Cóż, oprócz mapy kolejowej wykonanej przez MIM jako takiego schematu jeszcze nie ma. Zaznaczyłem jednak na wspomnianej mapie kolorem fioletowym te odcinki, które są już odwzorowane w grze. Całość ukończę wkrótce ;)

Cóż, oprócz mapy kolejowej wykonanej przez MIM jako takiego schematu jeszcze nie ma. Zaznaczyłem jednak na wspomnianej mapie kolorem fioletowym te odcinki, które są już odwzorowane w grze. Całość ukończę wkrótce ;)

Krótko, bo i przy pierwszej kawie. Złoto (i zazdrość). 😍Kaspar Waksman-Dëter pisze: ↑19 sty 2022, 9:26Cóż, oprócz mapy kolejowej wykonanej przez MIM jako takiego schematu jeszcze nie ma. Zaznaczyłem jednak na wspomnianej mapie kolorem fioletowym te odcinki, które są już odwzorowane w grze.
Ja zapraszam do zabawy. Prywatny przewoźnik towarowy - to byłaby piękna konkurencja dla MKP Cargo :DHelwetyk Romański pisze: ↑19 sty 2022, 9:37Krótko, bo i przy pierwszej kawie. Złoto (i zazdrość). 😍
Seria lakonicznych pytań (przepraszam, nadal mało kofeiny…). Która wersja gry? Czy jest tryb gry wieloosobowej (na czymkolwiek miałaby ona polegać 😉)? Jakie są, o ile są, możliwości personalizacji taboru oraz stacji?Kaspar Waksman-Dëter pisze: ↑19 sty 2022, 9:49Ja zapraszam do zabawy. Prywatny przewoźnik towarowy - to byłaby piękna konkurencja dla MKP Cargo :DHelwetyk Romański pisze: ↑19 sty 2022, 9:37Krótko, bo i przy pierwszej kawie. Złoto (i zazdrość). 😍
Jest to "Train: A New Era", która niby posiada opcję gry wieloosobowej ale mi nie chce za bardzo działać, albo ja po prostu nie wiem jak ona działa, bo z tego co wiem to nie jest ona oparta na utworzeniu lokalnego serwera przez gracza, a na jakichś dziwnych rozwiązaniach autorów... Jeśli chodzi o tabor, stacje czy inne takie dodatki to jest tego od groma, tylko trzeba dobrze poszukać, bo na pierwszy rzut oka wydaje się tego mało. No i oczywiście trzeba też znaleźć "assety" na odpowiednią wersje.Helwetyk Romański pisze: ↑19 sty 2022, 9:54Seria lakonicznych pytań (przepraszam, nadal mało kofeiny…). Która wersja gry? Czy jest tryb gry wieloosobowej (na czymkolwiek miałaby ona polegać 😉)? Jakie są, o ile są, możliwości personalizacji taboru oraz stacji?
Można je łatwo edytować, czy niespecjalnie? (Oczywiście, chodzi mi tak o własne malowanie lokomotyw i wagonów, jak i oznakowanie stacji). Dla porządku w dokumentacji podlinkowuję też samą grę — czy potrzebne są DLC?Kaspar Waksman-Dëter pisze: ↑19 sty 2022, 10:21No i oczywiście trzeba też znaleźć "assety" na odpowiednią wersje.
Oczywiście, po zainstalowaniu dodatku jego pliki zapisują się na dysku (włącznie z teksturami) także bez problemu można go edytować. Tu taki przykładzik z wczoraj:Helwetyk Romański pisze: ↑19 sty 2022, 10:36Można je łatwo edytować, czy niespecjalnie? (Oczywiście, chodzi mi tak o własne malowanie lokomotyw i wagonów, jak i oznakowanie stacji). Dla porządku w dokumentacji podlinkowuję też samą grę — czy potrzebne są DLC?

Nie kupić kolejnej gry po to, żeby pokrywała się kurzem w bibliotece, nie kupić kolejnej gry po to, żeby pokrywała się kurzem w bibliotece, nie kupić kolejnej gry po to, żeby pokrywała się kurzem w bibliotece…Kaspar Waksman-Dëter pisze: ↑19 sty 2022, 10:52Oczywiście, po zainstalowaniu dodatku jego pliki zapisują się na dysku (włącznie z teksturami) także bez problemu można go edytować. […]
Zawsze możemy się umówić na "sesje zdjęciowe" wagonów i lokomotyw na moim sprzęcie, teksturki mogę podsyłać do przemalowania. Może Koleje Leockie wejdą na muratycki rynek? 🤔Helwetyk Romański pisze: ↑19 sty 2022, 10:59Nie kupić kolejnej gry po to, żeby pokrywała się kurzem w bibliotece, nie kupić kolejnej gry po to, żeby pokrywała się kurzem w bibliotece, nie kupić kolejnej gry po to, żeby pokrywała się kurzem w bibliotece…
Pozwalam sobie oznaczyć @Samuel Radziwiłł z uwagi na jego Leockie Koleje Żelazne „Ferrad”, w szczególności ten wątek. Oczywiście, leocka sieć kolejowa kusi mnie jak diabli, podobnie jak międzynarodowy transport kolejowy, jakkolwiek by się nam go nie udało ogarnąć w miarę spójnie z narracją.Kaspar Waksman-Dëter pisze: ↑19 sty 2022, 11:01Zawsze możemy się umówić na „sesje zdjęciowe” wagonów i lokomotyw na moim sprzęcie, teksturki mogę podsyłać do przemalowania. Może Koleje Leockie wejdą na muratycki rynek? 🤔Helwetyk Romański pisze: ↑19 sty 2022, 10:59Nie kupić kolejnej gry po to, żeby pokrywała się kurzem w bibliotece, nie kupić kolejnej gry po to, żeby pokrywała się kurzem w bibliotece, nie kupić kolejnej gry po to, żeby pokrywała się kurzem w bibliotece…
Istnieją promy samochodowe, to czemu u nas nie może być promów kolejowych? Dzięki temu MKP mogłoby obsługiwać kontrakty zarówno w Muratyce jak i w Leocji ;) (ale by się symulator rozwinął... :D)Helwetyk Romański pisze: ↑19 sty 2022, 11:34Pozwalam sobie oznaczyć @Samuel Radziwiłł z uwagi na jego Leockie Koleje Żelazne „Ferrad”, w szczególności ten wątek. Oczywiście, leocka sieć kolejowa kusi mnie jak diabli, podobnie jak międzynarodowy transport kolejowy, jakkolwiek by się nam go nie udało ogarnąć w miarę spójnie z narracją.