Archiwalia bliższe i dalsze
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
Wspomnienia HTML w Bramie Sarmackiej… chlip, chlip… jak dobrze, że już nie muszę tego używać…
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Drodzy,
informuję, iż w trakcie aktualizacji Wordpressa do nowszej wersji przestała funkcjonować poprawnie Biblioteka Galerii von Thorn, opierająca się na jednej ze wtyczek. Niestety, jest ona płatna. Wcześniej opierałem się na wersji omijającej proces sprawdzania licencji przez twórców tejże wtyczki - i działała ona aż do dzisiaj. Próba odnalezienia nowej wersji opierającej się na tym samym schemacie zakończyła się niepowodzeniem - aktualizację co prawda wykonałem, lecz biblioteka nie wyświetla się teraz wcale.
Co dalej?
Są dwie opcje:
informuję, iż w trakcie aktualizacji Wordpressa do nowszej wersji przestała funkcjonować poprawnie Biblioteka Galerii von Thorn, opierająca się na jednej ze wtyczek. Niestety, jest ona płatna. Wcześniej opierałem się na wersji omijającej proces sprawdzania licencji przez twórców tejże wtyczki - i działała ona aż do dzisiaj. Próba odnalezienia nowej wersji opierającej się na tym samym schemacie zakończyła się niepowodzeniem - aktualizację co prawda wykonałem, lecz biblioteka nie wyświetla się teraz wcale.
Co dalej?
Są dwie opcje:
- kupno wtyczki, na której się opierałem - zarówno z szacunku do twórców, jak i w celu zaspokojenia mojego sumienia. Kosztuje ona 36 dolarów - ok. 160 złotych, lecz trzeba do tego doliczyć ponad 10 dolarów za pośrednika płatności i VAT w Europie (można byłoby pewnie kombinować z wyborem kraju poza Unią, ale wolę uniknąć potencjalnych problemów z tym związanych), więc ostatecznie wychodzi 200 złotych po obecnym kursie. Zachowujemy wtedy wszystko, co było, tak jak było. Na szczęście trzeba byłoby zapłacić to tylko raz i mieć spokój na zawsze.
- przetestowanie darmowych rozwiązań opierających się na PHP i przeniesienie zasobów na serwer - co obecnie uczyniłem, testowa (i mam nadzieję, że tymczasowa) wersja biblioteki dostępna jest tutaj. Wszystko byłoby pięknie, gdyby działał podgląd plików w przeglądarce - a niestety nie działa...
- Orjon Surma • Stempel
Szybka aktualizacja, bo posta usunąć już nie mogę: w międzyczasie Biblioteka naprawiła się... sama. Nie wiem, na jak długo, ale działa.
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Gdyby się "odnaprawiła", to daj znać, chętnie się dorzucę na szczytny cel :)Orjon Surma pisze: ↑21 maja 2022, 20:56Szybka aktualizacja, bo posta usunąć już nie mogę: w międzyczasie Biblioteka naprawiła się... sama. Nie wiem, na jak długo, ale działa.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Gdyby zaszłą taka potrzeba, to bez krępacji proszę się zgłaszać także i do mnie.Oswald Baskerville pisze: ↑21 maja 2022, 20:58Gdyby się "odnaprawiła", to daj znać, chętnie się dorzucę na szczytny cel :)Orjon Surma pisze: ↑21 maja 2022, 20:56Szybka aktualizacja, bo posta usunąć już nie mogę: w międzyczasie Biblioteka naprawiła się... sama. Nie wiem, na jak długo, ale działa.
Jestem w stanie bez oporu dać 1/4 tej kwoty. Robi Szanowny wspaniałą robotę mikroświatowi Herr @Orjon Surma !
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Jak przedpiszca. Mogę założyć w tym celu zbiórkę na Zrzutka.pl — mam zweryfikowane konto, a to zawsze łatwiej dla potencjalnych wpłacających. Przy okazji informuję, że z Nowego Brzegu do Grodziska wypłynął kolejny transport zamówionych archiwów.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑21 maja 2022, 21:38Gdyby zaszłą taka potrzeba, to bez krępacji proszę się zgłaszać także i do mnie. Jestem w stanie bez oporu dać 1/4 tej kwoty. Robi Szanowny wspaniałą robotę mikroświatowi Herr @Orjon Surma!Oswald Baskerville pisze: ↑21 maja 2022, 20:58Gdyby się "odnaprawiła", to daj znać, chętnie się dorzucę na szczytny cel :)Orjon Surma pisze: ↑21 maja 2022, 20:56Szybka aktualizacja, bo posta usunąć już nie mogę: w międzyczasie Biblioteka naprawiła się... sama. Nie wiem, na jak długo, ale działa.
Do działu audiowizualnego pozwolę sobie zgłosić dodatkowo kilka materiałów…
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Orjon Surma • Stempel
Jeden materiał z tego kanału już nawet w Galerii był... ;)
A reszta - dodana teraz.
Za archiwalia dziękuję, będę je stopniowo ogarniać!
A reszta - dodana teraz.
Za archiwalia dziękuję, będę je stopniowo ogarniać!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Herr Romański, a co z archiwami z Edelweiss? Sam wiecie którymi... To też się nadaje do archiwizacji?Helwetyk Romański pisze: ↑22 maja 2022, 8:11Jak przedpiszca. Mogę założyć w tym celu zbiórkę na Zrzutka.pl — mam zweryfikowane konto, a to zawsze łatwiej dla potencjalnych wpłacających. Przy okazji informuję, że z Nowego Brzegu do Grodziska wypłynął kolejny transport zamówionych archiwów.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑21 maja 2022, 21:38Gdyby zaszłą taka potrzeba, to bez krępacji proszę się zgłaszać także i do mnie. Jestem w stanie bez oporu dać 1/4 tej kwoty. Robi Szanowny wspaniałą robotę mikroświatowi Herr @Orjon Surma!Oswald Baskerville pisze: ↑21 maja 2022, 20:58
Gdyby się "odnaprawiła", to daj znać, chętnie się dorzucę na szczytny cel :)
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
W sensie, upublicznienia? Jeszcze jak! (Na porównywanie zasobu archiwalnego z materiałami zgromadzonymi przez @Orjon Surma jednakowoż się nie piszę…).Heinz-Werner Grüner pisze: ↑22 maja 2022, 9:38Herr Romański, a co z archiwami z Edelweiss? Sam wiecie którymi... To też się nadaje do archiwizacji?
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Generalissima Palatynatu Leocji
Konstytucja ❤️Helwetyk Romański pisze: ↑22 maja 2022, 8:11Jak przedpiszca. Mogę założyć w tym celu zbiórkę na Zrzutka.pl — mam zweryfikowane konto, a to zawsze łatwiej dla potencjalnych wpłacających. Przy okazji informuję, że z Nowego Brzegu do Grodziska wypłynął kolejny transport zamówionych archiwów.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑21 maja 2022, 21:38Gdyby zaszłą taka potrzeba, to bez krępacji proszę się zgłaszać także i do mnie. Jestem w stanie bez oporu dać 1/4 tej kwoty. Robi Szanowny wspaniałą robotę mikroświatowi Herr @Orjon Surma!Oswald Baskerville pisze: ↑21 maja 2022, 20:58
Gdyby się "odnaprawiła", to daj znać, chętnie się dorzucę na szczytny cel :)
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com