Piłkarska reprezentacja Palatynatu Leocji

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacyjnym sportem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Franklin Garamond pisze:
18 maja 2022, 14:52
Ja nie wiem jak to działa. Po meczu, gdzie zawodnik strzela 3 gole, WR mu leci z 3 do 0. Gdzie sens? Gdzie logika?

Chodzi o Tiberio Bettega z LTF Nowy Brzeg?

Wszystkie statystyki są ogólnodostępne gdy się wejdzie na zawodnika. Konto VIP daje jedynie więcej możliwości jeśli chodzi o przegląd całej kariery itp.

Patrząc na jego statystyki to z zagrał w 20 na 23 mecze. Nie mam pojęcia jaką ma formę, bo tego nikt nie widzi poza trenerem zespołu, ale ma na koncie 18 bramek, 8 razy w Jedenastce Kolejki. Ocenę za mecz z hattrickiem dostał 15 (najwyższa ocena z zespołu) i został zawodnikiem meczu.

Jednak Bettega ma 32 lata i to już go stawia na nieco przegranej pozycji, jeśli chodzi o dodatnie WR. Wyżej niż +2 lub +3 to wątpię by miał.
Zaznaczę, że poprzednim sezonie zagrał w 15 meczach i (jak zakładam) jego WR było minusowe, bo z 12 belek umiejętności w tym sezonie spadło mu do 11. Niewiele więc potrzeba by staruszek się "stoczył" w statystykach.

Dziwny jest ten spadek z +3 -> 0. Może to na początku było minus 3? Nie mam pojęcia.

@Oswald Baskerville
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Ignats ik Ruth pisze:
18 maja 2022, 15:19
Oswald Baskerville pisze:
18 maja 2022, 15:15
Franklin Garamond pisze:
18 maja 2022, 14:58
32/15? nie wiem gdzie to sprawdzić, nie mam premium/20/15
Zapytałem o 4 rzeczy, podałeś mi 5 danych :D A jeszcze powiedz, o którego piłkarze chodzi.
ja zrozumiałem @Franklin Garamond tak, że "15? nie wiem gdzie to sprawdzić, nie mam premium" to jest jedna odpowiedź i dot. jednej danej.
To by miało sens. Ale nazwisko piłkarza i tak chętnie poznam :) Pewno Bettega, ale poczekam na potwierdzenie.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

A z odpowiedzią trenera Bociana się tym razem nie zgodzę. Ja z ostatnich 5 meczów wyciągnąłem tylko 7 pkt., wyraźnie przegrałem dwa mecze i jeden zremisowałem. Mimo to WR idzie stabilnie w górę, nawet u zawodników, którzy zagrali swoje pierwsze mecze od dawna, bo ocena gry mojego zespołu była niezła. Zauważam też, że WR rośnie wyraźniej, gdy zaliczam te dobrze ocenione mecze, nawet gdy przegrywam.
Ależ ja nigdzie nie powiedziałem, że przegrany lub wygrany mecz bezpośrednio wpływa na WR. Próbuję to cały czas wytłumaczyć...

Można mecze przegrywać, ale nadal utrzymywać formę zawodnika na wysokim poziomie (po prostu trening za treningiem) a i tak WR będzie rosło. Starałem się to właśnie wytłumaczyć na tej grafice, że mecz (wygrany czy przegrany) nie wpływa bezpośrednio na WR, ale nie będę się kurczowo trzymał tego zdania.

Edit: Możliwe, że ocena z meczów ma jakiś wpływ na WR, ale moim zdaniem ma wpływ na formę.
Awatar użytkownika

Piotr vel Bocian pisze:
18 maja 2022, 15:25

A z odpowiedzią trenera Bociana się tym razem nie zgodzę. Ja z ostatnich 5 meczów wyciągnąłem tylko 7 pkt., wyraźnie przegrałem dwa mecze i jeden zremisowałem. Mimo to WR idzie stabilnie w górę, nawet u zawodników, którzy zagrali swoje pierwsze mecze od dawna, bo ocena gry mojego zespołu była niezła. Zauważam też, że WR rośnie wyraźniej, gdy zaliczam te dobrze ocenione mecze, nawet gdy przegrywam.
Ależ ja nigdzie nie powiedziałem, że przegrany lub wygrany mecz bezpośrednio wpływa na WR. Próbuję to cały czas wytłumaczyć...

Można mecze przegrywać, ale nadal utrzymywać formę zawodnika na wysokim poziomie (po prostu trening za treningiem) a i tak WR będzie rosło. Starałem się to właśnie wytłumaczyć na tej grafice, że mecz (wygrany czy przegrany) nie wpływa bezpośrednio na WR, ale nie będę się kurczowo trzymał tego zdania.
To musiałem coś źle zrozumieć, bo ja miałem na myśli tylko tyle, że oprócz duetu forma+liczba meczów dostrzegam znaczenia indywidualnej oceny zawodnika w meczu :) Można przegrać, można wygrać, ale jeśli oceny w zakładce "Ostatnie ustawienie" są dobre, to WR potem wygląda nieźle. Ze znaczeniem formy w kontekście WR nie dyskutuję, musiałbym być szalony, żeby je negować. I fakt, być może ta dobra ocena za mecz przekłada się na to, że forma nie spada po spotkaniu, to z kolei wpływa na lepszą średnią formy w sezonie, a to na WR. Tego nie przemyślałem :)

A co do Bettegi, to dla mnie:
- albo wiek już robi swoje,
- albo średnia formy jest niezadowalająca (na co wpływ może mieć też wiek),
- albo błąd gry, bo spadek o 3 pkt to jakiś kosmos.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Tak, to Bettega. On mocno faluje z WR zawsze. Niby ciągle gra, formę trzymam mu wysoką, a on i tak zawsze coś.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zagraliśmy w ostatniej kolejce z Trizondalem i muszę powiedzieć, że poradziliśmy sobie wyśmienicie - dużo lepiej niż myślałem. W tabeli awansowaliśmy, ale to niewiele znaczy. Decydująca będzie ostatnia kolejka. Oto kilka słów o ostatnim meczu:

Palatynat Leocji 2 (1 - 0) 1 Trizondal
Kolejka 17 w MUP Sezon 50 Div. A
Sezon 50 w Mikroswiatowa Unia Pilkarska
Stadion Narodowy 2022-05-22 19:00
Posiadanie piłki: 64 - 36 (58-42)
Szanse:7 - 3 (3-2)

Bramki:
21' Tomcio Serdelek asystował Czeslaw Lesniak
87' Micah Langebrunner asystował Hélder Quintino

Poprzedni mecz z Trizondalem przerąbaliśmy równo. Co tu dużo gadać – mimo wysokiej premii i ofensywnego nastawienia dostaliśmy 0:3. Teraz, jeśli mielibyśmy myśleć o utrzymaniu się w Dywizji A, nie mogliśmy sobie pozwolić na stratę punktów. To, co wyróżniało przegrany mecz i na co mieliśmy jeszcze jakiś wpływ, to młodzi zawodnicy, którzy zdobywali doświadczenie - Rudolf Arn w pomocy oraz Yasseen Muslih na bramce. Ci 18latkowie wystawieni zostali do spotkania, ale z racji umiejętności zagrali bardzo słabo i jedyne co można było w drużynie zmienić, to właśnie ich. Jak się domyślacie po widocznym wyniku, to pomogło.

Mecz rozpoczął się od akcji Trizondalu - już w 6. minucie po strzale Regino Garitano na naszą bramkę piłkę złapał Grzegorz Smarzynski. W 19. minucie kontuzji doznał napastnik przeciwnika Fike Baralla. Ponieważ do meczu wystawieni byli wszyscy trzech napastnicy, to z ławki rezerwowych na murawę wszedł pomocnik Cecil Higginson, który na tej pozycji się nie odnalazł (dostał ocenę za grę 5). W 32. minucie prostopadłe podanie wykonał Czesław Leśniak a Tomcio Serdelek nie miał problemu, by pokonać bramkarza. Na stadionie zapanowała wielka radość. w 33. minucie ponownie Regino Garitano próbował przelobować naszego bramkarza. Prawie mu się to udało, bo Smarzyński nie sięgnął piłki. Na szczęście futbolówka otarła się o poprzeczkę o wyszła poza boisko. W rewanżu pięć minut przed zakończeniem pierwszej połowy Tomcio Serdelek próbował główką zdobyć drugiego gola, ale strzał był za lekki i bramkarz przeciwnika z łatwością złapał piłkę. W ostatniej minucie tej części gry Czeslaw Lesniak strzałem z prawej strony próbował oszukać bramkarza, ale piłka znowu została złapana.

W przerwie z boiska zdjąłem Dariusza Prokopa, który bardzo dobrze wykonał swoją pracę w meczu a zamiast niego wskoczył wypoczęty Micah Langebrunner. Jako napastnik spełnił się także Tomcio Serdelek, za którego wkroczył Zdzisek Wilk. Odświeżonym składem przystąpiliśmy do drugiej połowy meczu.

Niestety w 58. minucie padło wyrównanie- na polu karnym Ted Wason podał do Regino Garitano, a ten pokonał naszego bramkarza. To była na szczęście pierwsza i jedyna groźna akcja Trizondalu w drugiej połowie. Natomiast my walczyliśmy dalej o podwyższenie wyniku. W 60. minucie Zdisek Wilk próbował pokonać bramkarza strzelając główką, a minutę później Szczepan Drej z rzutu wolnego - niestety obydwie próby nieudane. Trzy minuty przed końcem regulaminowego czasu gry Hélder Quintino ściągnął na siebie uwagę obrońców, a potem podał do Micaha Langebrunnera, który pięknym strzałem z dystansu zdobył gola na 2:1. Idąc za ciosem w doliczonym czasie gry Ryszard Rodziewicz próbował przelobować bramkarza, ale niestety się nie udało. Wynik 2:1 który wyświetlał się na tablicy po zakończonym spotkaniu był i wielkim sukcesem.

To był bardzo ciężki mecz i mieliśmy sporo szczęścia. Gra obrony została oceniona na 13 punktów, pomocy na 12 a ataku na 8. Gra zespołowa to tradycyjnie już 19 punktów, z powodu problemów z komunikacją w obronie (18 pkt).

Obrazek

Mimo zaskakującej wygranej i awansie na 5. pozycję w zestawieniu niestety nie jesteśmy nadal pewni utrzymania się w Dywizji A i ze względu na sytuację w tabeli warto dodać kilka słów. Nasi bezpośredni konkurenci w tabeli w walce o utrzymanie tj. Sclavinia i Teutonia mieli wczoraj spotkania z przeciwnikami będącymi wyżej w tabeli (odpowiednio Austro-Wegry i Dreamland), a które – niestety dla nas - zremisowali. Wprawdzie Dreamland w pierwszym starciu na początku sezonu zaskakująco wygrał, ale w rewanżu z trudem w ostatnim momencie meczu wywalczył remis. Teutonia zdobyła punkt, ale patrząc na przebieg meczu i tak lepiej, że nie komplet punktów, bo miała na to duże szanse. W meczach reprezentacji Austro-Węgier w starciach ze Sclavinią padły dwa remisy, ale w tym ostatnim A-W wyraźnie zagrał zachowawczo – zrezygnowali z premii za wygraną, kosztem linii pomocy wstawili piątego obrońcę i mimo dobrego sędziego (S8, H6) nie grali na spalone. Sclavinia patrząc na statystyki miała dużą przewagę w spotkaniu, ale na szczęście danej szansy do końca nie wykorzystała.

Sclavinię i Teutonię czekają niestety w ostatniej kolejce dosyć łatwe spotkania, w których zaskoczeniem będzie jeśli kompletu punktów nie zdobędą. Sclavinia gra z opuszczonym od dwóch miesięcy Baridasem, a Teutonia… z nami. Różnica punktowa między zainteresowanymi trzema zespołami jest niewielka i jeśli mamy pozostać w Dywizji A, to z Teutonią musimy wywalczyć dobry wynik i wywalczyć chociaż punkt. Wystrzelaliśmy się już z niespodzianek dla rywali, ale ponieważ szansa oczywiście jest to będziemy walczyć do końca. To nic, że w sile Teutonia ma przewagę 12-7 :)

W międzyczasie z zespołem nikt się nie pożegnał.

Do zespołu w międzyczasie nikt nie dołączył.
Awatar użytkownika
Guedes de Lima Stempel
Obywatel

Post autor: Guedes de Lima »

Sclavinio musisz!
GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk

"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Mialem nadzieję, że z Palatynatem zagram o pieteuszkę, ale - niestety - będzie mi zależeć.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika

Ignats ik Ruth pisze:
23 maja 2022, 13:24
[...] zagram o pieteuszkę [...].
Pieteuszka zwyczajna, Peteoselinum crispum - gatunek rośliny dwuletniej z rodziny selerowatych. Rośnie na terenach dzierżawionych przez Ignacego de Rutha. Składa się z białego korzenia i zielonej naci — obie części są jadalne. Roślina charakteryzuje się tym, że na jej plantacjach losowo pojawiają się literki ginące z wypowiedzi Ignacego de Ruth.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Ignats ik Ruth pisze:
23 maja 2022, 13:24
Mialem nadzieję, że z Palatynatem zagram o pieteuszkę, ale - niestety - będzie mi zależeć.
Niestety w tym przypadku albo Leocja albo Teutonia - trzeciej opcji nie ma.
No, chyba, że Sclavinia nie wygra meczu z opuszczoną od dwóch miesięcy reprezentacją Baridasu ;)
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba reprezentacja nasza miała zmienić się na "Leocja" ?

Dopiero zwróciłem uwagę, że w X11 nadal jest dłuższa wersja.
Proszę na wszelki wypadek jeszcze o potwierdzenie @Helwetyk Romański @Franklin Garamond
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sport w Leocji”