Archiwalia bliższe i dalsze

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth • Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Piękne! Wszystko to piękne!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Karolina von Lichtenstein • Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Karolina von Lichtenstein »

Wspomnienia HTML w Bramie Sarmackiej… chlip, chlip… jak dobrze, że już nie muszę tego używać…
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine

Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Awatar użytkownika
Orjon Surma • Stempel
Dyspozytor Palatynatu Leocji

Post autor: Orjon Surma »

Drodzy,

informuję, iż w trakcie aktualizacji Wordpressa do nowszej wersji przestała funkcjonować poprawnie Biblioteka Galerii von Thorn, opierająca się na jednej ze wtyczek. Niestety, jest ona płatna. Wcześniej opierałem się na wersji omijającej proces sprawdzania licencji przez twórców tejże wtyczki - i działała ona aż do dzisiaj. Próba odnalezienia nowej wersji opierającej się na tym samym schemacie zakończyła się niepowodzeniem - aktualizację co prawda wykonałem, lecz biblioteka nie wyświetla się teraz wcale.

Co dalej?
Są dwie opcje:
  • kupno wtyczki, na której się opierałem - zarówno z szacunku do twórców, jak i w celu zaspokojenia mojego sumienia. Kosztuje ona 36 dolarów - ok. 160 złotych, lecz trzeba do tego doliczyć ponad 10 dolarów za pośrednika płatności i VAT w Europie (można byłoby pewnie kombinować z wyborem kraju poza Unią, ale wolę uniknąć potencjalnych problemów z tym związanych), więc ostatecznie wychodzi 200 złotych po obecnym kursie. Zachowujemy wtedy wszystko, co było, tak jak było. Na szczęście trzeba byłoby zapłacić to tylko raz i mieć spokój na zawsze.
  • przetestowanie darmowych rozwiązań opierających się na PHP i przeniesienie zasobów na serwer - co obecnie uczyniłem, testowa (i mam nadzieję, że tymczasowa) wersja biblioteki dostępna jest tutaj. Wszystko byłoby pięknie, gdyby działał podgląd plików w przeglądarce - a niestety nie działa...
Nie robię tego zazwyczaj, bo nie chcę od nikogo wymagać, żeby płacił mi jakieś pieniądze - Galerię ogarniam, bo historia mikronacyjna mnie interesuje bardzo i z pewnością bez tej wtyczki nawet z tym menedżerem jakoś bym przebiedował, ale jeśli ktoś chce mnie wesprzeć w zakupie, do którego się przymierzam, to udostępniam PayPala. Za każde wsparcie serdecznie dziękuję!
Awatar użytkownika
Orjon Surma • Stempel

Szybka aktualizacja, bo posta usunąć już nie mogę: w międzyczasie Biblioteka naprawiła się... sama. Nie wiem, na jak długo, ale działa.
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville • Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Orjon Surma pisze: ↑
21 maja 2022, 20:56
Szybka aktualizacja, bo posta usunąć już nie mogę: w międzyczasie Biblioteka naprawiła się... sama. Nie wiem, na jak długo, ale działa.
Gdyby się "odnaprawiła", to daj znać, chętnie się dorzucę na szczytny cel :)
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner • Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Oswald Baskerville pisze: ↑
21 maja 2022, 20:58
Gdyby zaszłą taka potrzeba, to bez krępacji proszę się zgłaszać także i do mnie.
Jestem w stanie bez oporu dać 1/4 tej kwoty. Robi Szanowny wspaniałą robotę mikroświatowi Herr @Orjon Surma !
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański • Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Heinz-Werner Grüner pisze: ↑
21 maja 2022, 21:38
Gdyby zaszłą taka potrzeba, to bez krępacji proszę się zgłaszać także i do mnie. Jestem w stanie bez oporu dać 1/4 tej kwoty. Robi Szanowny wspaniałą robotę mikroświatowi Herr @Orjon Surma!
Jak przedpiszca. Mogę założyć w tym celu zbiórkę na Zrzutka.pl — mam zweryfikowane konto, a to zawsze łatwiej dla potencjalnych wpłacających. Przy okazji informuję, że z Nowego Brzegu do Grodziska wypłynął kolejny transport zamówionych archiwów.

Do działu audiowizualnego pozwolę sobie zgłosić dodatkowo kilka materiałów…
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Orjon Surma • Stempel

Jeden materiał z tego kanału już nawet w Galerii był... ;)
A reszta - dodana teraz.

Za archiwalia dziękuję, będę je stopniowo ogarniać!
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner • Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Helwetyk Romański pisze: ↑
22 maja 2022, 8:11

Gdyby zaszłą taka potrzeba, to bez krępacji proszę się zgłaszać także i do mnie. Jestem w stanie bez oporu dać 1/4 tej kwoty. Robi Szanowny wspaniałą robotę mikroświatowi Herr @Orjon Surma!
Jak przedpiszca. Mogę założyć w tym celu zbiórkę na Zrzutka.pl — mam zweryfikowane konto, a to zawsze łatwiej dla potencjalnych wpłacających. Przy okazji informuję, że z Nowego Brzegu do Grodziska wypłynął kolejny transport zamówionych archiwów.

Herr Romański, a co z archiwami z Edelweiss? Sam wiecie którymi... To też się nadaje do archiwizacji?
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański • Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

22 maja 2022, 9:38
Herr Romański, a co z archiwami z Edelweiss? Sam wiecie którymi... To też się nadaje do archiwizacji?
W sensie, upublicznienia? Jeszcze jak! (Na porównywanie zasobu archiwalnego z materiałami zgromadzonymi przez @Orjon Surma jednakowoż się nie piszę…).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen • Stempel
Generalissima Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Helwetyk Romański pisze: ↑
22 maja 2022, 8:11

Konstytucja ❤️
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”