Niech Wam się dobrze wpasuje do wystroju. 😁Helwetyk Romański pisze: ↑26 kwie 2022, 13:44Tak pro forma, to jeszcze @Ludwik Tomović i @Apolinary Montserrat… 😉Oswald Baskerville pisze: ↑26 kwie 2022, 13:38W sumie zapomniałem, że dotarliśmy do pułapu, na który sięgają już tylko Czcigodny Romański i Drogi Heinz-Werner Grüner. Gruboście policytowali.
Nowobrzeski Dom Aukcyjny
- Apolinary Montserrat • Stempel
- Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
- Kontakt:
Nowobrzeski Dom Aukcyjny
prof. Apolinary Montserrat OL LAN
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
W Leocji rzeczy niemożliwe robimy od ręki,
na cuda trzeba chwilkę poczekać.
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Nowobrzeski Dom Aukcyjny

Odnalazł się! Certyfikat dla Czcigodnego Romańskiego został odzyskany! W czwartkowe przedpołudnie Namiestnik Romański odebrał certyfika autentyczności dzieła zakupionego w historycznej, pierwszej licytacji Nowobrzeskiego Domu Aukcyjnego. Namiestnik nie posiadał się z radości — emocje wzięły najwyraźniej górę, bo do zdjęcia Czcigodny Romański stanął z przekręconym dokumentem. Ale któż by się tym przejmował. Ważne, że w końcu jest kwit i obraz można legitnie opchnąć komuś kolejnemu.

A oto zbliżenie na certyfikat (można klikać):
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Nowobrzeski Dom Aukcyjny
Warto było czekać. Certyfikat jest cudowny, przepiękny, wspaniały! 😍
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Nowobrzeski Dom Aukcyjny

Nowobrzeski Dom Aukcyjny informuje, że tegorocznej jesieni odbędzie się kolejna aukcja dzieł sztuki, podczas której wylicytować będzie można trzy obiekty, które nie były dotąd dostępne na otwartym rynku.
Wydarzeniu towarzyszyć będzie wystawa przedaukcyjna, podczas której koneserzy sztuki bliżej poznają licytowane dzieła i będą mogli złożyć oferty przedlicytacyjne.
Szczegóły dotyczące terminów aukcji i wystawy oraz zasad licytowania zostaną przedstawione w najbliższych tygodniach.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

Nowobrzeski Dom Aukcyjny
Bardzo ciekawa inicjatywa, czegoś takiego mi brakowało, szczególnie jako miłośnikowi piękna, a jednocześnie "artyście" AI-Gimpowemu. Nie mogę więc nie spytać: czy planowane jest wznowienie działalności Nowobrzeskiego Domu Aukcyjnego? Byłoby mi niezmiernie miło, gdyby istniała możliwość wzięcia udziału w licytacji, choćby jako bierny obserwator.
Piwski Sroczyński
Nowobrzeski Dom Aukcyjny
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nowobrzeski Dom Aukcyjny
Obawiam się, że akurat tych obrazów ciężko byłoby się nam pozbyć - jednak serce na to nie pozwala. Nie chciałbym rozpraszać kolekcji, inna sprawa, że dla członków nowo założonego w Sarmacji Instytutu Kultury Osieckiej, otwiera się możliwość ich wypożyczenia, póki co, bezpłatnie, jeśli nie są eksponowane. Jeśli chodzi o to co moglibyśmy wystawić...Helwetyk Romański pisze: ↑08 lis 2022, 17:08Zapytałem dzisiaj rano prezesa o taką możliwość. Ach, gdyby tak te prace trafiły pod młotek…
Po tym jak wrzucę artykuł o Arcybiskupach Osieka i skończy się związana z nimi wystawa, mógłbym poważnie rozważyć sprzedać pierwszej wersji mojego portretu. Trochę niezręcznie mi jest proponować własny portret na aukcję, ale to nie kwestia mojej osoby a wysokiego poziomu dzieła powinna skusić potencjalnych nabywców. A tutaj nie miałbym tak wielkich oporów, bo mógłbym z tego skorzystać z faktu że, mój portret istnieje w dwóch, podobnych, ale jednak różniących się wersjach.
Pierwsza wersja portretu ma jeden defekt, który spowodował, że zleciłem wymalowanie czegoś podobnego, ale z drobną różnicą. Na pierwowzorze, wyraz mojej twarzy wygląda raczej na odbicie duszy paranoicznego dyktatora a nie ojca i pasterza.
Wersja pierwsza (potencjalnie pod młotek):

Wersja druga (ukochana - nie sprzedam)

Nie wiem za to, czy dla kupującego, ta różnica na twarzy byłaby na tyle duża, że uznałby dzieło za jedyne w swoim rodzaju. Niemniej jednak, to jest właśnie oryginał i pierwowzór. Mógłbym jeszcze pomyśleć nad sprzedażą grafiki przygotowanej na rotator "Jesiennej Wystawy Portretu Osieckiego". Obrazy są wgrane do Kustosza, więc można powiedzieć, że są fizyczne i unikatowe. Tak samo, za jego pomocą użyczałbym obrazów okresowo członkom Instytutu czy zainteresowanym instytucjom kultury.
Piwski Sroczyński
Nowobrzeski Dom Aukcyjny
Ależ to są piękne rzeczy. Bilety wstępu do galerii sztuki będą wysoko na mojej liście priorytetów prac nad bankiem. Wystawiałbym czasowo, jeszcze jak.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nowobrzeski Dom Aukcyjny
Cieszę się, że przypadły do gustu. Jeszcze mam trochę obrazów do pokazania publicznie po raz pierwszy. Są już ładnie wbite w Kustosza z nazwami, zastanawiam się czy by im nie dodać do tego i opisów. Czekają na odpowiednie przygotowanie wystawy.
Piwski Sroczyński