[ISM] Skrypt integracyjny

Administracja międzynarodowych systemów informatycznych

Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Leocki Instytut Statystyk Międzynarodowych

Post autor: Helwetyk Romański »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Joahim von Ribertrop pisze:
06 wrz 2023, 18:50
Helwetyk Romański pisze:
06 wrz 2023, 18:47
06 wrz 2023, 18:42
Helwetyk Romański pisze:
06 wrz 2023, 18:40
06 wrz 2023, 18:28
Natomiast Vaarland traktat ma, Rusowia jego wymagań aktualnie nie spełnia, ergo ich lokować na mapie nie będę.
Z ciekawości: jakie są te wymagania? (Nie mam na myśli zgody pozostałych podmiotów).
Nie licząc zgody tego co już tam jest — istnienie 6 miesięcy, podanie adresu strony lub forum oraz przedstawienie propozycji swoich granic.
Tak czułem w kościach, że w opowieści pojawi się czynnik czasowy… Jak, zdaniem autorów traktatu, mikronacja ma funkcjonować przez pół roku bez terytorium? „Paragraf 22” vibes.
Można zawsze jak Rusowia czy wcześniej RLS* - de iure tego nie mamy, ale już to uznajemy za swoje i się tam bawimy.
Czyli, w zasadzie, można to uznać za nielegalną (w tym momencie całkowicie abstrahuję od tego, czy można traktatem rozstrzygać o ziemiach niczyich, bo to byłaby doskonała, nikomu niepotrzebna dyskusja) okupację. Braliście pod uwagę oznaczanie takich ziem, bo ja wiem, paskami czy innymi liniami przerywanymi, w imię — mimo wszystko — wartości informacyjnej mapy?
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel
Przybysz

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Helwetyk Romański pisze:
06 wrz 2023, 18:54
Helwetyk Romański pisze:
Helwetyk Romański pisze:
06 wrz 2023, 18:40

Z ciekawości: jakie są te wymagania? (Nie mam na myśli zgody pozostałych podmiotów).
Nie licząc zgody tego co już tam jest — istnienie 6 miesięcy, podanie adresu strony lub forum oraz przedstawienie propozycji swoich granic.
Tak czułem w kościach, że w opowieści pojawi się czynnik czasowy… Jak, zdaniem autorów traktatu, mikronacja ma funkcjonować przez pół roku bez terytorium? „Paragraf 22” vibes.
Można zawsze jak Rusowia czy wcześniej RLS* - de iure tego nie mamy, ale już to uznajemy za swoje i się tam bawimy.
Czyli, w zasadzie, można to uznać za nielegalną (w tym momencie całkowicie abstrahuję od tego, czy można traktatem rozstrzygać o ziemiach niczyich, bo to byłaby doskonała, nikomu niepotrzebna dyskusja) okupację. Braliście pod uwagę oznaczanie takich ziem, bo ja wiem, paskami czy innymi liniami przerywanymi, w imię — mimo wszystko — wartości informacyjnej mapy?
No właśnie tak teraz myślę że w nadchodzącym wydaniu jakoś tego całego szajsu nie oznaczyć... Aczkolwiek mi chodzi w tym momencie bardziej o oznaczenie znane z map Witta dotyczące faktu, że OBPP Vaarlandu i Antyry to nie jest takie OBPP jak indziej gdzie poza wyzywaniem od yoyonacji nikt ci nic nie zrobi gdy zajmiesz te ziemie, a wam chyba chodzi o oznaczenie roszczeń Rusowii?
Awatar użytkownika

06 wrz 2023, 18:57
Helwetyk Romański pisze:
Helwetyk Romański pisze:

No właśnie tak teraz myślę że w nadchodzącym wydaniu jakoś tego całego szajsu nie oznaczyć... Aczkolwiek mi chodzi w tym momencie bardziej o oznaczenie znane z map Witta dotyczące faktu, że OBPP Vaarlandu i Antyry to nie jest takie OBPP jak indziej gdzie poza wyzywaniem od yoyonacji nikt ci nic nie zrobi gdy zajmiesz te ziemie, a wam chyba chodzi o oznaczenie roszczeń Rusowii?
No tak, chodzi mi o Rusowię, bo od niej się zaczęła cała dyskusja. Ale wkrótce pojawi się kolejne zagadnienie — OBPP po Bialenii, gdzie trudno sobie wyobrazić, że te ziemie będą ot, tak, do wzięcia z dnia na dzień. Może powinny być czymś w rodzaju „wspólnego dziedzictwa Pollinu” na wzór nieistniejącej Antarktydy?

Postscriptum: nie mam bladego pojęcia, czym jest (była) Antyra.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Przybysz

Helwetyk Romański pisze:
06 wrz 2023, 19:03
No tak, chodzi mi o Rusowię, bo od niej się zaczęła cała dyskusja.
W sumie... Takie oznaczenie w stylu "niby wolne, ale są już na to chętni więc przed próbą zajmowania skonsultuj się z tym i tym" to może nie być taki głupi pomysł. To trzeba pomyśleć i na spokojnie wymyśleć.
Helwetyk Romański pisze:
Ale wkrótce pojawi się kolejne zagadnienie — OBPP po Bialenii, gdzie trudno sobie wyobrazić, że te ziemie będą ot, tak, do wzięcia z dnia na dzień. Może powinny być czymś w rodzaju „wspólnego dziedzictwa Pollinu” na wzór nieistniejącej Antarktydy?
Wstępnie Andrzejowi obiecałem jakąś formę nieformalnej rezerwacji na okres o ile się nie mylę plus minus dwóch lat. Roboczo planuję tam jebnąć STVIK (Specjalne Terytorium Voxlandzkiego Instytutu Kartograficznego), ale jako że do Bialeniokalipsy jeszcze całe dwa miesiące to jest dość czasu, by wymyślić jakieś lepsze rozwiązanie.
Helwetyk Romański pisze:
Postscriptum: nie mam bladego pojęcia, czym jest (była) Antyra.
Jak macie Vaarland to obok są te wyspy. Większość to kolonie Skarlandu ale macie tam też Antwerpię i Santerę. To właśnie jest Archipelag Antyry.
Awatar użytkownika
Karolina von Lichtenstein Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Karolina von Lichtenstein »

Kolego Romański, a Antyra to nie jest Valhalla, co ją sobie Bialenia zabrała po Cesarstwie RCA? Był o to chyba cały flejm?
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine

Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Awatar użytkownika
Przybysz

Karolina von Lichtenstein pisze:
06 wrz 2023, 20:19
Kolego Romański, a Antyra to nie jest Valhalla, co ją sobie Bialenia zabrała po Cesarstwie RCA? Był o to chyba cały flejm?
Przecież to są dwa różne krańce Mikrowelt... Gdzie Nordata a gdzie Vaarland?!
Awatar użytkownika
Karolina von Lichtenstein Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Karolina von Lichtenstein »

06 wrz 2023, 20:23
To mi się pomyliło. :karolina2:
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine

Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Awatar użytkownika
Michał F. Lubomirski-Lisewicz Stempel
Rzeczpospolita Obojga Narodów

Post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

Helwetyk Romański pisze:
Czyli, w zasadzie, można to uznać za nielegalną (w tym momencie całkowicie abstrahuję od tego, czy można traktatem rozstrzygać o ziemiach niczyich, bo to byłaby doskonała, nikomu niepotrzebna dyskusja) okupację.
W summie...

No bo co. Oni w końcu tam są, czy ich nie ma? No chyba są.
Ciekawa kwestia.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren Stempel

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

06 wrz 2023, 20:27
Tak na marginesie, chyba chodziło o ?

Kod: Zaznacz cały

[karo]
Co to Antura i Valhalla? Można jakiś link do strony?
Obrazek
Awatar użytkownika

Sheldon Anszlus Lovelace pisze:
06 wrz 2023, 23:36
06 wrz 2023, 20:27
Tak na marginesie, chyba chodziło o ?
Jeżeli z dwójką, stawiam na:
Obrazek.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Przybysz

Sheldon Anszlus Lovelace pisze:
06 wrz 2023, 23:36
Co to Antura i Valhalla? Można jakiś link do strony?
Serio, mówię wam, zacznę topić kiedyś piksele a wy się nawet nie skubniecie XDDDDDDDDDDDDDD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Centrum Rozwoju Łączności Międzynarodowej”