Ale głosowanie chyba w odrębnym temacie?
Tworzenie systemu stopni, oznaczeń itp. - temat roboczy
W takim razie trzeba to ponumerować i zrobić głosowanie... Proponuję aby każdy głosujący dostał 15 głosów, które mógłby rozdzielać pomiędzy poszczególne projekty na zasadzie 5, 4, 3, 2 i 1 głos na wybrane przez siebie projekty.
Ale głosowanie chyba w odrębnym temacie?
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Tak, dla przejrzystości wypadałoby to zorganizować w osobnym temacie.
Jutro to załatwię... dzisiaj już oddaje się alkoholowej rozpuście.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Mój człowiek. A mówili, że taki typ wojaka-nie pijaka. ;)
A mój ulubiony dowódca jednostki z czasów służby w armii zawsze mawiał... żołnierz - nie wielbłąd, napić się musi, a poniedziałkowe rozprowadzenia kończył słowami: no to panowie po sto i do roboty. W ogóle gość miał masę fajnych powiedzeń, nie tylko dotyczących alkoholu np. gdy usiłowali go namówić do biegania "dla zdrowia" to odpowiadał: gdyby bóg chciał żebym biegał, to by mnie psem stworzył.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑17 paź 2020, 23:19Mój człowiek. A mówili, że taki typ wojaka-nie pijaka. ;)
-
Magnum von Graudenz
- Przybysz
Witam,
Oto mój projekt awersu sztandaru dla jednostek Gwardii... innymi projektami też mogę służyć

Oto mój projekt awersu sztandaru dla jednostek Gwardii... innymi projektami też mogę służyć

Magnum von Graudenz
Ciekawy projekt... jedyne co mnie trochę razi to nadmierne podobieństwo do realowego, polskiego. Może warto pójść w kierunku większej oryginalności?
Dla porównania - tak wyglądają wzory sztandarów w Republice Bialeńskiej... forma wywodzi się z przyjętych dużo wcześniej flag rodzajów sił zbrojnych.
Dla porównania - tak wyglądają wzory sztandarów w Republice Bialeńskiej... forma wywodzi się z przyjętych dużo wcześniej flag rodzajów sił zbrojnych.
-
Magnum von Graudenz
- Przybysz
Cóż, nie sugerowałem się polskim, tu akurat podobieństwo jest przypadkowe. Bardziej raczej klasycznym designem jak historia długa i szeroka. Zresztą jestem przeciwnikiem jakichkolwiek konotacji z WP (bo wiem, czym to grozi). Co do bialeńskich, mam trochę jednak zastrzeżeń.
Magnum von Graudenz
No cóż taki wzór nie jest specjalnie rozpowszechniony w realnym świecie... Taka forma "krzyża sztandarowego" to w zasadzie tylko tam gdzie były wzorce i wpływy pruskie.Magnum von Graudenz pisze: ↑19 paź 2020, 19:34Bardziej raczej klasycznym designem jak historia długa i szeroka.
Cóż... nie każdemu muszą się podobać, pewnie można by je wykombinować inaczej, ale tutaj decydowała przede wszystkim tradycja... bo jednak Siły Zbrojne RB mają już prawie 7-letnią i to bardzo bogatą (Bialenia od początku przywiązywał dużą wagę do armii i w ogóle kwestii militarnych... stąd w mikroświecie mamy chyba najbardziej rozbudowane kwestie wojskowości) tradycję, a tego pominąć się nie da, szczególnie w takich elementach jak sztandary.
Tradycje w Leocji dopiero się tworzą, to jest większe pole do popisu...
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Wizualnie są to całkiem udane wzorce. Przeglądam sobie artykuł na Wikipedii i przyznam, że przemawiają do mnie głównie te wykorzystujące motyw krzyża kawalerskiego (jak wyżej) lub greckiego. Za (jak najbardziej, pruskim) przykładem wyobrażam sobie także sztandar w jedynie słusznych, biało-czarnych barwach, analogiczny do :Ronon Dex pisze: ↑19 paź 2020, 19:47No cóż taki wzór nie jest specjalnie rozpowszechniony w realnym świecie... Taka forma "krzyża sztandarowego" to w zasadzie tylko tam gdzie były wzorce i wpływy pruskie.Magnum von Graudenz pisze: ↑19 paź 2020, 19:34Bardziej raczej klasycznym designem jak historia długa i szeroka.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Ametyst Faradobus • Stempel
- Przybysz
Wszedłem i czuję się jak na wakacjach w Leblandii.
PROCESOR DOKTÓR NAUK NET. MAGISTER
Ametyst z rodu Faradobusów
Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Ametyst z rodu Faradobusów
Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej