Czyli, w zasadzie, można to uznać za nielegalną (w tym momencie całkowicie abstrahuję od tego, czy można traktatem rozstrzygać o ziemiach niczyich, bo to byłaby doskonała, nikomu niepotrzebna dyskusja) okupację. Braliście pod uwagę oznaczanie takich ziem, bo ja wiem, paskami czy innymi liniami przerywanymi, w imię — mimo wszystko — wartości informacyjnej mapy?Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 wrz 2023, 18:50Można zawsze jak Rusowia czy wcześniej RLS* - de iure tego nie mamy, ale już to uznajemy za swoje i się tam bawimy.Helwetyk Romański pisze: ↑06 wrz 2023, 18:47Tak czułem w kościach, że w opowieści pojawi się czynnik czasowy… Jak, zdaniem autorów traktatu, mikronacja ma funkcjonować przez pół roku bez terytorium? „Paragraf 22” vibes.Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 wrz 2023, 18:42Nie licząc zgody tego co już tam jest — istnienie 6 miesięcy, podanie adresu strony lub forum oraz przedstawienie propozycji swoich granic.Helwetyk Romański pisze: ↑06 wrz 2023, 18:40Z ciekawości: jakie są te wymagania? (Nie mam na myśli zgody pozostałych podmiotów).Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 wrz 2023, 18:28Natomiast Vaarland traktat ma, Rusowia jego wymagań aktualnie nie spełnia, ergo ich lokować na mapie nie będę.
[ISM] Skrypt integracyjny
Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Leocki Instytut Statystyk Międzynarodowych
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
No właśnie tak teraz myślę że w nadchodzącym wydaniu jakoś tego całego szajsu nie oznaczyć... Aczkolwiek mi chodzi w tym momencie bardziej o oznaczenie znane z map Witta dotyczące faktu, że OBPP Vaarlandu i Antyry to nie jest takie OBPP jak indziej gdzie poza wyzywaniem od yoyonacji nikt ci nic nie zrobi gdy zajmiesz te ziemie, a wam chyba chodzi o oznaczenie roszczeń Rusowii?Helwetyk Romański pisze: ↑06 wrz 2023, 18:54Czyli, w zasadzie, można to uznać za nielegalną (w tym momencie całkowicie abstrahuję od tego, czy można traktatem rozstrzygać o ziemiach niczyich, bo to byłaby doskonała, nikomu niepotrzebna dyskusja) okupację. Braliście pod uwagę oznaczanie takich ziem, bo ja wiem, paskami czy innymi liniami przerywanymi, w imię — mimo wszystko — wartości informacyjnej mapy?Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 wrz 2023, 18:50Można zawsze jak Rusowia czy wcześniej RLS* - de iure tego nie mamy, ale już to uznajemy za swoje i się tam bawimy.Helwetyk Romański pisze: ↑06 wrz 2023, 18:47Tak czułem w kościach, że w opowieści pojawi się czynnik czasowy… Jak, zdaniem autorów traktatu, mikronacja ma funkcjonować przez pół roku bez terytorium? „Paragraf 22” vibes.Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 wrz 2023, 18:42Nie licząc zgody tego co już tam jest — istnienie 6 miesięcy, podanie adresu strony lub forum oraz przedstawienie propozycji swoich granic.Helwetyk Romański pisze: ↑06 wrz 2023, 18:40
Z ciekawości: jakie są te wymagania? (Nie mam na myśli zgody pozostałych podmiotów).
- Helwetyk Romański • Stempel
No tak, chodzi mi o Rusowię, bo od niej się zaczęła cała dyskusja. Ale wkrótce pojawi się kolejne zagadnienie — OBPP po Bialenii, gdzie trudno sobie wyobrazić, że te ziemie będą ot, tak, do wzięcia z dnia na dzień. Może powinny być czymś w rodzaju „wspólnego dziedzictwa Pollinu” na wzór nieistniejącej Antarktydy?Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 wrz 2023, 18:57No właśnie tak teraz myślę że w nadchodzącym wydaniu jakoś tego całego szajsu nie oznaczyć... Aczkolwiek mi chodzi w tym momencie bardziej o oznaczenie znane z map Witta dotyczące faktu, że OBPP Vaarlandu i Antyry to nie jest takie OBPP jak indziej gdzie poza wyzywaniem od yoyonacji nikt ci nic nie zrobi gdy zajmiesz te ziemie, a wam chyba chodzi o oznaczenie roszczeń Rusowii?Helwetyk Romański pisze: ↑06 wrz 2023, 18:54Czyli, w zasadzie, można to uznać za nielegalną (w tym momencie całkowicie abstrahuję od tego, czy można traktatem rozstrzygać o ziemiach niczyich, bo to byłaby doskonała, nikomu niepotrzebna dyskusja) okupację. Braliście pod uwagę oznaczanie takich ziem, bo ja wiem, paskami czy innymi liniami przerywanymi, w imię — mimo wszystko — wartości informacyjnej mapy?Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 wrz 2023, 18:50Można zawsze jak Rusowia czy wcześniej RLS* - de iure tego nie mamy, ale już to uznajemy za swoje i się tam bawimy.Helwetyk Romański pisze: ↑06 wrz 2023, 18:47Tak czułem w kościach, że w opowieści pojawi się czynnik czasowy… Jak, zdaniem autorów traktatu, mikronacja ma funkcjonować przez pół roku bez terytorium? „Paragraf 22” vibes.Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 wrz 2023, 18:42
Nie licząc zgody tego co już tam jest — istnienie 6 miesięcy, podanie adresu strony lub forum oraz przedstawienie propozycji swoich granic.
Postscriptum: nie mam bladego pojęcia, czym jest (była) Antyra.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Przybysz
W sumie... Takie oznaczenie w stylu "niby wolne, ale są już na to chętni więc przed próbą zajmowania skonsultuj się z tym i tym" to może nie być taki głupi pomysł. To trzeba pomyśleć i na spokojnie wymyśleć.Helwetyk Romański pisze: ↑06 wrz 2023, 19:03No tak, chodzi mi o Rusowię, bo od niej się zaczęła cała dyskusja.
Wstępnie Andrzejowi obiecałem jakąś formę nieformalnej rezerwacji na okres o ile się nie mylę plus minus dwóch lat. Roboczo planuję tam jebnąć STVIK (Specjalne Terytorium Voxlandzkiego Instytutu Kartograficznego), ale jako że do Bialeniokalipsy jeszcze całe dwa miesiące to jest dość czasu, by wymyślić jakieś lepsze rozwiązanie.Helwetyk Romański pisze: ↑06 wrz 2023, 19:03Ale wkrótce pojawi się kolejne zagadnienie — OBPP po Bialenii, gdzie trudno sobie wyobrazić, że te ziemie będą ot, tak, do wzięcia z dnia na dzień. Może powinny być czymś w rodzaju „wspólnego dziedzictwa Pollinu” na wzór nieistniejącej Antarktydy?
Jak macie Vaarland to obok są te wyspy. Większość to kolonie Skarlandu ale macie tam też Antwerpię i Santerę. To właśnie jest Archipelag Antyry.Helwetyk Romański pisze: ↑06 wrz 2023, 19:03Postscriptum: nie mam bladego pojęcia, czym jest (była) Antyra.
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
Kolego Romański, a Antyra to nie jest Valhalla, co ją sobie Bialenia zabrała po Cesarstwie RCA? Był o to chyba cały flejm?
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
- Przybysz
Przecież to są dwa różne krańce Mikrowelt... Gdzie Nordata a gdzie Vaarland?!Karolina von Lichtenstein pisze: ↑06 wrz 2023, 20:19Kolego Romański, a Antyra to nie jest Valhalla, co ją sobie Bialenia zabrała po Cesarstwie RCA? Był o to chyba cały flejm?
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
To mi się pomyliło. :karolina2:Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 wrz 2023, 20:23Przecież to są dwa różne krańce Mikrowelt... Gdzie Nordata a gdzie Vaarland?!Karolina von Lichtenstein pisze: ↑06 wrz 2023, 20:19Kolego Romański, a Antyra to nie jest Valhalla, co ją sobie Bialenia zabrała po Cesarstwie RCA? Był o to chyba cały flejm?
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
W summie...Helwetyk Romański pisze: ↑06 wrz 2023, 18:54Czyli, w zasadzie, można to uznać za nielegalną (w tym momencie całkowicie abstrahuję od tego, czy można traktatem rozstrzygać o ziemiach niczyich, bo to byłaby doskonała, nikomu niepotrzebna dyskusja) okupację.
No bo co. Oni w końcu tam są, czy ich nie ma? No chyba są.
Ciekawa kwestia.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Tak na marginesie, chyba chodziło oKarolina von Lichtenstein pisze: ↑06 wrz 2023, 20:27To mi się pomyliło. :karolina2:Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 wrz 2023, 20:23Przecież to są dwa różne krańce Mikrowelt... Gdzie Nordata a gdzie Vaarland?!Karolina von Lichtenstein pisze: ↑06 wrz 2023, 20:19Kolego Romański, a Antyra to nie jest Valhalla, co ją sobie Bialenia zabrała po Cesarstwie RCA? Był o to chyba cały flejm?
Kod: Zaznacz cały
[karo]- Helwetyk Romański • Stempel
Jeżeli z dwójką, stawiam na:Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑06 wrz 2023, 23:36Tak na marginesie, chyba chodziło oKarolina von Lichtenstein pisze: ↑06 wrz 2023, 20:27To mi się pomyliło. :karolina2:Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 wrz 2023, 20:23Przecież to są dwa różne krańce Mikrowelt... Gdzie Nordata a gdzie Vaarland?!Karolina von Lichtenstein pisze: ↑06 wrz 2023, 20:19Kolego Romański, a Antyra to nie jest Valhalla, co ją sobie Bialenia zabrała po Cesarstwie RCA? Był o to chyba cały flejm??
.(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Przybysz
Serio, mówię wam, zacznę topić kiedyś piksele a wy się nawet nie skubniecie XDDDDDDDDDDDDDDSheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑06 wrz 2023, 23:36Co to Antura i Valhalla? Można jakiś link do strony?