aleksander Stempel
Obywatel

Post autor: Aleksander »

Widzę, że eksport tradycji dreamlandzkich trwa w najlepsze. Ostatecznie to jeden z ulubionych dreamlandzkich sportów, czyli wyśmiewanie złotokapów. Dla niewtajemniczonych tytułem wprowadzenia. Swego czasu jeden z wybitnych dreamlandzkich mężów stanu, baron de Senancour, wpadł na trop mirkonacji, której cała działalność sprowadzała się do kopiowania treści z Wikipedii i wklejania jej na forum. Nazwa zresztą wzięła się stąd, iż któryś z klonów prowadził ogród botaniczny, w którym zaczął uprawiać proceder przepisywania treści Wikipedii właśnie od złotokapu zwyczajnego. Pieszczotliwie określono to wówczas kultywowaniem własnego wodogłowia.

Do tradycji dreamlandzkiej należy wyszukiwanie tego rodzaju mirkonacji, publiczne ich wyśmiewanie i napiętnowanie. Pewnym novum zdaje się być uczynienie tego na forum innego państwa, w tym przypadku Leocji. Zgodnie z tradycją jednak samo wykrycie złotokapu jest niewystarczające. Należy jeszcze zastosować program wyśmiać i poniżyć w taki sposób, by złotokapy zapiekła dupa. Jak się zdaje w tym wypadku tradycji stało się zadość.
(-) Aleksander, r.s.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”