Wspaniała to inicjatywa i godna uwagi. Mikronacyjni seniorzy wymagają szczególnej opieki i wsparcia. Byłoby miło, gdyby mieli miejsce, w którym mogliby ciućkać krówki i wspominać jak to drzewiej bywało, bez niepokojenia mieszkańców i wykrzykiwania w tłumie na rynku "kiedyś to było!" (tak, było kilka takich incydentów, głównie przy zakupie papierosów i tankowaniu paliwa).
Jak pisałem przy okazji pierwszej rocznicy niepodległości Palatynatu Leocji:
Nasz plan na nadchodzący rok jest taki sam, jak ten, który mieliśmy w roku poprzednim — chcemy być kurortem dla mikronacyjnych emerytów zapewnić Wam i wszystkim zainteresowanym fajne i wolne od presji miejsce do działania.
Wspaniała inicjatywa. Z chęcią posłucham opowieści, jak to kiedyś było ;p Już trochę widziałam, słyszałam i też mam tak, że chciałabym cofnąć się w czasie i zalogować się wtedy. Ale cóż.. taka kolej rzeczy. My też świeżaki będziemy wspominać ;p
A ty Karolino wracasz? Słyszałam, że jesteś legendą :D
Moja obecność w mikronacjach to raczej kwestia eteryzmu niż bycia lub niebycia ;) Nie spodziewam się powrotu na dłuższą metę. Ale ponarzekać seniorsko zawsze można ;)
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
W szczególności aktywność oraz polityka. Raz natknęłam się na screena gdzie w głosowaniu brało udział +- 200 osób i było około 20 kandydatów, a teraz to jest max 20 aktywnych osób i w wyborach kandyduje 5 ah...
http://prawo.sarmacja.org/akt,2483.html — to rekord, który pamiętam. Obecnie do osiągnięcia wyłącznie dla mikroświata jako całości. Gdyby jeszcze było kogo i po co wybierać… Ach!
Moja obecność w mikronacjach to raczej kwestia eteryzmu niż bycia lub niebycia ;) Nie spodziewam się powrotu na dłuższą metę. Ale ponarzekać seniorsko zawsze można ;)
Wyczuwam między wierszami niedobre wzorce i będące ich następstwem odruchy nabyte przez lata. A my tutaj praktykujemy starą szkołę. Mikronacje to nie obowiązek, to przyjemność.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan LEOCKA PARTIA FASZYSTÓWJĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy. IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Jestem mikronautą od pół roku, ale chętnie przeglądam archiwa w Sarmacji, które to pokazują jak było, powiedzmy te 10 lat temu. Oczywiście najlepiej by było samemu to przeżyć, no ale niestety się nie da. Kolejną rzeczą, o której ludzie mało mówią, a dla mnie to wręcz skarb i perła mikronacyjnej historii. Chodzi o Wydarzenia na YT. https://www.youtube.com/user/TeleVizjaTrizondal/videos
Ciekawa inicjatywa.
Ja... mam trzy latka, trzy i pół (a nawet trochę więcej; na początku stycznia będą już cztery lata... 😲 ooo...). Nadal jednak uważam się za młodego mikronautę, a może trochę za mikronautę w sile v-wieku.
Cóż, kiedyś to było. Też to przyznam.
Trochę się pozmieniało. Moja v-ojczyzna, czyli Rzeczpospolita nadal jednak ma się dobrze, choć przyznam, że może i możliwości aktywnościowe w kraju już nie te, co kiedyś... :-/
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy. IGNATS IK RUTH
Nadal jednak uważam się za młodego mikronautę, a może trochę za mikronautę w sile v-wieku.
Zdecydowanie, to już siła wieku! (Łaskawie przemilczmy, co to oznacza w moim przypadku…).
Przyznam, że się za młodego uważałem, ale może rzeczywiście. Może i to już nie młodość, tylko coś późniejszego.
A Czcigodny Namiestnik... No już trochę spędził dni na tym v-świecie. Ale mam wrażenie, że powstanie Palatynatu Leocji w pewnym sensie odmłodziło Was, nie?
A Czcigodny Namiestnik... No już trochę spędził dni na tym v-świecie. Ale mam wrażenie, że powstanie Palatynatu Leocji w pewnym sensie odmłodziło Was, nie?
W pewnym sensie, z całą pewnością. Miło jest w końcu nie walić głową w mur, czy pisząc wprost — nie użerać się z każdą, choćby najmniej znaczącą, zmianą. (A później obserwować, jak z trudem wywalczone reformy trafiają do kosza z rezultatem, który był do przewidzenia od samego początku).
W pewnym sensie, z całą pewnością. Miło jest w końcu nie walić głową w mur, czy pisząc wprost — nie użerać się z każdą, choćby najmniej znaczącą, zmianą. (A później obserwować, jak z trudem wywalczone reformy trafiają do kosza z rezultatem, który był do przewidzenia od samego początku).
No, jest tu wolność od przesadnej biurokracji, prawda.
No, jest tu wolność od przesadnej biurokracji, prawda.
Tu nawet nie o to do końca chodzi, bo osobiście kocham biurokrację. Gorzej, gdy moja miłość jest miłością nieszczęśliwą i nieodwzajemnioną — rozbija się o brak działania po stronie pozostałych struktur. Mało rzeczy doprowadza mnie w mikronacjach do szewskiej pasji tak mocno, jak konieczność Czekania. Na. Wszystko.