Mój mózg mówi, że to nie jest perfekcyjne rozwiązanie, ale wiem, że jest najlepsze i najmniej czasochłonne. W sumie takie odświeżanie ręczne zostawiłem, ze względu na to, że za dużo czasu zajęło by bawienie się z cronem. A wiedziałem, że jak rozszerzenie wpadnie w Twoje ręce, to i tak sobie takiego crona zrobisz.Helwetyk Romański pisze: ↑04 wrz 2023, 23:46Pytanie, czy nie prościej przepisać funkcję odpowiadającą za aktualizację do „czystego” PHP i taki plik wrzucić do crona. Teoretycznie to dublowanie kodu, ale w praktyce — rezultat identyczny, a nakład pracy zauważalnie mniejszy.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑04 wrz 2023, 23:43Dokładnie, tam są przechowywane wartości.Helwetyk Romański pisze: ↑04 wrz 2023, 23:29Moja wiara w ludzkość jest mniejsza… W zasadzie to najchętniej bym sobie napisał skrypt, który wpiąłbym do crona. Jeżeli dobrze widzę, interesuje mnie tylko tabela phpbb_stempel?Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑04 wrz 2023, 23:25Ja to widzę tak, że jak ktoś się zweryfikuje i zobaczy, że nie ma odnośnika przy jego profilu to się sam upomni :D
Można się pokusić zrobić, cron ze strony rozszerzenia, ale nigdy tego nie robiłem, więc musiałbym zrobić jakieś poszukiwania.
GMERK – wtyczek nigdy za wiele
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Czy napiszę: nie wiem. Zależy od tego, co będzie mi się mniej chciało robić: każdorazowo aktualizować czy napisać raz dziadowski kod i mieć z głowy uznam za optymalne. W zasadzie mam też luksus możliwości każdorazowego dodawania rekordu do tabeli z poziomu Stempla, jednocześnie z przybijaniem pieczątki…Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑04 wrz 2023, 23:50Mój mózg mówi, że to nie jest perfekcyjne rozwiązanie, ale wiem, że jest najlepsze i najmniej czasochłonne. W sumie takie odświeżanie ręczne zostawiłem, ze względu na to, że za dużo czasu zajęło by bawienie się z cronem. A wiedziałem, że jak rozszerzenie wpadnie w Twoje ręce, to i tak sobie takiego crona zrobisz.Helwetyk Romański pisze: ↑04 wrz 2023, 23:46Pytanie, czy nie prościej przepisać funkcję odpowiadającą za aktualizację do „czystego” PHP i taki plik wrzucić do crona. Teoretycznie to dublowanie kodu, ale w praktyce — rezultat identyczny, a nakład pracy zauważalnie mniejszy.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑04 wrz 2023, 23:43Dokładnie, tam są przechowywane wartości.Helwetyk Romański pisze: ↑04 wrz 2023, 23:29Moja wiara w ludzkość jest mniejsza… W zasadzie to najchętniej bym sobie napisał skrypt, który wpiąłbym do crona. Jeżeli dobrze widzę, interesuje mnie tylko tabela phpbb_stempel?Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑04 wrz 2023, 23:25Ja to widzę tak, że jak ktoś się zweryfikuje i zobaczy, że nie ma odnośnika przy jego profilu to się sam upomni :D
Można się pokusić zrobić, cron ze strony rozszerzenia, ale nigdy tego nie robiłem, więc musiałbym zrobić jakieś poszukiwania.![]()
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
STEMPEL PHPBB – wtyczek nigdy za wiele
Aktualizacja "stempel profil"!
Wtyczka doczekała się wersji 0.0.4, która wnosi automatyczne odpytywanie stempel o nowe weryfikacje oraz pobiera aktualną listę krajów do panelu admina z api.stempel-profile-phpbb
Bierzcie i aktualizujcie ją wszyscy.
Przepraszam @Benjamin za korzystanie z wątku, jednak nie pamiętam czy miałem własny.
- Franklin Garamond • Stempel
Sheldon Anszlus Robingren pisze: ↑29 sie 2024, 18:47automatyczne odpytywanie stempel o nowe weryfikacje

- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
Potrzeba atencji zauważona. W końcu nie będzie trzeba ręcznie odświeżać listy...Sheldon Anszlus Robingren pisze: ↑29 sie 2024, 18:49Oznaczenia dla atencji
@Helwetyk Romański @Anastasia Windsachen @Heinz-Werner Grüner @Robert Drenin @Ronon Dex @Sheldon Anszlus Robingren
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Zrobiłem chyba co Waść Anszlussen nakazał, ale czy zadziała to się okaże. :)
Bierzcie i korzystajcie z tego wszyscy, to jest bowiem dowód prokrastynacji mojej, który dla was został porzuconySheldon Anszlus Robingren pisze: ↑29 sie 2024, 18:47Przepraszam @Benjamin za korzystanie z wątku, jednak nie pamiętam czy miałem własny.
- Helwetyk Romański • Stempel
Chyba sukces.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com