Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
Ronon Dex pisze: ↑12 kwie 2020, 17:50
Helwetyk Romański pisze: ↑12 kwie 2020, 16:32
Galon brzmi dobrze… (Czy jakoś wyróżniamy tu generałów/Dowódcę?).
Generała to raczej będziemy mieli jednego - własnie dowódcę Gwardii. przy 1000-osobowej Gwardii to i tak stopień bardziej "dla zasady". Zwyczajowo generałowie mają lampasy na spodniach i tego bym się trzymał. Natomiast nad mankietem może to być galon w formie "generalskiego wężyka"?
Myślę, że najzupełniej.
Jako tymczasowe i prowizoryczne proszę potraktować baretki (bo są bialeńskich odznaczeń wojskowych) oraz odznakę jednostki - zrobiłem coś na szybko, aby było do prezentacji... zostanie zastąpiona docelową, gdy takowe powstaną.
Nie wiem, co miałoby być nie tak z tą odznaką, żeby miała ulegać zmianie. ;-) Mundur, moim zdaniem, wygląda fenomenalnie, oznaki stopni — również.
Ronon Dex pisze: ↑12 kwie 2020, 20:31
Żadnych umiejętności graficznych to nie mam... wystarczy się przyjrzeć... to są proste elementy, ot nadrabiam zacięciem i cierpliwością, bo zapewne robię "fizycznie" i długo to co obeznani z programami graficznymi robią "na luzie", z pomysłem i czasie parokrotnie krótszym niż ja.
Myślę, że mógłbym określić się mianem „obeznanego” i, przynajmniej na moim odcinku, tak to nie działa. Ile ja potrafię siedzieć nad detalami…
Przy okazji "bojowe zadanie" jak siądziesz do kompa... przydałoby się godło na czapkę, bo przecież czapkę też musimy opracować.
Bardzo zgrubny szkic (nieuzgodnione grubości krawędzi, odcienie i takie tam, o połączeniu gałązek u dołu nie wspominając), przynajmniej jak idzie o pierwszą koncepcję po całym dniu. Skoro jednak przy czapkach jesteśmy… standardowa czy szukamy jakiejś narodowej?
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com