Vilarte pisze: ↑20 cze 2022, 9:00
Owszem, podejmuję. Tak naprawdę jedyna sprawa, która przez ten czas wzbudziła kontrowersje, to przyjmowanie nowych drużyn+ew. leockość ich nazw. Nie mamy nigdzie powiedziane, kto powinien podejmować takie decyzje, więc wzorujemy się na innych ligach, a w innych ligach nowe kluby, trenerów, zmiany nazw zatwierdzają admini. A o to, żeby nazwy nawiązywały do Leocji, jak wyżej, dbam na bieżąco.
Jesteś w stanie poprzeć to jakimiś przykładami? Bo ja widzę jedynie przykłady przeczące temu, co napisałeś. Ostatni oficjalny press Administratora Ligi w X11 jest z 8 grudnia 2021. Ostatni otwarty przez Ciebie wątek na forum w X11 jest z sierpnia 2020 r. i dotyczy 2. sezonu LPPL. Niniejszy oficjalny wątek LPPL leżał odłogiem od lipca 2021 do maja 2022, a przed zakończeniem 5. sezonu prawie Cię w nim nie było - raptem dwie wypowiedzi. Jakub Wereszczyński-Bagrat miał więcej, a nawet nie gra w naszej Lidze. W innych wątkach na forum Leocji widzę ostatnio otwarty temat zarządu LPPL i ankietę sprzed zakończonego sezonu dotyczącą dni rozgrywania meczów. Nie za wiele. Na domiar złego w tym samym czasie mogłeś dać admińskie przytaknięcie na dyskusję w
zainicjowanym przeze mnie temacie podziału ligi i poddać sprawę pod głosowanie, ale tego nie zrobiłeś. Uznałeś najwyraźniej, że Twoja opinia wystarcza. Nawet jeśli jest słuszna, a przecież argumenty masz, to nie powinno się to odbywać na zasadzie sporu między mną i Tobą oraz Twojej arbitralnej decyzji, a wspólnego wyboru wszystkich członków Ligi.
Co się tyczy podejmowania decyzji, to skoro nie zostało to nigdzie ustalone, może wypadałoby pytać grono trenerskie o zdanie? Skąd Twoja niechęć do gremialnego podejmowania decyzji?
Co do podziału ligi - zaprzeczasz sam sobie. Temat był dyskutowany jeszcze przed tym sezonem i wówczas stanęło na tym, że pozostajemy przy jednej lidze. Wczoraj najpierw piszesz, że "koniec dyskusji" a teraz że jest potrzebna. Przedstawiliśmy swoje argumenty, bo po to w końcu jest ten wątek, więc ponownie - jestem za tym, żeby to przegłosować.
Co to znaczy "stanęło"? Co to za forma podejmowania decyzji to "stanęło"? Zdania były podzielone, a Ty przeczekałeś, aż dyskusja zdechnie, po czym nic nie zrobiłeś. Nie było głosowania, a teraz niby piszesz, że jesteś za tym, żeby przegłosować. Skoro popierasz głosowanie, to dlaczego czekam na nie tak długo?
O "końcu dyskusji" napisałem, bo już nuży mnie kolejna próba podjęcia tematu, trudno mi kolejny raz czytać Twój sprzeciw. Nie chce mi się dłużej spierać z Tobą na ten temat, pora przedstawić twarde argumenty i przegłosować dostępne opcje. Możesz się ze mną nie zgadzać, a ja mogę się w dodatku mylić, ale skoro zdania są podzielone, to decyzja powinna zapaść w głosowaniu.
Poza tym gdzie Ty widzisz zaprzeczanie samemu sobie? W tym, że ponownie poruszam sprawę, która mi się nie podoba i ponownie reakcją jest argument pt. "bo ja myślę inaczej"? To, że dyskusja sprzed 5. sezonu nie przyniosła zmiany, nie oznacza, że temat jest zamknięty raz na zawsze. Z tego co widzę w archiwach, mecze w LPPL były kiedyś rozgrywane w czwartki i sam ten temat inicjowałeś. Czyli można omawiać ważne sprawy we wspólnym gronie i można wprowadzać zmiany?
Natomiast zgodzę się co do tego, że nie jestem teraz w stanie poświęcać na LPPL tyle czasu, ile by to było potrzebne, więc później w ciągu dnia wrzucę wątek dot.
wyborów nowego admina.
Braku czasu Ci nie zarzucałem, a jedynie brak chęci do dyskusji i wspólnych decyzji.