[ISM] Skrypt integracyjny

Administracja międzynarodowych systemów informatycznych

Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren Stempel

Leocki Instytut Statystyk Międzynarodowych

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Helwetyk Romański pisze:
28 sie 2023, 19:54
Sheldon Anszlus Lovelace pisze:
28 sie 2023, 19:02
Czy Leocki Instytut Statystyk Międzynarodowych ma w planach zbieranie informacji, na temat ilości obywateli w danych krajach? Myślę, że byłby to ciekawy wykres, do przedstawienia, w jakich mikronacjach działa najwięcej obywateli. Marzy mi się zobaczyć wykres w skali roku, w różnych mikronacjach, jak zmieniała się populacja (żeby nie mówić wprost, że się zmniejszała).
Odruchowo chciałem napisać, że nie i na tym zakończyć temat. W zasadzie jednak wszystkie silniki w ten czy inny sposób pozwalają na przypisanie obywateli do grup względnie rang (nie wiem tylko, czy Winkulia to praktykuje, które to pytanie kieruję do @Alfred Fabian von Tehen-Dżek). Zestawienie liczby obywateli jakkolwiek aktywnych na forum danego dnia — domniemywam, że o tym tutaj rozmawiamy — nie powinno być przesadnie skomplikowane.

Z tym wprowadzeniem, dla 13 forów na silniku phpBB i forum lumeryjskiego, mógłbym napisać integrację. Integrację dla czterech forów na silniku myBB oraz jednego forum (dwóch krajów) na silniku IPS integrację musiałby napisać ktoś inny. Potrzebny byłby też ktoś, kto wziąłby na siebie skuteczne doprowadzenie do integracji Austro-Węgier, Magnifikatu, RON i Skarlandu — tu spodziewałbym się problemów natury administracyjnej.
Dokładnie chodzi mi o zbieranie informacji o liczebności danej grupy i id użytkowników, można by było wtedy w stemplu wyświetlać listę aktualnych obywatelstw.
Obrazek
Awatar użytkownika
Alfred Fabian von Tehen-Dżek Stempel
Przybysz

Post autor: Alfred Fabian von Tehen-Dżek »

Helwetyk Romański pisze:
Czy Leocki Instytut Statystyk Międzynarodowych ma w planach zbieranie informacji, na temat ilości obywateli w danych krajach? Myślę, że byłby to ciekawy wykres, do przedstawienia, w jakich mikronacjach działa najwięcej obywateli. Marzy mi się zobaczyć wykres w skali roku, w różnych mikronacjach, jak zmieniała się populacja (żeby nie mówić wprost, że się zmniejszała).
Odruchowo chciałem napisać, że nie i na tym zakończyć temat. W zasadzie jednak wszystkie silniki w ten czy inny sposób pozwalają na przypisanie obywateli do grup względnie rang (nie wiem tylko, czy Winkulia to praktykuje, które to pytanie kieruję do @Alfred Fabian von Tehen-Dżek). Zestawienie liczby obywateli jakkolwiek aktywnych na forum danego dnia — domniemywam, że o tym tutaj rozmawiamy — nie powinno być przesadnie skomplikowane.
xD

No ogółem, praktykowało się kiedyś, potem się przestało, potem się znowu zaczęło, a teraz to się chyba średnio praktykuje, bo część osób jest dodawana na bieżąco, część jeszcze nie została dodana, chociaż dawno ma obywatelstwo, więc generalnie jest burdel i nie ma komu tego uporządkować. Ale to najmniejsze z naszych zmartwień, kiedy chcemy się przemigrować z MyBB na PHPBB jak przystało na ludzi z Rozumem i Godnością Mikronauty. Problemem jest to, że postów nie zostawimy bez względu na wszystko, nawet gdyby migracja miała się nigdy nie odbyć. Ale kiedyś to się stanie, jestem tego pewny. :D
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren Stempel

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze:
28 sie 2023, 20:05
Helwetyk Romański pisze:
xD

No ogółem, praktykowało się kiedyś, potem się przestało, potem się znowu zaczęło, a teraz to się chyba średnio praktykuje, bo część osób jest dodawana na bieżąco, część jeszcze nie została dodana, chociaż dawno ma obywatelstwo, więc generalnie jest burdel i nie ma komu tego uporządkować. Ale to najmniejsze z naszych zmartwień, kiedy chcemy się przemigrować z MyBB na PHPBB jak przystało na ludzi z Rozumem i Godnością Mikronauty. Problemem jest to, że postów nie zostawimy bez względu na wszystko, nawet gdyby migracja miała się nigdy nie odbyć. Ale kiedyś to się stanie, jestem tego pewny. :D
Przecież nie każde forum musi mieć taką integrację, to już by było tylko dla chętnych.
Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palaty