Instytut Kultury Osieckiej

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z posiadanymi przedsiębiorstwami
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Post autor: piwski »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Helwetyk Romański pisze:
15 lis 2022, 11:28
piwski pisze:
15 lis 2022, 10:51
A tak doraźne, może mógłbym zaproponować sprzedaż części swoich Libertów za Palatyny przed licytacją?
Zależy od kursu… 😜 Równie dobrze jednak można po prostu ustalić wartość „liberta w MBP” (całkowicie wymienialnego na palatyny) i ominąć element ręcznej wymiany.
Tylko czy Liberta, którego mam na koncie w MBP można uznać za pełnowartościowego Liberta? Nie można nim uiszczać opłat skarbowych za różne ciekawe rzeczy, jak przeniesienie artykuły z Parku Stołecznego do instytucji na przykład. Czy jest on akceptowalny u usługodawców, jak ten w systemie sarmackim? Może nie bardzo rozumiem w jakiej sytuacji obecnie jest "Libert MBP" ale wydaje mi się, że w znacznie gorszej niż Palatyn, bo nie jest głównym środkiem płatniczy na terenie swojego państwa. Niestety nie mam pewności czy pisząc to nie popisałem się całkowitą ignorancją. Ale jeśli tak, to nie byłoby to dalekie od prawdy, nie bardzo zgłębiałem tego jak póki co działa MBP.

A co do kursu przy takiej ręcznej wymianie, jak mówiłem, jako dziecko we mgle, musiałbym się zdać na wyczucie Czcigodnego Naczelnika. Ufam, że będzie on ustalony, oczywiście w granicach dostępnej Naczelnikowi wiedzy, możliwie uczciwie i z obopólną korzyścią dla obydwu stron.
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel
Przybysz

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

piwski pisze:
15 lis 2022, 11:54
Helwetyk Romański pisze:
piwski pisze:
A tak doraźne, może mógłbym zaproponować sprzedaż części swoich Libertów za Palatyny przed licytacją?
Zależy od kursu… 😜 Równie dobrze jednak można po prostu ustalić wartość „liberta w MBP” (całkowicie wymienialnego na palatyny) i ominąć element ręcznej wymiany.
Tylko czy Liberta, którego mam na koncie w MBP można uznać za pełnowartościowego Liberta? Nie można nim uiszczać opłat skarbowych za różne ciekawe rzeczy, jak przeniesienie artykuły z Parku Stołecznego do instytucji na przykład. Czy jest on akceptowalny u usługodawców, jak ten w systemie sarmackim? Może nie bardzo rozumiem w jakiej sytuacji obecnie jest "Libert MBP" ale wydaje mi się, że w znacznie gorszej niż Palatyn, bo nie jest głównym środkiem płatniczy na terenie swojego państwa. Niestety nie mam pewności czy pisząc to nie popisałem się całkowitą ignorancją. Ale jeśli tak, to nie byłoby to dalekie od prawdy, nie bardzo zgłębiałem tego jak póki co działa MBP.
Płacić za "usługi" (typu opłaty itp.) trzeba normalnie u nas, nie w MBP. Na pewno na chwilę obecną. Czy to się zmieni? Nie wiem. Oczywiście za prywatne rzeczy można się umawiać z ludźmi i robić przelewy w MBP, ale za państwowe nie. Więc na razie "Libert MBP" sobie spokojnie leży. W sumie nie wiem, czy dobrze rozumiałam zamysł Szanownego ale chyba tak. Mówiąc krótko i na temat – po prostu czekamy na dalsze kroki przyłączenia Sarmacji do MBP i sobie zbieramy liberty w MBP. Więc używamy tylko liberciki w systemie KS. To jest oficjalny i główny środek płatniczy.
( — ) mgr. Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

piwski pisze:
15 lis 2022, 11:54
A co do kursu przy takiej ręcznej wymianie, jak mówiłem, jako dziecko we mgle, musiałbym się zdać na wyczucie Czcigodnego Naczelnika.
@Fatima Popow-Chojnacka ubiegła mnie z odpowiedzią na główne pytanie, więc odnoszę się tylko do tego fragmentu. Jak (jeśli…) mózg zacznie mi pracować, odpalę Excela i spróbuję dokonać odpowiednich przeliczeń na bazie cytowanego wcześniej rozporządzenia. Program Pracy Społecznej opiera się na tym samym założeniu, co codzienne wypłaty w ramach MBP, więc przyjęcie kwot wynagrodzeń za aktywność w miejscach publicznych jako podstawowego wskaźnika wydaje mi się jedynym poczytalnym rozwiązaniem.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika

Helwetyk Romański pisze:
piwski pisze:
PS: Nie mam pewności czy cena licytowanych dziś grafik dobije do poziomu 9000 libertów. W związku z tym, czym goręcej zapraszam 💗💛
Ja tę pewność mam… „Rotator” kupowałbym po tej cenie w ciemno.
W takich przypadkach bardzo lubię pisać „a nie mówiłem”. 😉

(Z obliczeniami kursu dotarłem do etapu widełek 1:23–1:70, więc słaby postęp…)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Helwetyk Romański pisze:
15 lis 2022, 21:38
Helwetyk Romański pisze:
piwski pisze:
PS: Nie mam pewności czy cena licytowanych dziś grafik dobije do poziomu 9000 libertów. W związku z tym, czym goręcej zapraszam 💗💛
Ja tę pewność mam… „Rotator” kupowałbym po tej cenie w ciemno.
W takich przypadkach bardzo lubię pisać „a nie mówiłem”. 😉

(Z obliczeniami kursu dotarłem do etapu widełek 1:23–1:70, więc słaby postęp…)
Nie ukrywam, że cena zaproponowana przez JO Kanclerza całkowicie przebiła nasze oczekiwania. Pozostaje nam się cieszyć, że jedna z grafik tak czy siak trafiła do Leocji. Mam nadzieję, że galeria sztuki Czcigodnego Namiestnika, będzie w przyszłości mogła przyjąć więcej dzieł autorstwa osieczan.

Może w najbliższym czasie uda nam się część dzieł wyeksponować w naszej nowej siedzibie na rynku nowobrzeskim. Też będzie trzeba w jakiś sposób zaznaczyć początek działalności w nowym gmachu, jak w Angemoncie. A kto wie, może przy okazji uda się zorganizować pod adresem Stare Miasto 10 wyjazdową aukcję Antykwariatu Templum.
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika

piwski pisze:
16 lis 2022, 9:26
Mam nadzieję, że galeria sztuki Czcigodnego Namiestnika, będzie w przyszłości mogła przyjąć więcej dzieł autorstwa osieczan.
Pomieszczenia są gotowe! Korzystając z okazji, czy mógłbym poprosić o pomoc w uzupełnieniu metryczki na odcinkach dat powstania oraz techniki?

piwski pisze:
16 lis 2022, 9:26
Może w najbliższym czasie uda nam się część dzieł wyeksponować w naszej nowej siedzibie na rynku nowobrzeskim.
Nie wiem, czy tworzy Dobry Pan także w https://dream.ai/, ale zbliża się kolejny konkurs, do udziału w którym serdecznie zachęcam. Poprzednie edycje w tych wątkach.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Helwetyk Romański pisze:
16 lis 2022, 10:00
Pomieszczenia są gotowe! Korzystając z okazji, czy mógłbym poprosić o pomoc w uzupełnieniu metryczki na odcinkach dat powstania oraz techniki?
Grafika powstała w nocy z 4 na 5 października w technice middżurnyzmu. Wgl, piękna ta rubryczka. Czy mógłbym wykorzystać ten schemat opisu podczas kolejnych aukcji w Antykwariacie Templum?
Helwetyk Romański pisze:
Nie wiem, czy tworzy Dobry Pan także w https://dream.ai/, ale zbliża się kolejny konkurs, do udziału w którym serdecznie zachęcam. Poprzednie edycje w tych wątkach.
Nie miałem jeszcze przyjemności korzystać z tego narzędzia, ale widzę, że chyba czas spróbować ☺
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika

piwski pisze:
16 lis 2022, 10:55
Helwetyk Romański pisze:
Grafika powstała w nocy z 4 na 5 października w technice middżurnyzmu. Wgl, piękna ta rubryczka. Czy mógłbym wykorzystać ten schemat opisu podczas kolejnych aukcji w Antykwariacie Templum?
Naturalnie, będzie mi bardzo miło! Dziękuję za informację — opis zaktualizowany.

piwski pisze:
16 lis 2022, 10:55
Helwetyk Romański pisze:
Nie miałem jeszcze przyjemności korzystać z tego narzędzia, ale widzę, że chyba czas spróbować ☺
Bezapelacyjnie!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Helwetyk Romański pisze:
Bezapelacyjnie!
Pozwoliłem sobie przetestować narzędzie na przykładzie portretu Jaskra w stroju wikariuszowskim. Efekty są naprawdę interesujące 😃:
Obrazek
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

piwski pisze:
16 lis 2022, 12:22
Helwetyk Romański pisze:
Bezapelacyjnie!
Pozwoliłem sobie przetestować narzędzie na przykładzie portretu Jaskra w stroju wikariuszowskim. Efekty są naprawdę interesujące 😃:
Obrazek
Polecam pobawić się jeszcze bardziej i z innymi stylami, a także wypróbować dreambooth (proszę pamiętać o końcówce Donald Trump/Elon Musk/Vladimir Putin/Kanye West not visible)
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Anastasia Windsachen pisze:
16 lis 2022, 12:48
Polecam pobawić się jeszcze bardziej i z innymi stylami, a także wypróbować dreambooth (proszę pamiętać o końcówce Donald Trump/Elon Musk/Vladimir Putin/Kanye West not visible)
No i widzicie, zostałem sprowokowany.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedsiębiorstwa w Leocji”