A co uważasz, że te 35 zł za śniadanie w formie "szwedzkiego stołu" czyli bez ograniczeń ilościowych (i co by nie mówić to produkty były mocno urozmaicone) to jakaś wysoka cena? Przecież to podobna cena jak ze dwa hamburgery (zrobione z nie wiadomo czego) w sieciowym fast foodzie... Zdecydowanie te śniadania w tym ośrodku wygrywały z tą fast foodową padliną. Były warte ceny za jaką je oferowano...HzG pisze: ↑19 sie 2024, 10:11kekOrjon Surma pisze: ↑19 sie 2024, 10:05[...] - nasze kochane Lasy Państwowe stwierdziły, że warto wziąć 60 złotych od łebka za to, więc stwierdziliśmy, że nie ma to sensu.
Tak jak ze śniadaniem za 35 zł od głowy ... xd
Zjazd 2024 - 16-18 sierpnia, Puszczykowo (pod samym Poznaniem!) - ZGŁOSZENIA
- Joanna Izabela
- Cesarstwo Teutonii
Co prawda na zjeździe nie bylam, ale cena 35 zl za śniadanie jest bardzo niska. Standardowe hotelowe śniadania to przynajmniej 60 zl, zazwyczaj 100 zl i więcej. Śniadanie na mieście nie mniej. Także ja bym powiedziala, ze stosunkowo nisko chcieli policzyć sobie.Ronon Dex pisze: ↑19 sie 2024, 14:03A co uważasz, że te 35 zł za śniadanie w formie "szwedzkiego stołu" czyli bez ograniczeń ilościowych (i co by nie mówić to produkty były mocno urozmaicone) to jakaś wysoka cena? Przecież to podobna cena jak ze dwa hamburgery (zrobione z nie wiadomo czego) w sieciowym fast foodzie... Zdecydowanie te śniadania w tym ośrodku wygrywały z tą fast foodową padliną. Były warte ceny za jaką je oferowano...HzG pisze: ↑19 sie 2024, 10:11kekOrjon Surma pisze: ↑19 sie 2024, 10:05[...] - nasze kochane Lasy Państwowe stwierdziły, że warto wziąć 60 złotych od łebka za to, więc stwierdziliśmy, że nie ma to sensu.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Było jak zawsze, "zjazdowo", czyli miło i przyjemnie. Nie ukrywam, miałem wyrzuty sumienia, że do domu dojechalem w dokładnie 12 minut, a inni tułali się pół dnia. Nie mniej cieszę się, z możliwości poznania nowych znajomości w mikor i również, a nawet chyba przede wszystkim spotkania starych druhów z "Wujkiem Rononem" na czele. ;)
Popili, pogadali, pośmiali się, a teraz trzeba zapieprzać w mikronacjach by na kolejnym spotkaniu rzec do siebie "kiedyś to było". ;)
Popili, pogadali, pośmiali się, a teraz trzeba zapieprzać w mikronacjach by na kolejnym spotkaniu rzec do siebie "kiedyś to było". ;)
- Hawert Sroczyński • Stempel
- Obywatel
Nie wiem, mi (nam) na 4 godziny wystarcza bułka z wędliną. :DRonon Dex pisze: ↑19 sie 2024, 14:03A co uważasz, że te 35 zł za śniadanie w formie "szwedzkiego stołu" czyli bez ograniczeń ilościowych (i co by nie mówić to produkty były mocno urozmaicone) to jakaś wysoka cena? Przecież to podobna cena jak ze dwa hamburgery (zrobione z nie wiadomo czego) w sieciowym fast foodzie... Zdecydowanie te śniadania w tym ośrodku wygrywały z tą fast foodową padliną. Były warte ceny za jaką je oferowano...HzG pisze: ↑19 sie 2024, 10:11kekOrjon Surma pisze: ↑19 sie 2024, 10:05[...] - nasze kochane Lasy Państwowe stwierdziły, że warto wziąć 60 złotych od łebka za to, więc stwierdziliśmy, że nie ma to sensu.
Więc nijak się widziało brać śniadania za 140 zł przez cały wyjazd
dr net. Hawert wicehrabia Sroczyński h. Wiwern, profesor SAN

O to już kwestia gustu... co nie zmienia faktu, że cena 35 zł za tego typu śniadania nie jest wygórowana, a raczej w dolnej granicy jakiejś średniej ceny za tego typu usługę. Jak pamiętam to Heinz podobną kwotę płacił za zwykłą i niezbyt dużą jajecznicę z pieczywem w Toruniu na poprzednim zjeździe - w tym barku koło recepcji... 😜
W sumie ja też miałem spory zapas konserw (bo nie wiedziałem, co będzie lub czego nie będzie na miejscu), ale skoro były te śniadania za niewielkie w sumie pieniądze to wolałem skorzystać.
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Każdemu wedle potrzeb. Grunt, że nikt głodny i odwodniony nie chodził 😉
- Jezus Ipanienko • Stempel
- Przybysz
- Kontakt:
Piękny to był zjazd, nie zapomnę go nigdy.
Ýezus İpanýenko, Krakozə Aútəz İßtrana Raß'señ
Jezus Ipanienko, Głowa Państwa Krakozji Stepowej
Jezus Ipanienko, Głowa Państwa Krakozji Stepowej
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Głodny można, odwodniony nigdy! :DFranklin Garamond pisze: ↑20 sie 2024, 16:03Każdemu wedle potrzeb. Grunt, że nikt głodny i odwodniony nie chodził 😉
O tak, słynna jajecznica bez smaku i w cenie wyszukanego obiadu w restauracji indyjskiej. :)Ronon Dex pisze: ↑20 sie 2024, 15:50O to już kwestia gustu... co nie zmienia faktu, że cena 35 zł za tego typu śniadania nie jest wygórowana, a raczej w dolnej granicy jakiejś średniej ceny za tego typu usługę. Jak pamiętam to Heinz podobną kwotę płacił za zwykłą i niezbyt dużą jajecznicę z pieczywem w Toruniu na poprzednim zjeździe - w tym barku koło recepcji... 😜
W sumie ja też miałem spory zapas konserw (bo nie wiedziałem, co będzie lub czego nie będzie na miejscu), ale skoro były te śniadania za niewielkie w sumie pieniądze to wolałem skorzystać.
W takim towarzystwie nie mogło się nie udać. ;)
Bo nie jest ważne czy, jakie i za ile było żarcie, co się piło, gdzie i z czego - ważne, że dobrym towarzystwie.
A tak w ogóle to przypomnę się o ten zestaw mikronacyjnych flag (o którym na zjeździe gadaliśmy), to bym siadł nad tym informacyjnym arkuszem do mapy mikroświata.
-
Tomasz Ivo Hugo • Stempel
- Przybysz
Również dziękuję za organizację. Miłe spotkanie - starych i nowych twarzy. Jeszcze sympatyczniej niż się spodziewałem :)
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Sława Dyspozytora @Orjon Surma zatacza coraz szersze kręgi! A tym miejscu obowiązkowo należy napisać, że tegoroczny zjazd jest w decydującym stopniu jego zasługą. Kto jak on ogarnąłby tę najwredniejszą, najbardziej czasochłonną część — przypominania oraz prowadzenia listy obecności. Niech żyje! 🍺piwski pisze: ↑16 sie 2024, 7:53W razie czego @Orjon Surma , jako naczelny stróż podróży kolejowych - budź. Miejsce i wagon znasz xD
Sznurka, nożyczek, taśmy klejącej…!Orjon Surma pisze: ↑18 sie 2024, 17:36Polecamy usługi @Oswald Baskerville - najlepszego operatora sznurka po tej stronie Warty!
Od siebie zaś dodam jeszcze tylko, że tegoroczny zjazd ubierał Spieler @Heinza-Wernera Grünera. Za koszulę serdeczne Matko Prokrastynacjo zapłać! 🖤🤍❤️
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com