Międzynarodowe rozmowy niedokończone

Administracja międzynarodowych systemów informatycznych

Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aleksander Stempel
Obywatel

Post autor: Aleksander »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Ignats ik Ruth pisze:
06 maja 2022, 15:49
brak takich organizmów jak Bialenia, RON, MAW, czy Edelweiss jest słaby.
<dyskretnie acz wielce znacząco odchrząkuje>
(-) Aleksander, r.s.
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Aleksander pisze:
06 maja 2022, 15:57
<dyskretnie acz wielce znacząco odchrząkuje>
Tego się spodziewałem pisząc post, ale jednak com napisał, napisałem. Nie znaczy to, że Dreamlandu nie poważam, albo że nie widzę go w obligatoryjnym gronie założycieli — po prostu nie pasował do grona pokrzywdzonych „z czysto statystycznego punktu widzenia”. Nie ma co się czarować, że aktywnościowo Dreamland nie błyszczy, co zresztą ostatnio poruszano w okołoabdykacyjnym wątku (pisał też o tym ten czubek od NFT, ale to traktuję jako błąd matriksa :D).
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel
Przybysz

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Ignats ik Ruth pisze:
Choćby z czysto statystycznego punktu widzenia brak takich organizmów jak Bialenia, RON, MAW, czy Edelweiss jest słaby.
Z tego co wiem JKM Arkadiusz Maksymilian rozmawiał z/lub próbował złapać kontakt z osobami z wymienionych wyżej państw na temat utworzenia organizacji. Więc myślę, że raczej każdy (a może i nie?) chce by każdy był w organizacji. Wykluczenie kogo kolwiek moimi zadaniem nie ma sensu.
( — ) mgr. Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel

Fatima Marcjan-Chojnacka pisze:
06 maja 2022, 16:10
Wykluczenie kogo kolwiek moimi zadaniem nie ma sensu.
Tego nikomu nie zarzucam. Mówię tylko, że jest pewna różnica w patrzeniu na inne mirko, i że cieszę się z przejścia na leocką stronę mocy w tym względzie (jak w każdym innym xd).
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Awatar użytkownika
Alfred Fabian von Tehen-Dżek Stempel
Przybysz

Post autor: Alfred Fabian von Tehen-Dżek »

W winkulijskim organie rządowym
Możliwe, że ze względu na brak zmian w wyglądzie strony Vooga pojawia się taka informacja, ale pozwolę sobie nadmienić, że stan faktyczny jest taki, że jest to pismo działające niezależnie. Co do słów Jeana Pierre'a Dolina nie będę się odnosił, bo też myślę, że nie mam powodów, żeby się do nich odnosić. Ale dobrze, że się pojawiliście po leockiej stronie mocy, zawsze to pozytywnie rokuje na przyszłość :D
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel

Ignats ik Ruth pisze:
Jest trochę ogólnych refleksji o mikronacjach, które większości z nas są już znane jako khandowskie poglądy, ale jest też wyraźne wsparcie dla nowej organizacji międzymikronacyjnej. Strażnik Kluczy Lumerii mówi:
Zdecydowanie warto! Jestem wielkim zwolennikiem istnienia takiej organizacji. Nie naruszała ona suwerenności państw członkowskich a zaowocowała chociażby realnymi zjazdami mieszkańców mikronacji. Marzy mi się taki zjazd! Co więcej mam sentyment do nazwy OPM. Myślę, że Sarmacja, Leocja, Winkulia i Lumeria mogłyby być państwami założycielskimi nowej Organizacji Polskich Mikronacji.
Przy tym naszła mnie refleksja o dużej wdzięczności dla Leocji za otwarcie mnie na szeroko rozumiany polski mikroświat. W swoich s***ackich czasach uznałbym tę wypowiedź za naturalną, dzisiaj ww. zestaw mikronacji powoduje jednak co najmniej grymas. Choćby z czysto statystycznego punktu widzenia brak takich organizmów jak Bialenia, RON, MAW, czy Edelweiss jest słaby. Jak widać, s***acka pępkoświatowość trochę jeszcze Lumerii pokutuje, ale z tym przyjemnie będzie walczyć w OMP2.0. :D
Jean Pierre Dolin odpowiada, że:
Ja pisałem po prostu o państwach z którymi Lumeria ma formalne stosunki dyplomatyczne (Sarmacja i Winkulia) oraz stosunki nieformalne (Leocja). Po prostu z innymi mikronacjami jeszcze nie udało się nam nawiązać relacji.
---
Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze:
06 maja 2022, 16:57
W winkulijskim organie rządowym
Możliwe, że ze względu na brak zmian w wyglądzie strony Vooga pojawia się taka informacja, ale pozwolę sobie nadmienić, że stan faktyczny jest taki, że jest to pismo działające niezależnie.
Konto prowadzące bloga i publikujące te wywiady nazywa się „Rząd Winkulii”, trudno się nie pomylić. ;) Dzięki za sprostowanie!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Te "nieformalne stosunki" to chyba ja miałem zmienić w formalne...
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Aleksander Stempel
Obywatel

Post autor: Aleksander »

Ignats ik Ruth pisze:
06 maja 2022, 16:04
Nie znaczy to, że Dreamlandu nie poważam, albo że nie widzę go w obligatoryjnym gronie założycieli — po prostu nie pasował do grona pokrzywdzonych „z czysto statystycznego punktu widzenia”. Nie ma co się czarować, że aktywnościowo Dreamland nie błyszczy
Ależ mamy tego świadomość. Tym niemniej jako król Dreamlandu musimy się zawsze upominać o interesy powierzonego nam królestwa :-)
(-) Aleksander, r.s.
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Ignats ik Ruth pisze:
W winkulijskim organie rządowym „Voog Winkuliersdeg” ukazał się dzisiaj wywiad z Jeanem Pierre'em Dolinem.
Otwierające zdanie „Lumeria, Leocja, Winkulia to przykłady państw które wyrosły po części na wzorcach sarmackich, wydrenowawszy stamtąd wielu wartościowych obywateli” jest cokolwiek rozsierdzające. Nigdy i nikomu nie proponowałem zmiany kraju. Nie mieści się to w ogóle w mojej wizji funkcjonowania mikroświata. Ze wzorami sarmackimi też bym się nie rozpędzał, prędzej z antywzorami… chyba, że sięgamy pamięcią do Księstwa Sarmacji bez samorzondów. Z tym zastrzeżeniem…

Jean Pierre Dolin pisze:Co więcej mam sentyment do nazwy OPM.
Połowa dziadersów ma sentyment do nazwy, połowa reaguje alergicznie. Tego się nie wyklepie…

Ignats ik Ruth pisze:
Choćby z czysto statystycznego punktu widzenia brak takich organizmów jak Bialenia, RON, MAW, czy Edelweiss jest słaby.
To i moja pierwsza reakcja. Dla mnie punktem odniesienia pozostają kraje obecne w Nowinach. (Z tego miejsca serdecznie pozdrawiam Insulię, @Alfred Fabian von Tehen-Dżek, @Aleksander Novak, @Joahim von Ribertrop). To trochę poklepywanie się po własnych plecach, ale poddałem się już na odcinku mikroświata przebywającego na Darmowych Forach.

Jean Pierre Dolin pisze:Ja pisałem po prostu o państwach z którymi Lumeria ma formalne stosunki dyplomatyczne (Sarmacja i Winkulia) oraz stosunki nieformalne (Leocja). Po prostu z innymi mikronacjami jeszcze nie udało się nam nawiązać relacji.
Na marginesie, Leocja nie posiada formalnych stosunków dyplomatycznych z Kotliną Edelweiss, Zjednoczonym Socjalistycznym Królestwem Hirschbergii i Weerlandu, Cesarstwem Insulii, Księstwem Kafleandii, Królestwem Lumerii, Zjednoczonym Królestwem Samundy, Konfederacją Sclavińską, Federacją Slawonii, Królestwem Trizondalu… Występuje całkiem solidna korelacja między brakiem relacji formalnych a istnieniem relacji bezpośrednich. 😉

Oswald Baskerville pisze:
06 maja 2022, 17:24
Te „nieformalne stosunki” to chyba ja miałem zmienić w formalne...
Edelweiß, Edelweiß, du grüßt mich jeden Morgen… 🎶
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

Post autor: Franklin Garamond »

Helwetyk Romański pisze:
06 maja 2022, 23:09
„Lumeria, Leocja, Winkulia to przykłady państw które wyrosły po części na wzorcach sarmackich, wydrenowawszy stamtąd wielu wartościowych obywateli”
Co my redaktorowi prowadzącemu zrobiliśmy, że aż tak nas obraża? 😢
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Sophie Stempel
Obywatel

Post autor: Sophie »

2. Międzynarodowa Organizacja Normalizacyjna
Organizacja narracyjno-techniczna adresowana do ludzi o skrzywieniu biurokratycznym. Odpowiednik… Międzynarodowej Organizacji Normalizacyjnej.
Oficjalne dwu- i trzyliterowe kody krajów i walut
Tablice rejestracyjne i rejestr pojazdów
Kody lotnisk
Kody i adresy pocztowe (książka adresowa)
@Helwetyk Romański
Z rozmów discordowych, aby nigdzie nie zniknęło:
Normalizacja formatowania tekstu na forach
;)
/-/Sophie Susanne Cargalho
ODPOWIEDZ

Wróć do „Centrum Rozwoju Łączności Międzynarodowej”