Poprawka, jest w Annie-Konstancji.Anastasia Windsachen pisze: ↑26 lis 2022, 18:58Aczkolwiek taki kompleks - chyba nie ma w Leocji żadnego.
Koleje w Leocji
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Generalissima Palatynatu Leocji
Koleje w Leocji
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Koleje w Leocji
Pomniejsze, jak najbardziej. Ale mocno proponuję — państwowe. Bez jednej mapy podstawowej, kolejowego odpowiednika Pioniera, prędzej niż później stracimy orientację w tym, gdzie położyliśmy tory. (Tak, wiem, że na urzędowej mapie mogą się znajdować prywatne bocznice, ale po co utrudniać sobie życie, skoro w ten czy i inny sposób wszystko będzie musiało iść przez państwo…).Anastasia Windsachen pisze: ↑26 lis 2022, 18:02Moją propozycją jest […] uznać, że dojazd do Huty i LKŻ odbywa się poprzez prywatne/pomniejsze połączenie, którego nie używa reszta przewoźników.
Mam tylko tę, która wisi na stronie. Dlatego zazwyczaj używam tej z Pioniera…Anastasia Windsachen pisze: ↑26 lis 2022, 18:36Oczywiście teraz do mnie dochodzi, że mapka jest przeklęcie nie spójna, ale niestety pobrana ze strony pozostawia wiele do życzenia, chyba że @Helwetyk Romański posiada wersję, która jest edytowalna...
Wydaje mi się, że Ana-Konstanz posiada. (Pozdrowieni używający Kustosza, albowiem ich wątki narracyjne zostaną zachowane w pełni).Anastasia Windsachen pisze: ↑26 lis 2022, 18:58Aczkolwiek taki kompleks — chyba nie ma w Leocji żadnego.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Koleje w Leocji
I nic się nie psuje? Bo ja za Waszą radą tej ze strony, pobranej jako PDF itd...Helwetyk Romański pisze: ↑26 lis 2022, 19:37Mam tylko tę, która wisi na stronie. Dlatego zazwyczaj używam tej z Pioniera…
Koleje w Leocji
Pracuję na bitmapie, na którą nałożyłem sobie siatkę złożoną z 9920 kwadratów, żeby zawsze trafiać z obiektami w środek sektora. Patologia, wiem…Anastasia Windsachen pisze: ↑26 lis 2022, 19:40I nic się nie psuje? Bo ja za Waszą radą tej ze strony, pobranej jako PDF itd...Helwetyk Romański pisze: ↑26 lis 2022, 19:37Mam tylko tę, która wisi na stronie. Dlatego zazwyczaj używam tej z Pioniera…
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Koleje w Leocji
To się leczy... to gorzej niż patologia xDHelwetyk Romański pisze: ↑26 lis 2022, 19:45Pracuję na bitmapie, na którą nałożyłem sobie siatkę złożoną z 9920 kwadratów, żeby zawsze trafiać z obiektami w środek sektora. Patologia, wiem…Anastasia Windsachen pisze: ↑26 lis 2022, 19:40I nic się nie psuje? Bo ja za Waszą radą tej ze strony, pobranej jako PDF itd...Helwetyk Romański pisze: ↑26 lis 2022, 19:37Mam tylko tę, która wisi na stronie. Dlatego zazwyczaj używam tej z Pioniera…
Koleje w Leocji
Popieram... elektryfikacja ma pewne zalety, ale ma też wady. Owszem zeelektryfikowane linie kolejowe pozwalają na zbudowanie szybszych pociagów, ale wobec niewielkich odległości na Wyspie nie ma to znaczenia... raczej kolej o prędkościach 250-300 km/h nie ma tutaj zastosowania. Linie zeektryfikowane wymagają więcej czynności obsługowych i dłużej się je buduje, co wpływa negatywnie na ekonomię. A z punktu widzenia ekonomii to w zasadzie koszt prąd (w połączeniu z trakcją i jej utrzymaniem), w stosunku do kosztu paliwa płynnego wcale nie jest rozstrzygnięty... zależy to od wielu czynników.Samuel Radziwiłł pisze: ↑26 lis 2022, 14:57Kolej powinna być spalinowa. Tabor jaki zakupiłem (została ostatnia rata) od @Ronon Dex , ma pochodzenie UK, przynajmniej tak jest dla LKŻ-tu.
- Maciej Gerwazy Lisewicz • Stempel
- Przybysz
Koleje w Leocji
Moją naturalną myślą było, aby sieć była zelektryfikowana, choć rzeczywiście nie jest to jakoś bardzo potrzebne.
A w kontekście połączeń kolejowych, to marzy mi się bocznica do Borów Nowobrzeskich :P
A w kontekście połączeń kolejowych, to marzy mi się bocznica do Borów Nowobrzeskich :P
Maciej Gerwazy Lisewicz
Prezes LIS-BUDu oraz SpaceLeo
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
Koleje w Leocji
A będą jakieś parowozy? :D
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Koleje w Leocji
W Transport Fever 2 są… Kusicie z linią turystyczną, kusicie.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Koleje w Leocji
Nie wszystkie linie muszą być zelektryfikowane, ale niektóre być powinny. Tabor zelektryfikowany jest dużo łatwiejszy w obsłudze. Z punktu widzenia wyspy, sprowadzanie dużych silników spalinowych do lokomotyw to spore wyzwanie.
- Maciej Gerwazy Lisewicz • Stempel
- Przybysz
Koleje w Leocji
I zanieczyszczenie powietrza. Wiem, przesadzam, ale ten tego.
Maciej Gerwazy Lisewicz