Propozycja umowy handlowej
- Artur Kardacz • Stempel
- Przybysz
Jakiś czas temu podczas prywatnej rozmowy w Helwetykiem Romańskim nawiązał się temat umowy handlowej między Palatynatem Leoacji a Ligą Morską i Kolonialną. Pisałem w tej sprawie do Pana Helwetyka ale nie otrzymałem wiadomości zwrotnej więc znalazłem się tutaj. Czy władze Palatynatu są zainteresowane taką umową? Liga, jak Państwo wiedzą lub nie, działa w waszym systemie gospodarczym. Firma zajmuję się transportem towarów ale oprócz tego mamy własne kolonie oraz kilka złóż surowców (złoto, węgiel).
Propozycja dotyczy zaopatrywania Leocji w narracyjne surowce: złoto, wegiel, trzcina cukrowa, herbata. Leocja może wykorzystać to do prowadzenia własnej narracji a Liga zyska pierwszego klienta. Żadnych strat, bym bardziej że nie oczekuję za to żadnej zapłaty. Jeśli pomysł się przyjmie to przedstawię wstępną umowę. Więcej informacji o Lidze znajdą Państwo tutaj http://zwiazekwiv.ct8.pl/forumdisplay.php?fid=292 http://zwiazekwiv.ct8.pl/showthread.php?tid=2826
http://zwiazekwiv.ct8.pl/showthread.php?tid=1767
Propozycja dotyczy zaopatrywania Leocji w narracyjne surowce: złoto, wegiel, trzcina cukrowa, herbata. Leocja może wykorzystać to do prowadzenia własnej narracji a Liga zyska pierwszego klienta. Żadnych strat, bym bardziej że nie oczekuję za to żadnej zapłaty. Jeśli pomysł się przyjmie to przedstawię wstępną umowę. Więcej informacji o Lidze znajdą Państwo tutaj http://zwiazekwiv.ct8.pl/forumdisplay.php?fid=292 http://zwiazekwiv.ct8.pl/showthread.php?tid=2826
http://zwiazekwiv.ct8.pl/showthread.php?tid=1767
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Z prośbą o wybaczenie za spóźnioną reakcję… Węgiel już sprowadzamy za pośrednictwem nowobrzeskiego portu, ale import pozostałych surowców zdecydowanie wydaje mi się godny rozważenia. Powinniśmy tylko wspólnie zastanowić się nad tym, jak importowane surowce moglibyśmy zużywać w trybie, w miarę, ciągłym tak, aby nadać narracji pewne ramy.
Post Scriptum: http://zwiazekwiv.ct8.pl/showthread.php?tid=1767 — ten odsyłacz jest niedostępny dla szerszej publiczności.
Post Scriptum: http://zwiazekwiv.ct8.pl/showthread.php?tid=1767 — ten odsyłacz jest niedostępny dla szerszej publiczności.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Przybysz
Dziękuję za odpowiedź! Niedostępny odsyłacz dotyczy przejęcia, na mocy koncesji, terenów gdzie wydobywane jest złoto.
Jako Liga nie chcemy ingerować w narrację naszych klientów, surowce jakie im dostarczamy mogą wykorzystać w wszelakie sposób. Jednak prywatnie mogę podzielić się kilkoma spostrzeżeniami do czego takowe surowce można wykorzystać.
Złoto - tutaj myślę nad produkcją biżuterii, monet ale też o przemyśle budowlany, kosmicznym, medycynie i elektronice. Narracyjne pole do popisu jest ogromne, niestety w praktyce perspektywy się znacznie kurczą.
Trzcina cukrowa - tutaj nieprzypadkowo sprzedajemy półśrodek. Pole do popisu mamy w produkcji cukru. Dodatkowo produkcja alkoholu ale również przemysł budowlany (produkcja celoteksu).
Herbata - tutaj w ofercie jest już paczkowana herbata "Nutka" jednak nie widzę problemu w wysyłce normalnego surowca który można wykorzystać do produkcji własnej marki herbat ;)
Z czasem nasza oferta na pewno wzbogaci się o inne surowce.
Jako Liga nie chcemy ingerować w narrację naszych klientów, surowce jakie im dostarczamy mogą wykorzystać w wszelakie sposób. Jednak prywatnie mogę podzielić się kilkoma spostrzeżeniami do czego takowe surowce można wykorzystać.
Złoto - tutaj myślę nad produkcją biżuterii, monet ale też o przemyśle budowlany, kosmicznym, medycynie i elektronice. Narracyjne pole do popisu jest ogromne, niestety w praktyce perspektywy się znacznie kurczą.
Trzcina cukrowa - tutaj nieprzypadkowo sprzedajemy półśrodek. Pole do popisu mamy w produkcji cukru. Dodatkowo produkcja alkoholu ale również przemysł budowlany (produkcja celoteksu).
Herbata - tutaj w ofercie jest już paczkowana herbata "Nutka" jednak nie widzę problemu w wysyłce normalnego surowca który można wykorzystać do produkcji własnej marki herbat ;)
Z czasem nasza oferta na pewno wzbogaci się o inne surowce.
Głośno się zastanawiam, czy nie powinniśmy zacząć właśnie od gotowego produktu (gotowych produktów). Wykorzystanie herbaty moglibyśmy symulować w sposób automatyczny, analogicznie do zużycia towarów w porcie. Zapewne minie jeszcze trochę czasu (choć, mam nadzieję, będą to raczej tygodnie niż miesiące) nim ruszymy z przemysłem budowlanym i innymi sektorami.Artur Kardacz pisze: ↑08 cze 2020, 13:08Herbata - tutaj w ofercie jest już paczkowana herbata "Nutka" jednak nie widzę problemu w wysyłce normalnego surowca który można wykorzystać do produkcji własnej marki herbat ;)
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Przybysz
Jest też i taka opcja, na dniach (a w zasadzie to godzinach) uzyskamy dostęp do "Wedlowskiej" orzechówki więc dla miłośników alkoholi również coś się znajdzie. Pomysł z symulacją zużycia towarów bardzo mi się podoba, umowa zyska na znaczeniu gospodarczym. Będzie zapotrzebowanie to Liga będzie wysyłać i wszyscy zadowoleni :)Głośno się zastanawiam, czy nie powinniśmy zacząć właśnie od gotowego produktu (gotowych produktów). Wykorzystanie herbaty moglibyśmy symulować w sposób automatyczny, analogicznie do zużycia towarów w porcie.
Inne rozwiązanie — ale trudniejsze, bo wymagające prac informatycznych i potencjalnie zagrożone ryzykiem niewystarczającego zainteresowania — to uruchomienie „targu”, na którym można kupować towary albo dla siebie, albo dla swojego „lenna”, w zamian za szeroko rozumianą pozycję w rankingu. W każdym razie, niezależnie od powyższych ramową umowę handlową moglibyśmy podpisać już teraz, a do liczb przysiąść w (miejmy nadzieję) nieodległej przyszłości. 😉Artur Kardacz pisze: ↑10 cze 2020, 16:12Pomysł z symulacją zużycia towarów bardzo mi się podoba, umowa zyska na znaczeniu gospodarczym. Będzie zapotrzebowanie to Liga będzie wysyłać i wszyscy zadowoleni :)
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Przybysz
Inne rozwiązanie — ale trudniejsze, bo wymagające prac informatycznych i potencjalnie zagrożone ryzykiem niewystarczającego zainteresowania — to uruchomienie „targu”, na którym można kupować towary albo dla siebie, albo dla swojego „lenna”, w zamian za szeroko rozumianą pozycję w rankingu.
Oj uważam że dopóki państwo będzie "żyć" i ludzie będą mieli chęć do prowadzenia narracji to potencjalnego zainteresowania nigdy nie zabraknie. Swoją drogą jest to pomysł na zrewolucjonizowanie mikroświata, wreszcie zniknie problem "nie mam na co wydać pieniędzy". Sam umiejętności informatycznych nie mam więc nie będę naciskać ale z całego serca kibicuje że taki projekt kiedyś uda się zrealizować. Co do umowy to proszę dać mi czas do wieczora.
- Franklin Garamond • Stempel
😑Helwetyk Romański pisze: ↑13 cze 2020, 11:26Inne rozwiązanie — ale trudniejsze, bo wymagające prac informatycznych i potencjalnie zagrożone ryzykiem niewystarczającego zainteresowania — to uruchomienie „targu”, na którym można kupować towary albo dla siebie, albo dla swojego „lenna”, w zamian za szeroko rozumianą pozycję w rankingu
- Przybysz
Przepraszam za zbędną zwłokę, zatrzymały mnie pewne sprawy. Jeśli Palatynat nadal jest zainteresowany umową handlową to chciałbym kontynuować nasze "negocjacje". Jak zapowiadałem umowa jest gotowa w odpowiednim formacie pozwalającym na edycję. Nie jestem dobry w "biurokrację" więc fajerwerków nie będzie.
Proszę o zapoznanie się z umową i o komentarz.
Proszę o zapoznanie się z umową i o komentarz.
Ze swojej strony proponuję nieco inną formułę — co do zasady tożsamą, dodatkowo zakładając jednak udział pieniądza (uważam, że tak będzie, po prostu, ciekawiej).
Umowa handlowa między Palatynatem Leocji a Ligą Morską i KolonialnąLiga Morska i Kolonialna zobowiązuje się sprzedawać Palatynatowi Leocji oraz dostarczać bez dodatkowych opłat do portu morskiego w Nowym Brzegu towary znajdujące się w jej ofercie, zgodnie z odrębnymi porozumieniami określającymi każdorazowo rodzaje towarów, ceny jednostkowe, liczby jednostek oraz terminy dostaw.
Art. 1.
Art. 2.Palatynat Leocji zobowiązuje się, w terminie siedmiu dni od dnia każdorazowego wpłynięcia statku, stwierdzać odbiór towarów w porcie morskim w Nowym Brzegu oraz regulować zobowiązania pieniężne wobec Ligi Morskiej i Kolonialnej. Do czasu uruchomienia w Palatynacie Leocji instytucji o charakterze bankowym umożliwiającej posiadanie przez Ligę Morską i Kolonialną indywidualnego rachunku rozliczeniowego regulowanie zobowiązań będzie następowało przy użyciu nieoprocentowanych bonów (weksli) skarbowych denominowanych w palatynach.
Art. 3.Umowa zostaje zawarta na czas nieokreślony i może zostać wypowiedziana przez każdą ze stron, z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH