<dyskretnie acz wielce znacząco odchrząkuje>Ignats ik Ruth pisze: ↑06 maja 2022, 15:49brak takich organizmów jak Bialenia, RON, MAW, czy Edelweiss jest słaby.
Międzynarodowe rozmowy niedokończone
Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
(-) Aleksander, r.s.
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Tego się spodziewałem pisząc post, ale jednak com napisał, napisałem. Nie znaczy to, że Dreamlandu nie poważam, albo że nie widzę go w obligatoryjnym gronie założycieli — po prostu nie pasował do grona pokrzywdzonych „z czysto statystycznego punktu widzenia”. Nie ma co się czarować, że aktywnościowo Dreamland nie błyszczy, co zresztą ostatnio poruszano w okołoabdykacyjnym wątku (pisał też o tym ten czubek od NFT, ale to traktuję jako błąd matriksa :D).
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
- Przybysz
Z tego co wiem JKM Arkadiusz Maksymilian rozmawiał z/lub próbował złapać kontakt z osobami z wymienionych wyżej państw na temat utworzenia organizacji. Więc myślę, że raczej każdy (a może i nie?) chce by każdy był w organizacji. Wykluczenie kogo kolwiek moimi zadaniem nie ma sensu.Ignats ik Ruth pisze: ↑06 maja 2022, 15:49Choćby z czysto statystycznego punktu widzenia brak takich organizmów jak Bialenia, RON, MAW, czy Edelweiss jest słaby.
Tego nikomu nie zarzucam. Mówię tylko, że jest pewna różnica w patrzeniu na inne mirko, i że cieszę się z przejścia na leocką stronę mocy w tym względzie (jak w każdym innym xd).Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑06 maja 2022, 16:10Wykluczenie kogo kolwiek moimi zadaniem nie ma sensu.
- Alfred Fabian von Tehen-Dżek • Stempel
- Przybysz
Możliwe, że ze względu na brak zmian w wyglądzie strony Vooga pojawia się taka informacja, ale pozwolę sobie nadmienić, że stan faktyczny jest taki, że jest to pismo działające niezależnie. Co do słów Jeana Pierre'a Dolina nie będę się odnosił, bo też myślę, że nie mam powodów, żeby się do nich odnosić. Ale dobrze, że się pojawiliście po leockiej stronie mocy, zawsze to pozytywnie rokuje na przyszłość :DW winkulijskim organie rządowym
Jean Pierre Dolin odpowiada, że:Ignats ik Ruth pisze: ↑06 maja 2022, 15:49Jest trochę ogólnych refleksji o mikronacjach, które większości z nas są już znane jako khandowskie poglądy, ale jest też wyraźne wsparcie dla nowej organizacji międzymikronacyjnej. Strażnik Kluczy Lumerii mówi:Przy tym naszła mnie refleksja o dużej wdzięczności dla Leocji za otwarcie mnie na szeroko rozumiany polski mikroświat. W swoich s***ackich czasach uznałbym tę wypowiedź za naturalną, dzisiaj ww. zestaw mikronacji powoduje jednak co najmniej grymas. Choćby z czysto statystycznego punktu widzenia brak takich organizmów jak Bialenia, RON, MAW, czy Edelweiss jest słaby. Jak widać, s***acka pępkoświatowość trochę jeszcze Lumerii pokutuje, ale z tym przyjemnie będzie walczyć w OMP2.0. :DZdecydowanie warto! Jestem wielkim zwolennikiem istnienia takiej organizacji. Nie naruszała ona suwerenności państw członkowskich a zaowocowała chociażby realnymi zjazdami mieszkańców mikronacji. Marzy mi się taki zjazd! Co więcej mam sentyment do nazwy OPM. Myślę, że Sarmacja, Leocja, Winkulia i Lumeria mogłyby być państwami założycielskimi nowej Organizacji Polskich Mikronacji.
Ja pisałem po prostu o państwach z którymi Lumeria ma formalne stosunki dyplomatyczne (Sarmacja i Winkulia) oraz stosunki nieformalne (Leocja). Po prostu z innymi mikronacjami jeszcze nie udało się nam nawiązać relacji.
---
Konto prowadzące bloga i publikujące te wywiady nazywa się „Rząd Winkulii”, trudno się nie pomylić. ;) Dzięki za sprostowanie!Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze: ↑06 maja 2022, 16:57Możliwe, że ze względu na brak zmian w wyglądzie strony Vooga pojawia się taka informacja, ale pozwolę sobie nadmienić, że stan faktyczny jest taki, że jest to pismo działające niezależnie.W winkulijskim organie rządowym
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Te "nieformalne stosunki" to chyba ja miałem zmienić w formalne...
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Ależ mamy tego świadomość. Tym niemniej jako król Dreamlandu musimy się zawsze upominać o interesy powierzonego nam królestwa :-)Ignats ik Ruth pisze: ↑06 maja 2022, 16:04Nie znaczy to, że Dreamlandu nie poważam, albo że nie widzę go w obligatoryjnym gronie założycieli — po prostu nie pasował do grona pokrzywdzonych „z czysto statystycznego punktu widzenia”. Nie ma co się czarować, że aktywnościowo Dreamland nie błyszczy
(-) Aleksander, r.s.
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Otwierające zdanie „Lumeria, Leocja, Winkulia to przykłady państw które wyrosły po części na wzorcach sarmackich, wydrenowawszy stamtąd wielu wartościowych obywateli” jest cokolwiek rozsierdzające. Nigdy i nikomu nie proponowałem zmiany kraju. Nie mieści się to w ogóle w mojej wizji funkcjonowania mikroświata. Ze wzorami sarmackimi też bym się nie rozpędzał, prędzej z antywzorami… chyba, że sięgamy pamięcią do Księstwa Sarmacji bez samorzondów. Z tym zastrzeżeniem…Ignats ik Ruth pisze: ↑06 maja 2022, 15:49W winkulijskim organie rządowym „Voog Winkuliersdeg” ukazał się dzisiaj wywiad z Jeanem Pierre'em Dolinem.
Połowa dziadersów ma sentyment do nazwy, połowa reaguje alergicznie. Tego się nie wyklepie…Jean Pierre Dolin pisze:Co więcej mam sentyment do nazwy OPM.
To i moja pierwsza reakcja. Dla mnie punktem odniesienia pozostają kraje obecne w Nowinach. (Z tego miejsca serdecznie pozdrawiam Insulię, @Alfred Fabian von Tehen-Dżek, @Aleksander Novak, @Joahim von Ribertrop). To trochę poklepywanie się po własnych plecach, ale poddałem się już na odcinku mikroświata przebywającego na Darmowych Forach.Ignats ik Ruth pisze: ↑06 maja 2022, 15:49Choćby z czysto statystycznego punktu widzenia brak takich organizmów jak Bialenia, RON, MAW, czy Edelweiss jest słaby.
Na marginesie, Leocja nie posiada formalnych stosunków dyplomatycznych z Kotliną Edelweiss, Zjednoczonym Socjalistycznym Królestwem Hirschbergii i Weerlandu, Cesarstwem Insulii, Księstwem Kafleandii, Królestwem Lumerii, Zjednoczonym Królestwem Samundy, Konfederacją Sclavińską, Federacją Slawonii, Królestwem Trizondalu… Występuje całkiem solidna korelacja między brakiem relacji formalnych a istnieniem relacji bezpośrednich. 😉Jean Pierre Dolin pisze:Ja pisałem po prostu o państwach z którymi Lumeria ma formalne stosunki dyplomatyczne (Sarmacja i Winkulia) oraz stosunki nieformalne (Leocja). Po prostu z innymi mikronacjami jeszcze nie udało się nam nawiązać relacji.
Edelweiß, Edelweiß, du grüßt mich jeden Morgen… 🎶Oswald Baskerville pisze: ↑06 maja 2022, 17:24Te „nieformalne stosunki” to chyba ja miałem zmienić w formalne...
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Co my redaktorowi prowadzącemu zrobiliśmy, że aż tak nas obraża? 😢Helwetyk Romański pisze: ↑06 maja 2022, 23:09„Lumeria, Leocja, Winkulia to przykłady państw które wyrosły po części na wzorcach sarmackich, wydrenowawszy stamtąd wielu wartościowych obywateli”
@Helwetyk Romański2. Międzynarodowa Organizacja Normalizacyjna
Organizacja narracyjno-techniczna adresowana do ludzi o skrzywieniu biurokratycznym. Odpowiednik… Międzynarodowej Organizacji Normalizacyjnej.
Oficjalne dwu- i trzyliterowe kody krajów i walut
Tablice rejestracyjne i rejestr pojazdów
Kody lotnisk
Kody i adresy pocztowe (książka adresowa)
Z rozmów discordowych, aby nigdzie nie zniknęło:
Normalizacja formatowania tekstu na forach
;)
/-/Sophie Susanne Cargalho