@Helwetyk Romański
Flaga dla Pollinu?
Flaga dla Pollinu?
Proszę skasować - przypadkowy dubel... coś mi się z łączem zawiesiło w trakcie pisania.
@Helwetyk Romański
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Przybysz
Flaga dla Pollinu?
Zdecydowanie wersja przekręcona jest lepsza. Gwiazda jest bardziej gwiazdą, a jednocześnie nie tracimy liter. Powiedziałbym nawet, że aktualnie jest moim faworytem.
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
- Aleksandr Romadonow • Stempel
- Przybysz
Flaga dla Pollinu?
Nooo. Już bez tych obozowych pasiaków o wiele lepiej!
Z Bożej Łaski Cesarz i Samodzierżca Rusowii
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Flaga dla Pollinu?
Ja bym tutaj zorganizował plebiscyt, w końcu zastanawiamy się nad symbolem „dla nas”. Z tym zastrzeżeniem, chciałem dla sportu spróbować z 3 × M na planie równoramiennego sześciokąta, ale rezultat jest dość oczywisty. 😁

Tak, jak to widzę, jednym z zastosowań tej flagi byłyby oznaczenia na forach i w systemach międzynarodowych, także ikona z głównym symbolem. Wszystkie detale by zniknęły, więc nie szedłbym w tę stronę. W przypadku napisów pojawia się dodatkowo problem fizycznego wykonania flagi — na rewersie napis byłby swoim lustrzanym odbiciem. Tak dla porównania rozmiaru flag w MBP (54×33), Nowinach (18×11) i ikonki strony (16×16):Władimir I Iwanowicz pisze: ↑06 gru 2023, 4:16Dać podpis/ dewizę po polsku czy tam po łacinie na przepasce (np. Hic habitat felicitas – Tu mieszka szczęście) i git majonez. Jakieś laury po boczkach nawet jak we ONZecie... Litery jako znaki rozpoznawcze różnie się kojarzą.
Też się przekonuję… No, ale może pojawią się jeszcze zupełnie nowe, diametralnie inne propozycje?Pavel van der Gibson pisze: ↑06 gru 2023, 8:31Zdecydowanie wersja przekręcona jest lepsza. Gwiazda jest bardziej gwiazdą, a jednocześnie nie tracimy liter. Powiedziałbym nawet, że aktualnie jest moim faworytem.
Głośno się zastanawiam, czy to byłoby „dobrze” czy „źle”. 😁
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
- Przybysz
Flaga dla Pollinu?
Ja nadal nie zmieniam swojego zdania. Aczkolwiek ta z taką gwiazdą może być. I też jestem za tym aby po prostu była tylko gwiazda na jednolitym tle, bez jakiś dodatków. Skromnie i prosto.
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Flaga dla Pollinu?
Wydaje mi się, że gdy już na spokojnie zbierzemy propozycje, dobrym trybem działania byłby najpierw wybór wzoru, a po wyborze wzoru: kolorystyka. Jeśli Matka Prokrastynacja pozwoli, nawet bym zgrubnie pokolorował wszystkie projekty. Na tu i teraz nawet nie wiem, jaki „zasięg” ma nasza dyskusja (intuicja podpowiada, że nie wszyscy potencjalnie zainteresowani o niej wiedzą) — nie ukrywam, że założyłem ten wątek na pałę, z niechęci do pracy. 😜Fatima Popow-Chojnacka pisze: ↑06 gru 2023, 13:08Ja nadal nie zmieniam swojego zdania. Aczkolwiek ta z taką gwiazdą może być. I też jestem za tym aby po prostu była tylko gwiazda na jednolitym tle, bez jakiś dodatków. Skromnie i prosto.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Flaga dla Pollinu?
Całkowicie się zgadzam... kolorystyka jest sprawą wtórną. Szczególnie, że w tej materii może być naprawdę wiele wariantów. Dlatego najpierw osiągnąłbym porozumienie w kwestii samego znaku graficznego.Helwetyk Romański pisze: ↑06 gru 2023, 13:27Wydaje mi się, że gdy już na spokojnie zbierzemy propozycje, dobrym trybem działania byłby najpierw wybór wzoru, a po wyborze wzoru: kolorystyka.
- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel
Flaga dla Pollinu?
Jeden kolor i kopnięte 4 Mki wyglądają spoko.
Myślałem żeby może gdzieś wpleść np rok "powstania" mikronacji w Polsce, ale w sumie to zaburzyłoby trochę projekt, pewnie ciężko byłoby ustalić jedną wspólną datę, a i słabo by się to pewnie skalowało.
A awersji do symbolu krzyża/krzyżyka/plusika w heraldyce (czy tutaj raczej weksylologii) nie rozumiem, no ale trudno.
Myślałem żeby może gdzieś wpleść np rok "powstania" mikronacji w Polsce, ale w sumie to zaburzyłoby trochę projekt, pewnie ciężko byłoby ustalić jedną wspólną datę, a i słabo by się to pewnie skalowało.
A awersji do symbolu krzyża/krzyżyka/plusika w heraldyce (czy tutaj raczej weksylologii) nie rozumiem, no ale trudno.
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
- Caladea Cousine
- Przybysz